SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Säsongen 2022: Back to normal!

Det har - som alla fått känna av -  varit två annorlunda år i pandemins tecken, idrottsligt, medicinskt och socialt. Fotbollsmässigt för Spånga med en enkelserie och avklarat negativt kval 2020, med en kraftigt förskjuten dubbelserie 2021, då serien pågick mellan 5 juni och 21 november.  2021 tog Spångas herrar en åttondeplats i tabellen i division 3 Södra Svealand, en grupp dit laget tvångsplacerades utan idrottsliga skäl.


Nu är därför förhoppningen att 2022 års seriespel ska kunna genomföras som en ”normal” säsong, med många seriematcher mot bra motståndare. Föreningen och laget har vidare målsättningen att kunna utveckla sina egna talanger till att bli etablerade seniorspelare, tillsammans och med hjälp av ett antal mer erfarna spelare, nya och befintliga.

 

60 % egna spelare

Spånga IS FK har 2.000 medlemmar, från knatte till senior och är landets 11 största förening sett till antalet aktiviteter.  Kombinationen mellan unga och äldre spelare ger en medelålder på 25,3 år. Hela 15 spelare är fostrade i föreningens egna ungdomsled, vilket ger en andel på 60 % av den 25 man stora truppen. Ytterligare ett kvitto på nyttan av en egen bred ungdomsverksamhet, toppad med flera akademilag och lag i de nationella ungdomsserierna!

 

Tävlingsverksamheten

Laget spelar i Div 3 Norra Svealand mot: BKV Norrtälje, Bollstanäs SK, Enköpings SK, FC Arlanda, Gamla Upsala SK, Procyon BK, Rådmansö SK, Strömsbergs IF, Sundbybergs IK, Vaksala SK och Viggbyholms IK.  Vi tror att några av Gamla Upsala, Sundbyberg, Enköping och Viggbyholm, kommer att placera sig som topp-tre. Själva har vi ambitionen att komma bland de fyra bästa lagen i Division 3 Norra Svealand.

 

Herrarna spelar även i Stockholms reservlagsserie SSH 2 mot: Arameisk Syrianska, FC Stockholm, Hanviken, Huddinge, Järla, Kungsängen, Reymers, Segeltorp, Spårvägen, Sundbyberg, Älta och Ängby, bra med kvalificerat motstånd inte minst för de U-lagsspelare som kommer att få chansen till seniorspel.

 

Apropå det sistnämnda så tränar två spelare, Liam Hägvall och Emil Gabro, varsitt ungdomslag, förutom eget herrlagsspel, kontinuitet!

 

Organisation

Herrlaget har i år en mer komplett ledarstab än på länge, med:

  • Serkan Görgülü, tränare
  • Jocke Sternås, assisterande tränare och målvaktstränare
  • Niklas Fallenius, fys-tränare
  • Börje Källsten, materialare
  • Samuel Nyberg, naprapat
  • Lasse Wahlund, lagledare
  • Joakim Grönvik, förnödenheter
  • Mikael Wiklund, sportchef och fotograf

Serkan har på tre år gått från att vara en erfaren lagspelare, via en roll som assisterande tränare till att -  sedan sommaren 2021 - vara en fullvärdig och etablerad tränare för laget.

 

Truppen

Följande spelare har lämnat oss efter förra säsongen: Andreas Hansen (Järfälla), Erik Gillsbro (varvar ner), Fridolf Östblom (Ängby), Lauin Amen (Bele-Barkarby), Maxwell Morla (klubb ej klar), Nemanja Marojevic (klubb ej klar), Ousman Jones (klubb ej klar) och Salim Nasar (Husby). Vi önskar dem alla lycka till framöver!

 

Istället har laget förstärkts med Adam Skeppmark (åter från Bele-Barkarby), Amadeus Fröderberg (Sundbyberg), Mirza Basic (Sundbyberg), Robin Palacios (Hallonbergen), Samuel Svenlén (Bromsten) och Zalif Sener (Rinkeby United).

 

Under 2021 och fram till idag har följande egna talanger flyttats upp i herrlaget: Armando Prenga, Arvid Carlsson, David Skeppmark, Emil Bajra, Jesper Hedenström  och Nikos Karfopoulos.

 

Försäsongen

Laget har kört fem hårda fyspass i vinter på Maria Meckbachs anläggning i Solna.

 

I övrigt har de idrottsliga förutsättningarna varit - rent ut sagt - usla, med enbart sena utomhustider på Spånga IP, på en delvis vinterplogad, halv konstgräsplan, med kort "gräs" som ofta blev farligt halt. Tyvärr kunder inte Kungsängens inomhuscup  i Brohallen genomföras av pandemiskäl.

 

Räddningen blev de träningmatcher som genomfördes på bortaplaner och en enkelserie i Stockholm Cup med sex kvalificerade lag på uppvärmt konstgräs. Spånga kom på tredje plats i den serien.

 

Försäsongsmatcher

Kungsängen - Spånga 2-0
Järfälla  - Spånga 2-0
Aspudden-Tellus - Spånga 0-2
Spånga - Segeltorp 0-1
IK Frej - Spånga 0-0
Vasalund U19 - Spånga 4-4
Sth Cup: Spånga - FC Stockholm 2-1
Sth Cup: Huddinge - Spånga 5-1
Sth Cup: Reymersholm - Spånga 0-0
Sth Cup: Spånga - Enskede 3-0
Sth Cup: FoC Farsta - Spånga 4-1

 

Några bilder från vinterns matcher finns här.

 

Träningsläger

Efter två års pandemibegränsningar åkte laget på ett träningsläger till Antalya i Turkiet i månadsskiftet mars/april, fem dagar varav tre hela dagar på plats. .

 

Under säsong

Kommer laget att spela seriematcher på naturgräsplanen på Spånga IP, inklusive sportcafé, speaker, bollpojkar och matchprogram. Även träningar kommer att ske på den planen. Vårt duktiga damlag kommer också att spela sina matcher på Spångas naturgräs. Lagen kommer att träna parallellt, med konstgräsplan som backup i de fall då Spånga IP:s erkänt fantastiska A-plan blir ospelbar av olika anledningar.

 

Webbplats och sociala medier

spangafotboll, facebook och @spangaherr på Instagram

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten