Nu bildar vi nya lag för barn födda 2015! Klicka här för mer information samt anmälan.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Damer

Välkommen till Spångas damlag!

Sammanställning av säsongen hitintills
2021-10-01 18:23
Ebba Weyler i stor koncentration. Fotograf Mikael Wiklund

Oj, var ska vi börja. Det var länge sedan vi skrev något men här kommer en liten "recap".

 

Först måste man ju bara skriva att det är jätteroligt att få spela matcher men oj så tråkigt att vi bara fick enkelserie i Dam Div 3.

 

Vi hade tränat på hårt hela vintern och våren och kände oss otroligt starka inför säsongsstart i april. Tyvärr som alla vet blev säsongstarten framflyttad till augusti och enkelserien var ett faktum. Förbundet försökte kompensera oss med att sätta in Victoria cup på våren och delade in alla lagen i grupper om fyra, utom vår, som blev en grupp med tre vilket gjorde att vi bara skulle få två istället för tre matcher som de andra grupperna fick. 

 

Vi spelade en match och vann denna. Den andra matchen som skulle spelas blev inställd då det andra laget lämnade WO. Besvikelsen blev stor med två missade matchchanser som gick förlorade. 

 

Vi har kört på bra efter sommaren och var riktigt taggade inför säsongsstarten i Augusti och hade höga mål, att vara ett topplag i vår div.

 

Starten blev mardrömslik! 

Vi börjar borta mot Aspudden-Tellus. Det står 1-1 i halvlek och tjejerna är riktigt besvikna i halvlek. Huvudena hänger och vi ledare är lika frustrerade som tjejerna att spelet inte går som vi planerat.

I andra halvlek blir vi mer och mer stillastående, kommunicerar inte med varandra och förlusten är ett faktum, 4-2 till Aspudden-Tellus.

 

Match nr 2 är hemma mot Kungsängen. Vi klappar ihop precis som i matchen mot Aspudden-Tellus och det står 1-1 i halvlek.  Även i denna match blir det förlust, denna gång med 2-1 mot Kungsängen.

 

Match nr 3 är också en hemmamatch, Marieberg står denna gång för motståndet. Nu är självförtroendet i botten och många av oss känner sig stressade och osäkra över vår kapacitet vilket märks i spelet även den här matchen förlorar vi, 5-2 till Marieberg.

 

Nu har vi tre raka förluster och alla, ledare och spelare, är frustrerade att det fina spel vi har på träningarna inte kommer fram i matcherna.

 

Vi har två träningar, en på måndagen och en på tisdagen efter matchen mot Marieberg men energin är låg och laget känns irriterat och frustrerat. Vi ledare tar ett snabbt beslut och bestämmer oss för att hoppa över träningen och köra pizzakväll inför nästa match som är borta mot Stocksund.Vi måste försöka hitta tillbaka till laget, gemenskapen.

 

Pizzakvällen blev lyckad, tjejerna fick lite annat att tänka på, umgås, snacka skit och skratta tillsammans istället för de bistra minerna som präglat oss de senaste veckorna.

 

Match 4. Alla kommer taggade till Homecall Arena Djursholm och matchen mot Stocksund. Det är skratt och glada miner i omklädningsrummet och energin är hög. 

Matchen är riktigt tuff och vi kämpar på riktigt bra, vi har en del målchanser men det vill sig inte riktigt. Precis innan halvlek får deras ena spelare in ett riktigt kanonskott i bortre krysset och det är 1-0 till Stocksund i halvtid. Denna halvtidsvila är precis tvärtemot de tre föregående matchernas. Vi är nöjda med våra prestationer och peppar varandra att fortsätta kämpa. Trots våra höga prestationer och snabba omställningar så får vi inte in bollen i mål. Vi krigar på hårt 90 minuter och vi känner oss trots förlust rätt nöjda och ser att vi har något bra på gång.

 

Match 5. Efter matchen mot Stocksund kommer vi till Essingen med bättre självförtroende och känner oss taggade inför mötet mot Essinge som vi brukar spela jämna matcher mot.

Vi spelar riktigt bra och i halvlek leder vi med 2-0 och pratar i halvlek om att bara fortsätta vårt spel. Vi har chansen att stänga matchen ett par gånger men det vill sig inte riktigt. Essinge gör 1-2 så vi får det lite onödigt stressigt de sista minuterna men håller emot och vår första vinst är ett faktum.

 

Match 6. "Derby" mot Sundbyberg borta. Vi kommer till Sundbybergs IP otroligt taggade inför match! Vi har några fd. Sumpanspelare i vårt lag och de har några fd. Spångaspelare i sitt. Dagen till ära har vi med oss två stycken från F04 som får göra damlags debut vilket de gör på ett ypperligt sätt. Spånga äger hela matchen men dock står det "bara" 1-0 i halvlek. I pausen pratar vi lite, äter frukt och russin och bara säger att vi ska fortsätta med vårt eget spel. I andra halvlek får vi in 3 mål till och vi vinner matchen med 4-0. Målgörare i denna match är Selma till alla mål.

 

Match 7 spelades hemma i söndags mot Viggbyholm. Vi är glada och taggade efter två raka vinster och pratar om att bara fortsätta med vårt spel. I denna match har vi med oss Sanne från F04 som gör damlagsdebut i målet. Sanne gör ett toppenjobb. I halvtid står det 3-0 till oss och i halvtid så tar vi det lugnt och pratar om hur vi skall fortsätta andra halvlek. Vi vinner matchen med 4-1 och även i denna match har vi endast en målskytt dock är det inte Selma utan Linn.

 

Nu ser vi fram emot våra två sista matcher i serien och sedan Victoria Cup som startar igen efter serieavslut. 

 

Bilder från matchen mot Viggbyholm finns under bildgalleri. Fotograf till alla de bilderna är Mikael Wiklund.

 

Alltid Tillsammans!

Linn Jansson har anslutit till truppen under våren
2021-05-02 21:01
Linn Jansson 19 år från Djurgårdens IF

Linn Jansson är 19 år och kommer närmst från Djurgårdens IF men har Kallhälls FF som moderklubb. 
Linn valde att gå med i Spånga då hon ville trappa ner på antal träningar i veckan men fortfarande spela den fotbollen som hon älskar och såg Spånga som ett helt klart bra alternativ att fortsätta i.


Linn själv säger så här om Spånga och sig själv,

I laget trivs jag väldigt bra och de har tagit emot mig på bästa möjliga sätt. Mina styrkor på planen är absolut min styrka och snabbhet, även mitt sinne för spelet och hoppas det kommer gynna oss i Spånga så bra som möjligt. Under 2021 ser jag fram emot att spela rolig fotboll, lära känna nya kompisar och som lag lyckas nå toppen i serien!!!

 

Varmt välkommen till Spånga, Linn!

 

Alltid tillsammans!

Malin Björkfjäll, vår spelande tränare
2021-04-26 13:11
Malin Börkfjäll, spelare och assisterande tränare

Malin kom till klubben under 2020 som spelare och assisterande tränare. Malin har i år valt att fortsätta i Spånga vilket vi är otroligt glada för! 

Malin är precis fyllda 30 år och har spelat fotboll sedan barnsben och kommer närmast från Hässelby som spelade i div 1. 

 

Malins stora styrkor är att hon är otroligt fotbollskunnig, läser sina med-och motspelare bra, hon är också en pedagogisk tränare som även är en i laget både på och utanför planen. Om man nu ska hitta något negativt så är det svårt, skulle kanske vara att hon är gravid och inte kan vara med fullt ut och träna själv men självklart så glädjs ju alla i laget med henne och är glada att vi kommer få vår alldeles egen maskot i juli.

 

Malin säger själv så här om Spånga,

Jag trivs väldigt bra i Spångas damlag, det är ett härligt gäng där alla alltid ger 100%. Vi har en otroligt bra träningsnärvaro vilket gjort att spelare och laget i stort har utvecklats något enormt. Hon ser framemot denna säsong och hoppas serien snart får dra igång, precis som vi andra i laget.

 

Alltid Tillsammans!

Hugo, damernas nya målvaktstränare
2021-04-19 15:39
Hugo, damernas nya målvaktstränare

Damernas nya målvaktstränare Hugo har nu tränat damerna i två månader och de är supernöjda med detta förvärv!

Hugo är 23 år, född i en fotbollsfamilj och har spenderat sin största tid i Ängelholms FF men avslutade ”karriären” i Vejby IF.
Hugo valde att satsa som målvakt när han var runt 12 år för att det kom naturligt med en pappa som varit fotbollsmålvakt. Hugo lade skorna på hyllan förra året på grund av studier och ett X antal för många hjärnskakningar.  Just nu studerar han på GIH till idrottslärare och där lärde han känna Liam(tränare och spelare i Spånga) som introducerade honom för klubben.
Årets trupp trivs han väldigt bra med, säger han! En trupp med oerhört bra sammanhållning och en bred trupp där många fightas om platserna. Han ser fram emot 2021 och längtar till matcherna drar igång på riktigt.

 

Alltid tillsammans!

Klar för ytterligare ett år i Dam - Jörgen Björkfjäll bygger vidare
2021-01-14 18:27
Jörgen Björkfjäll och Spånga Fotboll är överens om en kontraktsförlängning över 2021 där den meriterade tränaren ser fram emot att skörda resultatet av det senaste årets hårda jobb och att få se den här gruppen av drivna och Spångafostrade unga spelare ta nästa steg i sin utveckling.
Rutinerade Kristin Häglund ansluter till damlaget
2020-12-06 20:36
Bild från en tuff träning i oktober
Namn: Kristin Häglund
Ålder: 33
Position: Innermittfält
Moderklubb: IFK Ludvika
Hanna Wåhlander ansluter till Spångas damer
2020-11-30 14:26

Hanna är 18 år och kommer närmast från Bele Barkarby men startade sin fotbollskarriär i Kallhälls FF.

Hanna kommer vara en av tre målvakter i laget, vi har sedan innan Madde och Zahra. 
Välkommen att provträna med oss i januari
2020-11-05 20:59
Spånga dam söker nu spelare som vill komma och provspela med oss för att om möjligt ta en plats och förstärka oss inför säsongen 2021. Vi söker spelare på alla positioner.

Vad har då Spånga dam att erbjuda dig?
Vi kan erbjuda en plats i vårt härliga gäng med ålder från 17-37. Vi tränar tre gånger i veckan på Spånga IP varav de flesta träningar under säsong genomförs på vårt fina naturgäs. Under vinter och försäsong tränar vi också tre gånger i veckan varav ett är fyspass och två fotbollspass.
Vi har ett eget omklädningsrum på Spånga IP som vi har tillgång till året runt. Och vi har även ett stabilt ledarteam runt laget. Våra målvakter har tillgång till målvaktsträning en gång i veckan. Som spelare i Spånga dam får man träningskläder.

Vårt mål inför säsongen 2021 är så klart topplacering i div 3 för att gå upp och ta en plats i div 2.

Låter detta intressant så hör av dig till Johanna Ekberg, 
ljungkvist.ekberg@gmail.com
070-545 35 61
Vinst i första omgången av Victoria cup
2020-10-19 13:17
Glada damer efter en härlig vinst med 6-1
I lördags var det dags för första omgången av Victoria cup på Storvretens IP. Tumba var det som stod för motståndet i denna match. Tumba var obesegrade under säsongen och slutade som seriesegrare i div 5. Eftersom Tumba spelade 2 divisioner under oss så fick de börja med att lägga två straffar.

Tumba missar första men sätter andra straffen vilket gör att det står 1-0 innan avspark.
Det tar inte lång tid innan vi reducerar till 1-1 med ett snyggt mål av Denise på hörna från Leila. Vi fortsätter spela på men får väldigt mycket avblåsningar för offside då vi håller bollen lite för länge och inte tajmar våra löpningar. Innan halvtidsvilan gör vi dock 2-1 med mål av Leila och assist av Dina.

I andra halvlek får vi igång spelet och tajmingarna bättre så vi får inte alls mycket offsideavblåsningar. Vi har många väldigt fina anfall och lyckas vinna matchen med 6-1. Målgörare i andra halvlek är Malin, Emma, Sofia och Nike. Vi har 6 olika målgörare i denna match vilket visar på fin bredd i laget. Vår assistdrottning Leila levererade hela 3 av 6 assist denna match.

Nu laddar i för nästa match i Victoria cup som kommer spelas på hemmaplan mot Lindhagen som ligger i div 2 vilket gör att denna gång kommer vi att få börja med en straff. Vi meddelar er så snart matchdatumet är spikat så ni kan följa matchen via appen "Min  Fotboll"

Alltid Tillsammans!

Spelade matcher
Sön 10/10 16:00
2 - 4  
Sön 3/10 18:00
0 - 1  
Sön 26/9 15:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten