SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

TABELLEN
Div 3A - detta har hänt

23/4 IFK ASPUDDEN-TELLUS  - SPÅNGA  4-0

- Snittåldern på premiärlaget når precis över 19, trots att vi har en mycket rutinerad kapten i Ginette :-) Många nervösa Spångaspelare när domaren blåser igång. Inte konstigt då det för flera till och med är första seniormatchen någonsin. 0-1 i baken på en hörna efter ett par minuter gör inte saken bättre. Vi är halvt lamslagna och 0-3 efter första halvlek är inte orättvist. Vi skärper till oss och gör en bättre andra halvlek, även om vi inte är bra. 0-4 vid slutsignal speglar vår insats ganska väl.

Startelva: Elsa- Lina, Camilla, Emma A, Ellen - Lea, Minna, Tilda - Cornelia, Ginette, Nike

 

30/4 SPÅNGA - MARIEBERG  1-2

- Hemmapremiär på Spånga IPs konstgräs. Tyvärr tappar vi Cornelia före start då infekterad tå gör att hon inte kan spela. Bättre styr på nerverna hos oss ändå i en första halvlek som är jämn men kanske inte välspelad. Tyvärr gör vi ett försvarsmisstag som rutinerade Marieberg utnyttjar till 0-1 i paus. Andra halvlek blir smått kaotisk för oss. Ellen bryter näsan, Tilda bryter ett revben (som kort senare mirakulöst har helat sig :-). Det blir många rockader och 0-2 kommer i en period då vi inte har ordning på torpet. Vi avslutar sen matchen positivt, gör ett fint och rättvist 1-2 genom Tora på ett klassavslut, snyggt framspelad av Lea. Men någon poäng blir det inte.

Startelva: Elsa - Camilla, Minna, Lina - Bella, Tilda, Amanda, Ellen - Nike, Lea, Ginette

Målskytt: Tora Söderhäll

 

6/5  VASALUND - SPÅNGA  0-4

- Fredagkväll på Skytteholm, massa Spångafans på plats i värsta partystämning. Vi saknar Minna och Lea för dagen, men öser på och försöker glädja publiken. Men vill lite för mycket. Slarvar bort chans på chans. Lite nervositet i bilden också efter en tung start på säsongen. Men efter dryga 20 minuter spelas Tilda loss centralt och lossar från 16-meterslinjen. 0-1! Sen gör vi 0-2 och 0-3 i snabb följd. Nike överraskar försvararna med sin väldiga fart och Amanda sätter in en frispark långt utifrån vänsterkanten. I andra halvlek spelar vi lugnare, bollinnehavet är massivt, men vi missar de chanser vi skapar. Utom ett kalabalikmål efter Camillas nick i ribban på hörna där Ginette viljebrottar bollen över linjen. 0-4, alla glada och många lättnadens suckar i vårt läger. 3 poäng!!

Startelva: Elsa- Camilla, Emma A, Lina - Bella, Tilda, Amanda, Cornelia - Tora, Ginette, Gina

Målskyttar: Tilda Bergsten, Nike Lund, Amanda Morén, Ginette Sharro.

 

14/5  SPÅNGA - ESSINGE IK  2-1

- Essinge sätter hög press på oss och vi har besvärligt att spela oss loss i första halvlek. Essinge är starka och gör också 0-1 sedan man fått in ett inlägg till forward som överraskar vår back med sin förstatouch. I andra får vi till spelbredden, hittar gång på gång runt motståndarna via kombinationer med våra wingbacks. Laget växer, vi vinner boll efter boll. Och kvitteringen kommer också. Amanda vinner en andraboll efter hörna och tåar den förbi målvakten. Sen jagar vi ett vinstmål. Och med knappa kvarten kvar kommer det, Nike får en boll ute till höger, virvlar förbi sin back, vickar sig förbi nästa och smaskar dit den vid bortre stolpen. 2-1! En viktig seger mot ett av seriens bättre lag stärker självförtroendet. Nu är vi på gång. 3 poäng!!

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Tilda, Ellen - Gina, Ginette, Lea

Målskyttar: Amanda Morén, Nike Lund

 

 

21/5  SPÅNGA - LINDHAGEN  1-1

- Storpublik då vi gör premiär på naturgräset på självaste Spångadagen. Cornelia är skadad men briljerar som matchspeaker istället! Underlaget är nytt för oss, motståndarna starka och rutinerade. Första halvlek är jämn, båda lagen brottas lite med mattan som inte är i toppskick ännu. Med någon minut kvar av första utnyttjar Lindhagen ett läge efter att ha vunnit boll högt i vår uppspelsfas och sätter ett stiligt avslut. Till andra ändrar vi matchbilden, visar vad vi kan. Vi vinner mer dueller, sätter fler passningar och skapar fler lägen. Men det dröjer till vår slutforcering innan vi kvitterar. Ett uppspel från mittback Ellen rakt genom deras första press till fri Minna på mitten, som sätter ut ett bra pass till Nike som verkligen visar sina styrkor: slår sin back med sin väldiga fart, skär in och sätter ett snyggt avslut vid bortre. Ganska exakt som helgen innan, bara från andra kanten! Vi har sedan ett friläge att avgöra i 90e men Amanda sätter den precis på fel sida stolpen. Men en bra poäng och glad storpublik på Spånga IP!

Startelva: Elsa - Bella, Emma A, Lina - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Gina

Målskytt: Nike Lund

 

29/5 IK FREJ - SPÅNGA  2-0

- Bortamatch mot Frej som imponerat så långt i serien. Ett lag som liksom vi själva domineras av unga spelare. Matchen går i ett väldigt högt tempo, där vi till en början skapar ett par vassa chanser. Bara fingertopparna i en fin enhandsräddning hindrar Nike från att ge oss ledningen på ett bra läge från vänster i straffområdet. Frej tar över och dominerar halvleken, Elsa får göra några klassräddningar innan vi spelar upp oss mot slutet. Tråkigt nog släpper vi in ett baklängesmål kort före paus i en kontring som vi egentligen har kontroll på. I andra halvlek flyttar vi upp pressen och får utdelning till del: spelet ligger mer på Frejs planhalva, men deras omställningar blir i gengäld farliga flera gånger. Vi har ett par lysande lägen att kvittera men avsluten sviker oss. Istället kommer 2-0 på matchens delikatess - Frejs ytter vänder upp på mitten kort efter Elsas utspark, ser att hon är långt ut och skkjuter kontrollerat från långt håll ett jättefint avslut som dödar matchen. Inte alls orättvist, Frej är något starkare samtidigt som vi inte alls gör någon dålig match mot ett av seriens absolut bästa lag.

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Nike

 

7/6 SPÅNGA - VASASTAN  2-2

- Sjukdomar, skador och vad vi kan kalla omständigheter gör att vi saknar flera nyckelspelare. Och Vasastan kommer obesegrade med 29-4 i målskillnad så långt. Vi tar oss an matchen ödmjukt, i full vetskap om att vi behöver jobba mycket hårt om vi ska få något med oss den här kvällen. Efter två minuter: kommunikationsmiss mellan mittback och målvakt i Vasa, back rullar in bollen i tom bur. 1-0. Stärkta av det gör vi en mycket bra halvlek, får vår rutinerade motståndares maskineri att rackla. Nike skaffar sig ett läge och 2-0 är mycket nära, men målvaktens räddning bra. Kort före halvtidspaus kommer ändå 2-0. Efter ännu en bollvinst på mitten slår Tilda en perfekt djupledsboll som hittar juniorlånet Melissa fri. Iskallt rundar hon målvakten och lägger in tvåan. Enormt kul!! I andra kommer Vasa ut med  öppna spjäll som väntat. Vi lyckas inte riktigt hålla kylan och ett misstag ger ett tidigt 1-2 och därifrån är det jakt från Vasastan. I 68e kommer kvitteringen när vi kliver för högt vid ett bolltapp. Stor cred till alla våra spelare som sen tar sig samman, jobbar hårt för varandra och lyckas klara oavgjort. Ett friläge för Nike är nära ge oss alla tre poängen, men oavgjort är en mycket stark insats den här kvällen. 

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Lina - Amanda, Tilda, Minna, Tilde - Nike, Ginette, Gina

Målskyttar: Självmål, Melissa Malki Yakoub

 

12/6  KUNGSÄNGEN - SPÅNGA  4-1

- En del nervositet på förhand inför den här matchen, och läget underlättades inte av att Elsa åkt på semester... Lina drog hjältemodigt på sig målvaktshandskarna och gör allt hon kan i en fantastisk insats för laget. Efter bara några minuter blåser en hörna in i bortre krysset och vi ligger under. Uppförsbacke. Då visar vi hur långt laget kommit genom att vända på steken mot ett av seriens mest rutinerade och bästa lag. Spelet är jämnt, men vi är snäppet vassare tycker vi när vi plötsligt vågar spela ut. Kvitterar då Nike tar vara på en andraboll efter hörna och har sen ett bländande friläge för Tilde till 2-1 men skottet över. Hög svansföring på gänget i paus! Och pannkaka sen ute på planen.... Vi blir låga, ängsliga, tillåter motståndaren stora friheter centralt och Kungsängen dominerar andra halvlek helt. Även om en del mål är billiga är resultatet inget att säga om. Med den andra halvlek vi gör tar man inga poäng. 

Startelva: Lina - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Nike

Målskytt: Nike Lund 

 

17/6  SPÅNGA - SUNDBYBERG  2-0

- Insatserna var höga i den här 6-poängsmatchen: förlust och Sundbyberg passerar oss i tabellen, och vi faller till en inte alls hälsosam 8:e plats inför sommaren. Vinst och vi går upp till sjätte, lämnar Sumpan 5 poäng bakom och alla glada inför hösten. Elsa fortsatt på semester, Lina i mål. Minna skadar sig på uppvärmingen, men spelar ändå. Vi startar bra, vår höga press biter och vi vinner mycket boll högt. Men framåt är vi lite tandlösa och lyckas inte hota bakom deras backlinje. 0-0 i paus trots stort bollövertag, faktum är att halvlekens två bästa chanser har SIK på kontringar. Mer fart framåt på oss i andra. Nike skaffar sig ett läge efter några minuter, men målvaktens fingertoppar hindrar 1-0. Vi har skiftat ner Ginette på mitten och Lea spelar toppforward. Det ger utdelning när ett fint instick från Ginette friställer Lea som snyggt placerar in ledningsmålet. 2-0 kommer strax när Cornelia vänder in från ytterposition och skjuter från 16-meterslinjen. Hennes första mål i Spångatröjan!! Sen håller vi undan utan stora bekymmer även om SIK inte är ofarliga. Lina får göra ett par bra ingripanden :-) En bra stabil insats som ger oss en vårsäsong att vara stolta över - vi har visat att inget lag i den här serien går säkert mot oss. 3 poäng!!

Startelva: Lina - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Tilda, Cornelia - Tora, Ginette, Lea

Målskyttar: Lea Sauma, Cornelia Dolk

 

 

 

 

 

 

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten