SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Dam

TABELLEN
Div 3A - detta har hänt

23/4 IFK ASPUDDEN-TELLUS  - SPÅNGA  4-0  "Nervsammanbrott i debuten"

- Snittåldern på premiärlaget når precis över 19, trots att vi har en mycket rutinerad kapten i Ginette :-) Många nervösa Spångaspelare när domaren blåser igång. Inte konstigt då det för flera till och med är första seniormatchen någonsin. 0-1 i baken på en hörna efter ett par minuter gör inte saken bättre. Vi är halvt lamslagna och 0-3 efter första halvlek är inte orättvist. Vi skärper till oss och gör en bättre andra halvlek, även om vi inte är bra. 0-4 vid slutsignal speglar vår insats ganska väl.

Startelva: Elsa- Lina, Camilla, Emma A, Ellen - Lea, Minna, Tilda - Cornelia, Ginette, Nike

 

30/4 SPÅNGA - MARIEBERG  1-2  "Skadekaos i hemmapremiär"

- Hemmapremiär på Spånga IPs konstgräs. Tyvärr tappar vi Cornelia före start då infekterad tå gör att hon inte kan spela. Bättre styr på nerverna hos oss ändå i en första halvlek som är jämn men kanske inte välspelad. Tyvärr gör vi ett försvarsmisstag som rutinerade Marieberg utnyttjar till 0-1 i paus. Andra halvlek blir smått kaotisk för oss. Ellen bryter näsan, Tilda bryter ett revben (som kort senare mirakulöst har helat sig :-). Det blir många rockader och 0-2 kommer i en period då vi inte har ordning på torpet. Vi avslutar sen matchen positivt, gör ett fint och rättvist 1-2 genom Tora på ett klassavslut, snyggt framspelad av Lea. Men någon poäng blir det inte.

Startelva: Elsa - Camilla, Minna, Lina - Bella, Tilda, Amanda, Ellen - Nike, Lea, Ginette

Målskytt: Tora Söderhäll

 

6/5  VASALUND - SPÅNGA  0-4  "Lättad glädje i partyseger"

- Fredagkväll på Skytteholm, massa Spångafans på plats i värsta partystämning. Vi saknar Minna och Lea för dagen, men öser på och försöker glädja publiken. Men vill lite för mycket. Slarvar bort chans på chans. Lite nervositet i bilden också efter en tung start på säsongen. Men efter dryga 20 minuter spelas Tilda loss centralt och lossar från 16-meterslinjen. 0-1! Sen gör vi 0-2 och 0-3 i snabb följd. Nike överraskar försvararna med sin väldiga fart och Amanda sätter in en frispark långt utifrån vänsterkanten. I andra halvlek spelar vi lugnare, bollinnehavet är massivt, men vi missar de chanser vi skapar. Utom ett kalabalikmål efter Camillas nick i ribban på hörna där Ginette viljebrottar bollen över linjen. 0-4, alla glada och många lättnadens suckar i vårt läger. 3 poäng!!

Startelva: Elsa- Camilla, Emma A, Lina - Bella, Tilda, Amanda, Cornelia - Tora, Ginette, Gina

Målskyttar: Tilda Bergsten, Nike Lund, Amanda Morén, Ginette Sharro.

 

14/5  SPÅNGA - ESSINGE IK  2-1  "Spånga vänder och visar vad vi går för"

- Essinge sätter hög press på oss och vi har besvärligt att spela oss loss i första halvlek. Essinge är starka och gör också 0-1 sedan man fått in ett inlägg till forward som överraskar vår back med sin förstatouch. I andra får vi till spelbredden, hittar gång på gång runt motståndarna via kombinationer med våra wingbacks. Laget växer, vi vinner boll efter boll. Och kvitteringen kommer också. Amanda vinner en andraboll efter hörna och tåar den förbi målvakten. Sen jagar vi ett vinstmål. Och med knappa kvarten kvar kommer det, Nike får en boll ute till höger, virvlar förbi sin back, vickar sig förbi nästa och smaskar dit den vid bortre stolpen. 2-1! En viktig seger mot ett av seriens bättre lag stärker självförtroendet. Nu är vi på gång. 3 poäng!!

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Tilda, Ellen - Gina, Ginette, Lea

Målskyttar: Amanda Morén, Nike Lund

 

 

21/5  SPÅNGA - LINDHAGEN  1-1  "Sen kvittering på Spångadagen"

- Storpublik då vi gör premiär på naturgräset på självaste Spångadagen. Cornelia är skadad men briljerar som matchspeaker istället! Underlaget är nytt för oss, motståndarna starka och rutinerade. Första halvlek är jämn, båda lagen brottas lite med mattan som inte är i toppskick ännu. Med någon minut kvar av första utnyttjar Lindhagen ett läge efter att ha vunnit boll högt i vår uppspelsfas och sätter ett stiligt avslut. Till andra ändrar vi matchbilden, visar vad vi kan. Vi vinner mer dueller, sätter fler passningar och skapar fler lägen. Men det dröjer till vår slutforcering innan vi kvitterar. Ett uppspel från mittback Ellen rakt genom deras första press till fri Minna på mitten, som sätter ut ett bra pass till Nike som verkligen visar sina styrkor: slår sin back med sin väldiga fart, skär in och sätter ett snyggt avslut vid bortre. Ganska exakt som helgen innan, bara från andra kanten! Vi har sedan ett friläge att avgöra i 90e men Amanda sätter den precis på fel sida stolpen. Men en bra poäng och glad storpublik på Spånga IP!

Startelva: Elsa - Bella, Emma A, Lina - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Gina

Målskytt: Nike Lund

 

29/5 IK FREJ - SPÅNGA  2-0  "Bra match men inga poäng"

- Bortamatch mot Frej som imponerat så långt i serien. Ett lag som liksom vi själva domineras av unga spelare. Matchen går i ett väldigt högt tempo, där vi till en början skapar ett par vassa chanser. Bara fingertopparna i en fin enhandsräddning hindrar Nike från att ge oss ledningen på ett bra läge från vänster i straffområdet. Frej tar över och dominerar halvleken, Elsa får göra några klassräddningar innan vi spelar upp oss mot slutet. Tråkigt nog släpper vi in ett baklängesmål kort före paus i en kontring som vi egentligen har kontroll på. I andra halvlek flyttar vi upp pressen och får utdelning till del: spelet ligger mer på Frejs planhalva, men deras omställningar blir i gengäld farliga flera gånger. Vi har ett par lysande lägen att kvittera men avsluten sviker oss. Istället kommer 2-0 på matchens delikatess - Frejs ytter vänder upp på mitten kort efter Elsas utspark, ser att hon är långt ut och skkjuter kontrollerat från långt håll ett jättefint avslut som dödar matchen. Inte alls orättvist, Frej är något starkare samtidigt som vi inte alls gör någon dålig match mot ett av seriens absolut bästa lag.

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Nike

 

7/6 SPÅNGA - VASASTAN  2-2  "Starkt hemmakryss mot serieledarna"

- Sjukdomar, skador och vad vi kan kalla omständigheter gör att vi saknar flera nyckelspelare. Och Vasastan kommer obesegrade med 29-4 i målskillnad så långt. Vi tar oss an matchen ödmjukt, i full vetskap om att vi behöver jobba mycket hårt om vi ska få något med oss den här kvällen. Efter två minuter: kommunikationsmiss mellan mittback och målvakt i Vasa, back rullar in bollen i tom bur. 1-0. Stärkta av det gör vi en mycket bra halvlek, får vår rutinerade motståndares maskineri att rackla. Nike skaffar sig ett läge och 2-0 är mycket nära, men målvaktens räddning bra. Kort före halvtidspaus kommer ändå 2-0. Efter ännu en bollvinst på mitten slår Tilda en perfekt djupledsboll som hittar juniorlånet Melissa fri. Iskallt rundar hon målvakten och lägger in tvåan. Enormt kul!! I andra kommer Vasa ut med  öppna spjäll som väntat. Vi lyckas inte riktigt hålla kylan och ett misstag ger ett tidigt 1-2 och därifrån är det jakt från Vasastan. I 68e kommer kvitteringen när vi kliver för högt vid ett bolltapp. Stor cred till alla våra spelare som sen tar sig samman, jobbar hårt för varandra och lyckas klara oavgjort. Ett friläge för Nike är nära ge oss alla tre poängen, men oavgjort är en mycket stark insats den här kvällen. 

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Lina - Amanda, Tilda, Minna, Tilde - Nike, Ginette, Gina

Målskyttar: Självmål, Melissa Malki Yakoub

 

12/6  KUNGSÄNGEN - SPÅNGA  4-1  "Kollaps i Kungsängen"

- En del nervositet på förhand inför den här matchen, och läget underlättades inte av att Elsa åkt på semester... Lina drog hjältemodigt på sig målvaktshandskarna och gör allt hon kan i en fantastisk insats för laget. Efter bara några minuter blåser en hörna in i bortre krysset och vi ligger under. Uppförsbacke. Då visar vi hur långt laget kommit genom att vända på steken mot ett av seriens mest rutinerade och bästa lag. Spelet är jämnt, men vi är snäppet vassare tycker vi när vi plötsligt vågar spela ut. Kvitterar då Nike tar vara på en andraboll efter hörna och har sen ett bländande friläge för Tilde till 2-1 men skottet över. Hög svansföring på gänget i paus! Och pannkaka sen ute på planen.... Vi blir låga, ängsliga, tillåter motståndaren stora friheter centralt och Kungsängen dominerar andra halvlek helt. Även om en del mål är billiga är resultatet inget att säga om. Med den andra halvlek vi gör tar man inga poäng. 

Startelva: Lina - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Tilda, Minna, Ellen - Lea, Ginette, Nike

Målskytt: Nike Lund 

 

17/6  SPÅNGA - SUNDBYBERG  2-0  "Seger i sexpoängsfajt"

- Insatserna var höga i den här 6-poängsmatchen: förlust och Sundbyberg passerar oss i tabellen, och vi faller till en inte alls hälsosam 8:e plats inför sommaren. Vinst och vi går upp till sjätte, lämnar Sumpan 5 poäng bakom och alla glada inför hösten. Elsa fortsatt på semester, Lina i mål. Minna skadar sig på uppvärmingen, men spelar ändå. Vi startar bra, vår höga press biter och vi vinner mycket boll högt. Men framåt är vi lite tandlösa och lyckas inte hota bakom deras backlinje. 0-0 i paus trots stort bollövertag, faktum är att halvlekens två bästa chanser har SIK på kontringar. Mer fart framåt på oss i andra. Nike skaffar sig ett läge efter några minuter, men målvaktens fingertoppar hindrar 1-0. Vi har skiftat ner Ginette på mitten och Lea spelar toppforward. Det ger utdelning när ett fint instick från Ginette friställer Lea som snyggt placerar in ledningsmålet. 2-0 kommer strax när Cornelia vänder in från ytterposition och skjuter från 16-meterslinjen. Hennes första mål i Spångatröjan!! Sen håller vi undan utan stora bekymmer även om SIK inte är ofarliga. Lina får göra ett par bra ingripanden :-) En bra stabil insats som ger oss en vårsäsong att vara stolta över - vi har visat att inget lag i den här serien går säkert mot oss. 3 poäng!!

Startelva: Lina - Camilla, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Tilda, Cornelia - Tora, Ginette, Lea

Målskyttar: Lea Sauma, Cornelia Dolk

 

14/8  SUNDBYBERG - SPÅNGA  0-0  "Sega sommarben i höstpremiären"

- Igen viktig match mot Sundbyberg direkt efter sommaruppehållet. Vi kommer till match med en trupp som är ganska långt från formen. Flera spelare har varit sjuka och skadade sedan vi startade om träningen två veckor tidigare, och ännu fler bortresta. Vi får ihop ett lag, och hoppas på det bästa. Det bästa är dock inte riktigt vad vi åstadkommer, även om vi startar matchen piggt och har mycket boll på Sumpans planhalva. Precis som i mötet före uppehållet har vi svårt att skapa chanser. Vi försöker mobilisera kraft inför andra, hota mer men halvchanser är så långt vi kommer. Och ju längre matchen går desto mer ökar våra motståndares självförtroende och det blir SIK som avslutar matchen starkast. Ett par lägen hade kunnat gå illa men Elsa spelar stabilt i målet och mållöst blir det och vi får se matchen som en väldigt nyttig genomkörare.

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Lina - Amanda, Minna, Ginette, Bella - Gina, Lea, Tilda

 

19/8  SPÅNGA - KUNGSÄNGEN  2-2  "Stark insats mot Kungsängen"

- Ett laddat Spångalag ville ta revansch för den bleka insatsen i höstpremiären och visa vad vi går för i mötet med topplaget Kungsängen. Och det är en helt annan kick i steget på Spånga den här fredagskvällen. En match i benen och en friskare trupp ger mycket bättre spel från vår sida. Men Kungsängen är bra  och har stor rutin och hotar några gånger i inledningen med bra djupledsbollar. De gör också 1-0 ganska tidigt, men målet kommer mer eller mindre ur ingenting. En långboll vi borde ha hanterat men slarvar lite, och då visar Kungsängen sina kvalitéer direkt med ett fint snabbt avslut från 16-meterslinjen nere vid stolpen. Men vi reser oss, vår höga press biter bättre och bättre, vi vinner mer och mer bollar och hotar även in bakom Kungsängens backlinje några gånger. Känslan i paus är att vi kan vända detta. 1-1 kommer efter bara ett par minuter. En frispark från Amanda från lite knepig vinkel, men Amandas skott är lysande och smaskar i ribban, och Gina dyker på returen långt före alla andra och stångar in kvitteringen. Sen går vi på med bra momentum, spelar stort och jobbar hårt, och ger inte Kungsängen en lugn stund. Vi jagar ett ledningsmål, Amanda har ett friläge efter en lysande spelvändning men kommer bara nära med skottet. Istället kommer 1-2  återigen ur ingenting, en långboll vi missbedömer, och då är Linn J snabb... Här visar vi hur långt vi kommit som lag, vilken styrka vi har när vi som Thorsten Flinck reser oss igen! Vi skiftar formation lite, Nike kommer in och hotar med sin snabbhet, kommer runt sin back och spelar en perfekt boll mot bortre stolpen där Tilda möter med... typ ett knälår och knuffar bollen över linjen. Resten av matchen är en jämn kamp, där vi står upp strålande mot toppmotstånd. En härlig fredagkväll slutar rättvist 2-2 och vi är tillbaka!

Startelva: Elsa - Bella, Camilla, Lina - Amanda, Minna, Ginette, Cornelia - Gina, Lea, Nike

Målskyttar: Gina Poljarevic, Tilda Bergsten

 

28/8  VASASTAN - SPÅNGA  1-3  "Regnigt segerrus när bitarna faller på plats"

- Regntung söndagkväll på Stadshagen startar med en kalldusch: en rensning från deras backlinje blir en perfekt djupledsboll. Vi är inte snabba nog att täta gapet mellan våra innerbackar och ett pass in i mitten ger ett friläge och ett fint avslut ger 1-0 för Vasastan. Ganska tvärtom mot hemmamötet då de gav oss 1-0 efter en minut. Efter chocken är vi lite småskakiga men börjar snart äta oss in i matchen. Vår press ger bättre och bättre utdelning och efter 35 minuter kommer 1-1. Bollvinst på mitten ger Nike ett läge, hon utnyttjar sin fart och utmanar mellan deras backar, kommer igenom och sätter 1-1 snyggt nere vid stolpen. Kort senare, ny omställning ger vår offensiva wingback Tilde ett läge, hon brottar bort backen och sätter kyligt 1-2! Bra självförtroende i paus, och vi har fog för det. Vasastan lyckas inte skapa något i andra halvlek utom skott längre och längre utifrån. Däremot skapar vi flera mycket bra möjligheter att göra 1-3 och till slut kommer det. En perfekt boll mellan deras backar från Gina ställer Melissa en mot en med keeper och Melissa visar sin kyla genom att lobba henne! 1-3 och efter det seglar vi lugnt in via hårt jobb hos alla i laget. Inte minst junior-Selma som debuterar från start gör en formidabel match. Mycket stark insats och 3 poäng!!

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Lina - Bella, Minna, Ginette, Selma, Cornelia - Lea, Gina

Målskyttar: Nike Lund, Tilde Hedin Karlsson, Melissa Malki Yakoub

 

2/9  SPÅNGA - IK FREJ  1-3  "Sjukdomar sänker Spångaskeppet"

- Flytet från de senaste veckorna hade vi tänkt utnyttja till en kanoninsats mot Frej, men fotbollsgudarna vill annorlunda. En sjukdomsvåg har slagit ut en efter en efter en sedan Vasa-fajten. Vi försöker flytta matchen, Frej säger nej. Framme vid fredagkväll lyckas vi samla 13 spelare, varav flera inte tränat på hela veckan, och några inte alls är 100 procent krya. Det blir forcerad debut för vår nya spelare Ellen, född 06, som kämpar på med stor heder genom matchen! Vi ger allt vi har, kämpainsatsen är det inget fel på alls. Men vi är uppenbart inte där vi ska vara, vi bjuder på kamp men har inte formen för dagen att samtidigt ha kylan att göra rätt saker med bollen. Spelet missklickar. Kort före paus blir det 0-1 på hörna. Elsa är först på bollen, men kan inte hålla den, droppar ner den framför sig. En Frejspelare brottar sig in och knuffar bort henne, en annan nätar. Domare brukar ofta ge målvakt frispark i de lägena, men inte nu. Vi har sedan ett läge med öppet mål efter Nikes genombrott men Lea lyckas inte få rätt träff. Tidigt i andra är Frej starkare vid ett genombrott och sätter 2-0. Uppförsbacken är för stor trots att vi skapar en del lägen, Tilda har en boll i stolpen och Selma ett öppet läge men får inte träff på volleyskottet. Istället 0-3 på ett bra skott. Vi får ett tröstmål i sista minuten, ett fint genombrott av Minna som kombinerar sig in i boxen med hjälp av Tilde. Minna blir glidtacklad, domaren ger straff. Tilda sätter den säkert. Men matchen är mest att glömma för oss, vi får slicka sår och hoppas på friskare trupp nästa gång. Vi har 9 dagar på oss!

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Bella - Tilda, Minna, Ginette, Selma, Cornelia - Lea, Nike

Målskytt: Tilda Bergsten

 

11/9  LINDHAGEN - SPÅNGA  1-1  "Kryss med knapp nöd"

- Bättre sjukdomsläge än för nio dagar sen. Men inte bra. Flera spelare har inte kunnat träna, och vi saknar Camilla och Lina. Men istället debut för nyförvärven Jenny K och Julia P från start - kul! Matchstarten är intensiv, Lindhagen sätter som väntat hög press på oss. Och förhoppningen att kunna spela oss ur den lyckas vi inte riktigt infria. Samtidigt är det tydligt att vi kan hota de gånger vi lyckas, Lindhagen är sårbart när den höga pressen inte ger utdelning. Det är mycket ställningskrig i första halvlek, och tyvärr förlorar vi det kriget med halvlekens sista spark. Målet är snyggt - inlägg från högerkanten i fart och direktavslut från forward. Vi samlar styrkorna i halvtid, poängterar modet med boll. Och det blir en kanonstart på andra, efter mindre än en minut vänder Lea sig loss efter ett inkast en bit in på motståndarnas halva, vänder spelet med en fin boll ut till höger, Nike hoppar över, friställer Tilda som stabiliserar sig och avslutar på ett tillslag från 16-meterslinjen, smock upp i krysset. Eller nära i alla fall. 1-1. Årets fjärde för Tilda! Tyvärr lyckas vi inte följa upp den starten, utan undan för undan tar Lindhagen över. Sista 20 minuterna är det mest försvar och misslyckade uppspel från oss. Lindhagen skapar en del, men Elsa är fenomenal i målet: håller alla inspel och räddar allt som kommer i skottväg. Resultatmässigt är krysset okej, men vi kan bättre än så här.

Startelva: Elsa - Jenny, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Ginette, Julia, Cornelia - Lea, Gina

Målskytt: Tilda Bergsten

 

18/9  ESSINGE - SPÅNGA  1-4  "Bra bortaseger på Essingen"

- Andra söndageftermiddagen i rad på fina Essinge IP, nu mot Essinge IK som jagar närmast bakom oss i tabellen. Matchen startar helt fel för oss med 0-1 i baken efter två minuter. Hörna mot bortre stolpen och vi agerar inte bra och låter motståndare nicka in den ganska ostört. Efter det låter Essinge oss äga boll och faller ner i lågt block. Vi lyckas inte riktigt få tempo och konstruktivitet nog i passningarna för att bryta genom. Halvlägen är så långt vi kommer. Tills vi får en hörna efter dryga halvtimmen. Amanda sveper in den och Camilla möter vid bortre stolpen med ren snygg volley upp i taket. Snyggt. I andra halvlek får vi bättre snurr på spelet och gör tre fina mål på det.

1-2: Selma bröstar ner en boll på mitten efter att vi etablerat lite press mot deras straffområde. Hon vinner ett motlägg och driver fram och smäller på en vänstervolley vid 16-meterslinjen som sitter fint nere vid stolpen. Starkt mål!

1-3: Dagens debutant Amanada Runnbeck visar vad hon kan med ett äkta forwardsmål. Är tvåa på en boll in i straffområdet men jagar ifatt backen, vinner duellen med en stark tackling, stabiliserar sig och dunkar in den i bortre gaveln. Ljuvlig syn!

1-4: Amanda R vinner boll på mitten, serverar Cornet i fart som hittar Tilda med en friställande genomskärare. Tilda väljer pass i sidled till Melissa som leklobbar in 4-1 sitt tredje för säsongen. Stark seger efter bra vändning, 3 poäng!

Startelva: Elsa - Camilla, Emma A, Lina - Amanda, Minna, Selma, Tilda, Cornelia - Lea, Amanda R

Målskyttar: Camilla Linder, Selma Livak, Amanda Runnbeck, Melissa Malki Yakoub

 

24/9  SPÅNGA - VASALUND  3-1  "Rutinseger av orutinerat Spånga"

- För andra helgen i rad saknar vi Kapten Ginette. Kapten Lea leder istället ett rekordungt lag på Spånga IP. Medelåldern i truppen är 18,5. Uppgiften är inte den vi är allra bäst på: att dominera mot en motståndare som på papperet är svagare än vi själva. Spelet vill sig inte riktigt även om vi äger en hel del boll och försöker vända på spelet kvickt för att skapa ytor framåt. Till slut kommer ändå 1-0 när Nike kommer ner mot kortlinjen och sveper in en boll in i målområdet. Ett motståndarben kommer in framför Melissa och stänker in den i egen bur. Sista kvarten somnar vi in och Vasalund skapar ett par farligheter. Vi är inte bra alls. Andra halvlek blir sen bättre. Stärkta inte minst av ett snabbt 2-0, då Bella hittar in med en boll över högt stående backar som friställer Julia. Hon gör inget misstag mot sina gamla lagkamrater, sätter 2-0 in vid stolpen. Kul! 3-0 är sen en delikatess. Boll ut på Tilda som spelar wingback till höger. Hon skär en boll genom försvaret till wingback på andra sidan Cornelia som löper in i straffområdet och sätter den på en touch. Vi har åtskilliga lägen att göra fler, men är inte skärpta nog. Istället gör Vasalund ett fint tröstmål på en stark individuell prestation av forward. Vi är trots allt nöjda med att vi gjorde vad som förväntades av oss. Kul också med debut för 16-åriga Edit, som gör en jättebra andra halvlek! 3 poäng!

Startelva: Elsa - Jenny, Camilla, Bella - Tilde, Minna, Selma, Cornelia - Lea, Melissa - Nike

Målskyttar: Självmål, Julia Paszew, Cornelia Dolk

 

2/10  MARIEBERG - SPÅNGA  0-4  "Stark trupp visar klassen"

- Trots en tydlig förlust i vårmötet mot Marieberg var det utan tvekan ett Spångalag med stabilt självförtroende som klev ut på Stadshagens IP den här kvällen. Vi har haft härlig fart på träningarna en tid, och medgångskänslan bekräftades också i matchen - vi gör en väldigt bra insats.

Truppen har inte bara blivit större utan också friskare! Det innebär plötsligt - angenäma - bekymmer att ta ut trupp till matcherna. Och ganska omgående visar tjejerna att det här är en kväll då formen är bra och många vill visa vad de kan. Vi tar tag i taktpinnen, spelar modigt och stort. Vågar hålla i boll med lugn, söka öppningarna via vändningar både i backlinje och via mittfält - och sedan växla tempo och slå till med fart när vi spelat oss till yta och läge. Och vi klarar att hålla i den behärskade metodiken matchen igenom. Segersiffran blir 4-0. Vi ska inte säga att den "borde" varit större. Göra mål är det svåraste av allt i fotboll. Däremot gläds vi åt den stora mängd målchanser vi skapar i den här matchen. Vi räknar till exempel till 11 stora rena klara mållägen i andra halvlek! 0 kommer via slump, utan nästan alla efter fina anfall  - inte sällan ända nerifrån målvakt. Riktigt kul att se!

Ur en ström av glädjestunder i matchen lyfter vi till sist Melissa-lobben! Melissa gör två baljor. Såklart. Den ena är, såklart, den patenterade Melissa-lobben: samtidigt som hon med styrka håller ifrån sig backens tacklingsförsök lobbar hon målvakten i full fart. Briljant :-) Den här gången menade hon det "faktiskt", säger hon. 3 poäng!!

Startelva: Elsa - Jenny, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Selma, Cornelia - Lea, Melissa, Amanda R

Målskyttar: Melissa Malki Yakoub 2, Cornelia Dolk, Amanda Runnbeck

 

9/10  SPÅNGA - ASPUDDEN-TELLUS  2-1  "Seger mot seriesegrarna"

- Säsongsavslutningen blev på papperet betydelselös då AT redan var klara seriesegrare och vi inte kunde förbättra vår sjätteplats. Men för oss var det ändå en viktig match. Vi ville visa att vi i nuvarande form matchar topplagen i tabellen. Och det gjorde vi!

Det var också revanschlust från vår sida. I premiären i våras totaldominerade AT och vann 4-0 medan vi mer eller mindre klappade ihop. Helt annorlunda feeling i den här matchen, även om vi började lite ängsligt. Vi hade svårt att våga spela bollen framåt, och AT ägde första kvarten. Ett par bjudningar gav dem farligheter, men Elsa räddade när det behövdes. Vi kliver lite högre i positionerna efter ett tag, får bättre grepp om matchbilden. Och efter dryga 20 minuter gör vi ett tjusigt ledningsmål. Anfall som startar nere hos Elsa och Emma i eget straffområde som drar på sig press, Elsa sätter en längre cross ut på Cornet till vänster, som kombinerar med Lea som kan vända inåt. Lea hittar Nike i fickan framför ATs backlinje. Nike får en perfekt löpning från toppforward Amanda R och sätter ett väl avvägt instick mellan backarna. Helt fri sätter Amanda R den högt och rent i maskorna. Så vill vi spela fotboll :-)

Resten av halvleken är jämn, ett övertag territoriellt för AT, men mycket bollinnehav för oss. I andra sätter AT ännu högre press. Vi har det lite skakigt med att lyckas spela oss genom, och lyckas heller inte lägga några längre bollar bakom. Samtidigt står vi upp försvarsmässigt - det är en fenomenal insats trebackslinjen med Bella, Emma och Jenny gör som klarar att vinna så många dueller mot ett fysiskt starkt AT!! - och några större farligheter skapar inte motståndaren. 

Efter 20 minuter kommer en kontring när vi, äntligen, lägger en längre boll bakom högt stående backlinje. Nike löper igenom, avslutar i stolpen. Ett tecken på vad som skulle komma några minuter senare. Fin aktion av Selma som hittar Julia nere vid deras straffområde, hon förlänger till Nike som skjuter fart parallellt med målet, farten öppnar läge för vänsterskott och hon vinklar den tillbaka mot bortre stolpen utom räckhåll för AT keeper. 2-0! Sen är det lite jakt från deras sida sista kvarten. Mycket frisparkar, långbollar in i straffområdet. Några minuter kvar kommer 2-1, ett plötsligt men mycket fint långskott efter ett misslyckat uppspel från oss. Därefter har AT ett friläge som Elsa räddar, returen räddar Cornelia på mållinjen. Vi har en kontring som ställer Minna fri med keepern, som dock lyckas rädda med sin utrusning. Mycket kamp sista minuterna men vi håller undan, och tillåter oss vara lite nöjda med att ha slagit seriesegrarna.

Till sist lyfter vi på hatten för AT! Precis som vi har de flyttat upp ett helt 04-lag i seniortruppen till i år, och fått ihop dem med gruppen "rutinerade". Att sen lyckas gå hela vägen och vinna serien är en jättestark prestation! Stort grattis och lycka till i div 2!! 

Startelva: Elsa - Jenny, Emma A, Bella - Amanda, Minna, Selma, Cornelia - Lea, Nike, Amanda R

Målskyttar: Amanda Runnbeck, Nike Lund

 

  

 

 

 

 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten