Nu startar vi nya lag för barn födda 2016 - Klicka här för mer information samt anmälan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Spånga IS Fotboll - ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Välkommen att följa med på en fotbollsresa med en förening i framkant!
Följ oss och läs mer här på hemsidan samt i följande kanaler: Facebook | Instagram | Twitter
 
Övrig personal: kontakt
 
En intresseanmälan om att bli en del av Spånga Fotboll görs via länkarna här:
 Född 2015 och tidigare | Född 2016 | Knattefotbollsskola | Parafotboll
Provträningar inför säsongen 2023- Akademi
2022-11-25 16:32
Spånga Fotbolls akademiverksamhet är i full gång med träningarna och förberedelserna inför säsongen 2023 och bjuder in till provträningar för nya spelare som vill testa på i vår miljö.
 
I verksamheten så erbjuds en utbildning i linje med Spångamodellen och vår plantskolevision som innefattar att forma morgondagens fotbollsspelare till våra representationslag, men även helst ännu högre upp i seriesystemen.
 
Vilka spelare söker vi? Vi söker spelare som vill träna fyra gånger i veckan plus match(er) och är beredd att jobba stenhårt för sin egen och lagets utveckling i ett stimulerande klimat och positiv miljö på Spånga IP. Som spelare ska du helst ha spelat i division 1 i din ålderskategori, men inget krav utan mer ett riktmärke av vilken nivå man behöver klara av för att ta en plats i verksamheten.
 
Våra tränare är ambitiösa och motiverade med målbild att hela tiden ta steg framåt tillsammans med spelarna och jobbar i team med övriga akademitränare för att ständigt få feedback kopplat till spelsätt, veckoplanering och analys. Akademilagen har även tillgång till VEO-kameror för att underlätta analysarbetet.
 
Låter detta intressant? Då hör ni av er till akademiansvarig antigen genom att klicka här för en intresseanmälan via vårt formulär eller skicka ett mejl direkt till akademi@spangafotboll.se. I anmälan så vill vi ha födelseår och kontaktuppgifter till spelaren samt vårdnadshavare, vi behöver även info om vilket lag du spelar i, vilken serie du senast spelade i och kort information om dig som spelare samt vilka positioner du vill konkurrera på.
 
Akademiansvarig:
Krispin Kuoppala
akademi@spangafotboll.se
Herrar
Ny assisterande tränare i Herrlaget: Martin Ekström!
2022-11-24 15:15, Herrar

Vi är väldigt glada att kunna presentera Martin Ekström som ny assisterande tränare till vårt Herrlag! Martin har redan börjat bidra med sin rutin och positivitet, både inom ledarstaben och direkt mot spelarna.
Kort presentation av Martin: Hej mitt namn är Martin Ekström och är 42 år gammal. Har fru och tre barn. Som fotbollsspelare så spelade jag i Halmstad BK och var med i truppen när vi vann SM-guld. Då vi hade Tom Prahl och Janne Andersson som tränare sen skrev jag på för Brommapojkarna och var där i 5 år och när vi åkte ur allsvenskan så bytte jag till Sirius och spelade där ett tag. Sen blev det lite här och där i Stockholm. Nu har jag blivit assisterande tränare i Spånga och det är en ära att få hjälpa klubben och framför allt A-laget framåt. Har varit här i 3 veckor nu och känner mig otroligt välkommen och känner att det är en fantastisk klubb och många härliga ledare och spelare.

Säg hej till vår akademiansvarig Krispin Kouppala!
2022-11-18 16:04

Krispin har tillhört Spånga Fotboll sedan 8 månader tillbaka och har under denna tid jobbat som akademiansvarig. Hos Spånga Fotboll får han möjlighet att jobba med ett stort antal spelare och få dom att bli framtida fotbollsspelare enligt vår plantskolevision. 

P19 - 2023
Aron Sandén klar för P19!
2022-11-17 07:29, P19 - 2023

När vi nu storsatsar på ett P19 lag för att maximera chanserna att genom kvalspel ta en nationell plats, är det otroligt roligt att vi gjort klart med Aron Sandén som ansvarig huvudtränare för laget!

P19 - 2023
Uppstartsmöte för nya storsatsningen: P19!
2022-11-14 21:43, P19 - 2023

Uppstartsmöte för den nya storsatsningen på Spångas P19 (2023). Truppen börjar ta form och kommer sättas definitivt under närmaste 4-5 veckorna. Ansvarig huvudtränare Aron Sandén gick igenom sin spelfilosofi samt vad han förväntar sig av spelarna och vad han och klubben kommer bidra med. Närmare presentation av Aron kommer inom kort..

En lärorik och uppskattad utbildningsvecka!
2022-11-11 16:21

Denna vecka är på väg mot sitt slut och vi i Spånga Fotboll har haft en mycket lärorik utbildningsvecka. Det har vart många inspirerande profiler på plats som talat om allt från spelförståelse till passion att utvecklas. 

Gåfotboll i full rulle!
2022-10-20 14:15
Foto: Gina Poljarevic, bilder från tisdagsträningen 4/10.

Gå-fotboll är precis vad det heter, en träningsform speciellt anpassad för dig som vill gå istället för att springa och spela fotboll. Spånga IS FK startade med detta i våras och har idag en aktiv grupp som tränar två gånger i veckan. Gåfotbollen har blivit en succé bland de äldre och idag har studier visat positiva effekter med denna typ av fotboll. 

Lovande säsong för seniorlagen ger hopp för framtiden
2022-10-13 15:20
Foto: Mikael Wiklund, bild på Serkan Görgülü och Adam Silfverberg.

Kalla vindar, tidigt mörker, färgglada löv, så var hösten här. Något som innebär att säsongen sakta men säkert går mot sitt slut. Det har vart motgångar samt medgångar under året, något vi verkligen sett för både dam- och herrlaget. Nedan sammanfattar vi de reflektioner som gjorts för våra två representationslag: 

Damer
Seger mot seriesegrarna i höstfinalen
2022-10-10 11:06, Damer
Matchbilder av Micke Wiklund, se bildtexter nedan!

Säsongsavslutningen blev på papperet betydelselös då AT redan var klara seriesegrare och vi inte kunde förbättra vår sjätteplats. Men för oss var det ändå en viktig match. Vi ville visa att vi i nuvarande form matchar topplagen i tabellen. Och det gjorde vi!

 

Nyheter från våra lag
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten