Matchnummer: 000084128
Samling:12:30
Förlust för herrarna i sista matchen borta mot Gamla Upsala
2022-10-03 09:50

Det var ingen tvekan om vilket lag som var bäst på Lötens IP, GUSK vann rättvist med 3-1, även om Spånga vaknade efter ett sent mål av Robin Palacios.

Spånga hade på papperet en chans att återta tredjeplatsen i serien, förutsatt av att höststarka Enköping skulle ha förlorat hemma mot tabelltolvan Rådmansö samt Spånga ha vunnit på söndagen borta mot Gamla Upsala.

Nu blev det inte så, Enköping vann och Spånga blev, om vi ska vara ärliga, utskåpat av GUSK, som, i mer än 30 minuter av andra halvlek, ledde med klara 3-0.

Bakom den tveksamma prestationen låg framförallt att Spånga har haft flera nyckelspelare skadade eller avstängda. Detta gjorde att laget fick ställa upp vid avspark med fyra 17-åringar och en 18-åring. Unga och lovande, men utan den rutin som krävdes mot ett erfaret lag som Gamla Upsala, det laget hade bara en spelare yngre än 20 år i sin startelva.

Lägg till det att Spångas mer erfarna spelare saknade tempo och förmåga att stå emot hemmalagets attackvilja, samt otillräcklig pondus på mitten. Å andra sidan lovar Spångas ålderssammansättning i denna match gott inför framtiden!

Nog kverulverat och värderat, GUSK inledde "högt" och skapade direkt flera skarpa lägen när framförallt Jonatan Bergström fick öppnande passningar på sin högerkant, ner mot Spångas hörnflagga. Vi kunde logga ett antal hörnor för hemmalaget som en effekt av sådana framspel. Det var bara storspel av Spångas unge målvakt Hjalmar Gidgård som höll målen borta.

Det var dock Spånga som på en kontring hade inledningens vassast avslut när Arvid Carlsson och Robin Palacios satte hemmalagets målvakt William Gustavsson på prov i ett dubbelanfall, kvarten in i matchen. det var dock hemmalagets Hampus Tjärnhell som sköt hårt från halvdistans i mål, återigen på ett inspel från högerkanten, till 1-0.

Spånga fortsatte att kontra och satte 1-1 på en hörna efter flipperspel framför William, målet blev dock avblåst för offside.

Istället blev det Upsalas målkung Julius Brekken (tvåa i skytteligan på 14 mål i serien) som på en kontring sprang sig fri och sköt 2-0, strax innan paus.

Fortsatt hemmadominans efter paus, tio minuter in i andra satte William Franzén 3-0 via Hjalmars ena stolpe.

Flera byten nu, för Spångas tränare Serkan Görgülü i försök att återta spelinitiativet, för Gamla Upsalas tränare troligen ett sätt att "lufta bänken".

Trots (eller tack vare?) bytena fortsatte GUSK att dominera, medan Spånga hade svårt att komma till organiserade avslut.

Robin gjorde fem minuter innan ordinarie slut istället en ensamräd på sin vänsterkant, hela vägen in i mål till 3-1. Spånga vaknade äntligen och pressade på för en reducering, dock alltför sent och dock utan resultat.

Fyra avslutande förluster är aldrig roliga att ta, men i backspegeln ska Spångas spelare och ledare ändå vara mycket nöjda med säsongen. Inför den 19:e omgången hade laget inga förluster alls i protokollet, vilket visar på dess styrka. Tabellen å andra sidan, med  37-28 i gjorda och insläppta mål, pekar på svårigheter att göra mål framåt, men samtidigt på ett starkt försvar.