Samling:12:30
Fortfarande är herrlaget obesegrat i Trean
2022-06-10 15:08
Bäst lagen: Hampus Tjärnhell och Zalif Sener

Låt oss på en gång säga: Det här var ingen bra match av Spånga, som får vara glada över 2-2 mot Gamla Upsala. Gästerna ledder i halvtid, gjorde eventuellt ett självmål på hörna, samt kvitterade i matchens 88 minut.

I första halvlek var GUSK det spelande laget, hade god hand om mittfältet och satte press på Spånga som aldrig fick igång något spel: Upsala sökte sig ofta fram på sin vänsterkant med snabbe och tuffe Godwin Ibong på topp. Gästerna var helt klart det bättre laget spelmässigt, medan Spånga mest fick slå långa bollar bakom Upsalas backlinje. Men som ofta slutade i offsideavblåsningar från utmärkte domaren Jonathan Varli.

Upsalas mittfält förhindrade effektivt alla Spångaförsök att ta sig fram centralt.

Frustrationen växte i Spånga, enskilda spelar försökte ta sig fram till dess att man förlorade boll, ett undantag var när Taner Kocak i den 36 minuten ensam arbetade sig fram hela vägen till skott, som dock GUSK:s målvakt William Gustavsson enkelt fångade.

Två minuter senare var Spångas målvakt Erik Lissel inblandad i en duell utanför sidan av straffområdet, men förlorade boll till nämnde Godwin som ensam slog bollen i mål till 0-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

- Inför matchen betonade vi att ha rätt inställning och att vara med från första början, inleder Spångas tränare Serkan Görgülu. Vilket vi tyvärr inte gjorde, istället gav vi bort stora delar av första halvlek,  då vi låg alldeles för långt ifrån våra motståndare och tog för lång tid på oss när vi väl hade boll. GUSK ledde välförtjänt i halvtid.

Vi har fått rapporter om en hel s.k. hårtork i omklädningrummet i paus. Denna tillsammans med ett par byten centralt gjorde att Spånga tog tillbaks spelet i början av andra halvlek.

Fem minuter in i spelet slog inhopparen Zalif Sener en riktigt läcker fripark från 25 meters håll, skruvad och otagbart i mål till 1-1.

Fortsatt bättre Spångaspel, helt annorlunda än i första. Kvarten in slår Markus Blomquist en hörna direkt i mål, även om en Upsalaspelare hade huvudet på bollen, Jonathan bokförde ändå målet på Markus till 2-1.

Spånga hade  detta läge tagit tillbaks mittfältet, en situation som dock successivt övergick i Upsalas favör, Spånga drog sig tillbaka och lät Upsala anfalla, även om Godwin drog på sig två gula kort, kvarten kvar att spela, istället klev bland andra Hampus Tjärnhell fram på sin vänsterkant.

Det var också han som kvitterade på nick ett par mnuter före full tid till 2-2 som stod sig matchen ut.

Bäst i respektive lag blev två målgörare, men inte bara för sina mål, med Zalif fick Spånga ett mycket aktivare mittfält och Hampus tog över Godwins roll på vänsterkanten.

- I halvtid tryckte jag på att göra tvärtemot det vi gjorde i första halvlek, fortsätter Serkan, och under 25 minuter är vi bra och vänder matchen till vår fördel med 2-1. Efter det tappar laget initiativet helt och spelar som i första halvlek och tyvärr kommer kvitteringen i slutet av matchen.

- Det är tyvärr Spångas sämsta insats för säsongen, men vi tar lärdom av detta, går vidare och förbereder oss inför nästa helgs match borta mot Arlanda.

Ännu är omgången inte färdigspelad, Viggan har chans att ansluta i toppen tillsammans med Arlanda, med Spånga två pinnar efter. Därför blir Arlanda-Spånga på Midgårdsvallen den 18 juni kl 16 extra betydelsefull. Men: Spånga är fortfarande obesegrade i tabellen.