Matchnummer: 000084054
Samling:13:30
Oavgjort i den "lilla seriefinalen" för herrlaget mot Viggbyholm
2022-05-28 19:50

Det är alltid en risk att upphöja en match till seriefinal när bara 40 % av omgångarna är spelade. Som den gestaltade sig känns det ändå rätt att sätta den värderingen på matchen, det blev ett möte mellan två kvalificerade lag som helt rätt toppade tabellen innan söndagen.

Matchen slutade dock 0-0, och istället blev det Arlanda som tar täten efter hela 5-0 mot Bollstanäs, med alla tre lagen på 19 poäng, men med Arlanda på klart bättre målskillnad.

Vi fick se två lag som ville vinna och som kunde spela offensiv fotboll. Viggan inledde starkast och hade bland annat en passning som gick hela vägen genom Spångas försvar, parallellt med mållinjen, dock utan mottagare.

Istället var det Spångas man-på-topp Taner Kocak som sköt i stolproten 20 minuter in i matchen, halvlekens vassaste chans.

I detta läge tog Spånga alltmer över spelet, mittfältarna Zalif Sener och Elliot Oskarsson fördelade spelet och sökte slå bollar bakom Viggans backlinje fram till Taner och Robin Palacios, dock med få avslut på mål. Förutom ett antal hörnor av Markus Blomquist, som dock oftast blev plockpotatis för gästernas målvakt Kevin Lund.

Genom anfallsspelet blev Spånga "långt", dvs utsträckt, vilket öppnade upp för snabba omställningar av Viggan. Vi noterade speciellt en sådan situation när Spånga tappade boll i sitt anfall efter 23 minuters spel, varpå Viggan genast hade fem man på en vass kontring.

När gästerna anföll skedde det ofta på deras högerkant, med snabbe Guled Hassan passandes in till Johan Sedendahl Eriksson eller Max Sjölander, den senare fick senare pris som bäste spelare i Viggbyholm.

Inga fler vassare chanser i första halvlek.

- - Det blev en tuff match mot Viggan, säger Spångas tränare Serkan Görgülü, vi visste inför matchen att detta var ett lag som låg lågt och gick "all in" på kontringar. Det såg vi en hel del i första halvlek när vi slarvade väldigt mycket i uppspel och passningsspelet. Inför andra halvlek kom vi överens om att öka intensiteten och att sluta slarva.

Efter pausen hade Johan en vass chans när han lobbade  över Spångas mål. Istället blev det Taner som inledde halvlekens snyggaste anfall med en kort, rak djupledsboll fram till Markus som ensam med Kevin dock inte fick bollen i mål.

Bägge lagen har nu spelat tre matcher på en vecka och naturgräset var tungsprunget.  Tränarna Robert Björkesjö i Viggbyholm och Serkan Görgülü i Spånga valde därför att byta ut fem respektive fyra spelare. Friskare ben ökade tempot och Spångas dominans fortsatte, dock fortsatt med få avslut.

I slutminuterna pressade dock Viggbyholm på för ett segermål, dock utan att kunna passera Spångas store målvakt Erik Lissel, matchen slutade oavgjort och mållöst.

Till bäste man i Spånga utsågs Tahsin Anar, trygg och stabil mittback.

- Från minut 55 tills domaren blåste av matchen tryckte vi tillbaka Viggan ordentligt och skapade flera fina chanser som borde förvaltats på betydligt bättre sätt,  men som vi inte lyckas med, fortsätter Serkan. Det vi tar med oss från den här matchen är andra halvleken och att vi fortfarande endast har släppt in ett mål på hemmaplan.