Matchnummer: 000084034
Samling:15:30
Seger borta för herrarna mot Rådmansö
2022-05-14 23:34

Stort övertag till både spel och chanser när Rådmansö besegrades. Chanserna till trots lyckades Spånga bara vinna med ett mål, när Taner Kocak satte bollen i mål på närdistans i matchens 57 minut, på en passning från Robin Palacios.

Efter en försiktig inledning då hemmalaget Rådmansö sökte stänga Spånga genom att ligga högt, tog Spånga alltmer över initiativet i matchen och anföll framåt på bägge kanterna, med Wilonjda Fataki till vänster och Markus Blomquist till höger. Centralt attackerade Robin Palacios och Taner Kocak.

Sammantaget gav detta en hård press framåt, dock utan att komma in hela vägen till mål, vilket tyvärr har varit symptomatiskt för Spångas anfallsspel under många matcher hittills.

- Under träningsveckan har vi jobbat mycket med att hålla högt tempo i allt vi gör på plan, för att på så sätt trötta ut motståndarna  och dra ut deras lagdelar, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü. Första halvleken gör vi det stundtals, Spånga dominerar matchen och skapar mängder av chanser som vi tyvärr bränner.

Spelmönstret fortsatte i andra halvlek, högre tempo tryckte tillbaka Rådmansö och gav Spånga många chanser. På en sådan chans tog sig Robin fram mot Rådmansös kortlinje och passade in till Taner som från bortre stolpen enkelt satte bollen i mål till 0-1, knappa kvarten in i halvleken.

- I halvtid pratar vi om vikten av att ha tålamod i spelet och att fortsätta med spela högt tempo, fortsätter Serkan.  Det gör vi i andra och blir till slut belönade för det med ett mål av Taner efter en snygg kombination.

Rådmansö hade några kontringar, men halvleken fortsatte i Spångas namn, med åtskilliga chanser och avslut, som så ofta förr, dock utan mål.

I slutet av matchen växer på bänken alltid oron för att motståndarna i en sen kontring ska kunna kvittera. Så skedde dock ej, Spånga tog en rättvis och viktig seger borta mot Rådmansö.

- Stort cred till killarna som fortsätter att ösa på och inte viker ner sig trots att vi har väldigt mycket stolpe ut i avsluten, säger en nöjd Serkan Görgülü.

Genom segern fortsätter Spånga att ligga topp tre i tabellen, tillsammans med Arlanda och Viggbyholm, alla på samma poäng, Arlanda är dock etta i kraft av bättre målkvot.

Härnäst tar Spånga emot Sumpan hemma den 21 maj kl 16, som en del av Spångadagen. I allra bästa fall på vår naturgräsplan, som dock fortfarande lider av sviterna efter vinterns skidspår runt gräsplanen.