Matchnummer: 000084030
Samling:12:15
Herrlaget fortfarande obesegrat
2022-05-06 21:22

Laget förde, som så ofta tidigare, större delen av matchen hemma mot BKV Norrtälje,  dock utan att åstadkomma några spelmål. Istället var det Markus Blomquist som satte segermålet till 1-0 på en straff. Genom vinsten har nu Spångas herrar tre segrar (mot Norrtälje, Strömsberg och Procyon) samt två kryss (mot Vaksala och Arlanda).

Vinster och oavgjorda matcher gör att laget nu ligger tvåa i tabellen bakom just Arlanda, ett lag som stänkt in många mål, de har 14-6 i målskillnad mot Spångas 9-4, efter fem spelade omgångar.

Det var ett målsnålare hemmalag vilket visade sig även under lördagens match, på en regnig tillställning med bara 10 grader i luften.

Publiken runtom Spånga IP:s konstgräsplan kunde dock "värma sig" av Spångas sätt att föra matchen i första halvlek. stor dominans på mittfältet och bra offensiva kombinationer, ofta genomförda av Markus, Taner Kocak och Robin Palacios.

Bland annat noterade vi ett skott i burgaveln från Mackan efter en djupledspassning från Taner, samt en frispark från Mackan som Taner skarvade mot mål, där målvakten fick tippa till hörna.

Norrtälje fick kontra och tog sig oftast fram på sin högerkant, Carl Magnusson och Jakob Norrman oroade Spångas backlinje, efter matchen fick Carl pris som bäste spelare i Norrtälje, medan mittbacken Ango Grönvik utsågs till bäste man i Spånga.

Inga spelmål dock,  det dröjde till halvlekens 41 minut när utmärkte domaren Fahrettin Cancaya blåste straff för hands inom straffområdet på en BKV-spelare. Mackan satte straffen säkert till höger om målvakten Andreas Carlsson till 1-0.

- Vi ville äga mycket boll och arbeta med tålamod i spelet, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü,  och anfalla med mycket instick, vilket vi också gör bra.

- Tyvärr bränner vi, som så ofta tidigare, alltför många chanser, men går ändå ut i halvtid med en välförtjänt ledning.

Andra halvlek ineddes som slutet av första, med fortsatt Spångaövertag, Bland annat hade Ümit Yarar ett skott som Andreas fick tippa till hörna, och Amadeus Fröderberg ett skott i ribban.

BKV Norrtälje arbetade sig dock in mer och mer i matchen, tog över spelet på mitten och hade flera chanser på mål, bland annat ett hårt skott direkt på Spångas målvakt Erik Lissel. Erik tappade luften helt, skottet måste varit verkligen hårt för att sänka en två-meters-man!

- Vi pratade mycket i paus om att  inte tappa initiativet, utan hota mycket på djupet, fortsätter Serkan, men när man inte utnyttjar sina lägen så blir det nerver mot slutet i matcher, så även i denna match!

- En välförtjänt seger, men vi måste bli bättre på att förvalta våra chanser. Kul och grattis till Jesper Hedenström som debuterade från start. Även grattis till våra 16-åringar Armando Prenga och Arvid Carlsson som debuterade för året, berömmer Serkan.

Tabellen börjar nu uppvisa en tydlig uppdelning med Arlanda, Spånga och Viggbyholm alla med 11 poäng på topp, medan Enköping, Rådmansö och Strömsberg slackar i botten.

Nästa lördag åker Spånga till Norrtälje Sportcentrum för att möta just Rådmansö, Spännande!