Matchnummer: 000085012
Samling:18:30
Kryss för herrarna mot serietvåan Rågsved
2021-10-16 10:15

Spångas herrlag spelade på fredagskvällen jämnt mot Rågsveds IF på klassiska Hagsätra IP och tog därmed ännu ett steg upp från osäker nedre mark i tabellen, medan hemmalaget var mest besviket efter matchen över att inte ha lyckats närma sig serieledarna Segeltorp.

Matchen inleddes givetvis med Niklas Strömstedts låt Hagsätra IP, se den här.

Uppehåll, åtta grader och en isande, frisk sydvästlig vind gjorde att man kunde ifrågasätta sin närvaro på plats.

Spelet i första halvlek gjorde heller inte mycket till för att värma den ganska stora publiken, det blev en jämndålig halvlek från bägge lagen, där Spånga var mer offensiva medan Rågsved behärskade det viktiga mittfältet. Hemmalaget var troligen mer påverkade av stundens, och tabellens allvar, man var ganska stirriga i egen backlinge och statiska framåt, de flesta anfallen gick framåt på lagets target player, store Amar Golic, men slutade där.

Spånga å sin sida litade mycket offensivt på att Andreas Hansen skulle ta sig fram på vänsterkanten och att Taner Kocak skulle attackera på topp, de kom dock sällan hela vägen fram.

Som helhet en halvlek med ganska lågt tempo, många felpassningar och få avslut.

Bägge lagen måste ha fått högljudda "instruktioner" (läs avhyvlingar) i paus, för det blev en helt annan andra halvlek. Rågsved utnyttjade mittfältet bättre offensivt, och kom till fler avslut på mål, Spångas store målvakt Erik Lissel fick göra flera tippningar till hörna på Rågsvedsangrepp.

Samtidigt kändes det som att vinden tilltog, eller kanske var det bara att den nu ven i ansiktet på Spånga? Fler och bättre avslut dock, inte minst med Markus Blomquist mer aktiv på mål.

Vid full tid signalerade domaren Adis Kosic hela sex minuters tillägg, som med byten ökade till  åtta minuter. Efteråt motiverade han det stora tillägget med byten, skador, tjafs och att Erik hämtade boll långt utanför plan inte mindre än fyra gånger. Med det sista argumentet kan väl Spånga på egna hemmamatcher ta bort bollknattarna, om sådana bollhämtningar ska medföra stoppad domarklocka?

Slut på magsura kommentarer, sista 15 minuterna ökade Rågsved pressen mot Spångas och Eriks mål, han fick göra åtskilliga räddningar på närdistans och med tippningar till hörnor för att freda sitt eget mål.

Matchen slutade dock 0-0, vilket kändes som en halv seger för Spånga, medan Rågsveds spelare var mer besvikna över två tappade, viktiga poäng i tabellens topp.

Serkan Görgülü, tränare i Spånga höll taktiken?

Inför matchen hade vi bestämt oss för att ta med oss det fina insatsen mot Enhörna även mot ett topplag som Rågsved. Vi ville stå högt och störa deras uppspel vilket vi gör helt ok i första och bra i andra halvlek.

- Första halvlek är vi passiva skapar inget framåt men släpper till noll chansen bakåt, fortsätter han,

i andra halvlek höjer vi oss och spelar mer offensivt vilket resulterar i flera skapade chanser, men laget släpper till några farligheter bakåt också. I det stora hela är ett kryss ett rättvist resultat.

Nästa helg åker Spånga till Hanvedens IP och möter Västerhaninge, lördag 23/10 kl 14, för att därefter hälsa Aspudden-Tellus till Spånga IP, lördag 30/10 kl 14, förhoppningsvis fortfarande på gräs. Därefter ytterligare tre matcher tills serieslutet den 21/11.