SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
5 - 0
Enhörna IF
Spånga IS FK5 - 0Enhörna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 oktober, 13:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000085131
Samling:11:30
Imponerande seger för herrarna hemma mot Enhörna
2021-10-09 16:26

Fler bilder (+36) >>

Spånga vann klart med 5-0 efter 3-0 i paus. Mest imponerande var dock inte tre mål  av  Taner Kocak och två av  Andreas Hansen. Istället var det hela lagets insats som möjliggjorde segern, en seger som ger Spånga lite distans till nedflyttningsstrecket.

I sanningens namn ska sägas att gästerna tappat flera tongivande spelare efter försommaren när lagen spelade 1-1 på idylliska Friluftsgården. Lite krasst räknat överglänste Spånga individuellt på nästan alla planens positioner och hade inga problem att föra matchen från start till slut.

 

Spångas tränare Serkan Görgülü hade formerat en offensiv uppställning, med Taner på topp och med Hansen och Markus "Mackan" Blomquist på sidorna samt Liam Hägvall offensivt i mitten bakom Taner.

 

Liam har under säsongen spelat i olika roller, främst som mittfältare eller back, men det var som offensiv forward framåt hans kvaliteter verkligen kom till sin rätt, med öppnande bollar på djupet och ut på kanterna.

 

Det dröjde dock till matchens 24 minut då Hansen ensam drev bollen framåt på vänsterkanten, skar in mot mål  och satte 1-0. Samme Hansen gjorde 2-0 fem minuter senare, när Mackan vann en duell mitt på plan, passade på djupet fram till Taner som i sin tur passade in till Andreas Hansen som ohotad sköt i steget in i öppet mål, i detta läge fanns bara ett lag på plan.

 

TIo minuter senare inledde Taner sitt hat trick, när han sköt på distans direkt i mål. Ett riktigt klassmål, värderade Spångas speaker Lasse Sandberg.

 

Direkt i början av andra rövade Taner en dålig bakåtpassning från en Enhörnaback, dribblade den olycklige målvaken och satte 4-0.

 

Spånga slog inte av på tempot och takten, kanske hägrade att upprepa resultatet, 6-0, hemma mot Levide, Det dröjde dock till 12 minuter innan full tid, när Taner gjorde sitt tredje mål och satte 5-0 på en passning från Lauin Amen.

 

Av rapporteringen ovan kan det verka som att det bara var fyra forwards som agerade på plan, men ett stabilt defensivt mittfält och en omutlig backlinje gav gästande Enhörna få chanser framåt. På slutet bytte Serkan in flera spelare, bland annat hade Emil Gabro ett skott i mål, dock avblåst för offside. Extra kul var inhoppet från Jesper Hendenström på vänster backsida, ung men stabil och helt utan nervositet.

 

En bra domartrio ställde upp, med Adis Cosic från Eskilstuna i spetsen, Adis tvingades ge ett antal gula kort för ruff, men anmärkte efter matchen mer på den hetsiga, verbala tonen mellan spelare i bägge lagen, "det är ju bara division tre vi spelar, varför så hetsigt". Något för dem som kan känna sig träffade att begrunda!

 

Spångas erfarne speaker Lasse Sandberg och inte lika erfarne bisittare Noa Bergtoft hade inga svårigheter att utse Björn Sandberg till bäste spelare i Enhörna, "dock inte på grund av namnlikheten".

 

Betydligt svårare var det med Spånga, Liam som spelfördelare och Hansen med sin energi var bägge på tal. Valet föll dock på Taner Kocak, inte enbart för hans tre mål, mer för speluppfattningen, energin och viljan att aldrig ge upp.

 

- En härlig seger säger Serkan, all cred till killarna som verkligen hade bestämt sig för att ta alla tre poängen. När vi är påkopplade och är på tårna så ska det mycket till för att vi ska tappa poäng och det var en sån dag.  Allt som vi hade tränat under veckan ur taktiskt perspektiv utförde killarna galant, vi släppte inte en endaste farlig chans bakåt och spelade fantasifullt framåt.

 

- Alla i laget gör en bra match men extra plus till går till centrala fältet som verkligen höjer sig och gör det bra både offensivt och defensivt. Plus går även till vår unge Jesper som fick hoppa in efter halvtid som vänsterback, trots att han är mitt-mitt och han gör det bra.

 

Tre erövrade poäng och ytterligare fyra mål, som fyllde på den positiva målskillnaden, gör att Spånga nu ligger sju poäng och 22 mål före laget på nedflyttningsplats i tabellen, vilket ger en mental andningspaus för Serkan och co. Fast hela sex omgångar återstår, närmast fredag kväll borta mot tvåan Rågsved.

 

- Vi har redan släppt segern och fokuserar inför fredagens tuffa match mot Rågsved, avslutar Serkan Gögülü, en nöjd tränare för herrlaget.

 

Matchfakta Spånga - Enhörna
10 oktober 2021 kl 13. Spånga IP, naturgräsplan. Molnigt, 13 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-4-1-1

 

 Mv               Erik Lissel
 Backar         Andreas Grönvik,  Kamran Nosrati (49), Tahsin Anar,  Lauin Amen (75),

 Mittfält        Andreas Hansen (69), Elliot Oskarsson,  Ousman Jones (75), Markus Blomquist
 Forwards     Taner Kocak, Liam Hägvall (75)
 Avbytare      Nikos Karfopoulos, David Skeppmark (75), Emil Bajra (75), Engin Baran (75), Jesper Hedenström (49), Emil Gabro (69)


Mål

1-0, Andreas Hansen, 24 min
2-0, Andreas Hansen, 29 min
3-0, Taner Kocak, 40 min
4-0, Taner Kocak, 48 min
5-0, Taner Kocak, 78 min
 
 
Bäst i lagen
Enhörna Björn Sandberg
Spånga Taner Kocak

 

 

Bilder
Gå till bildarkivet för 2021

Se Micke Wiklunds alla 137 bilder här.

 

Läs några enögda och oredigerade kommentarer på Min Fotboll.


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten