Samling:18:00
Första förlusten i höst för herrlaget
2021-09-06 10:13

Fler bilder (+8) >>

Borta på Vårbergs IP förlorade laget med klara 3-0 mot Nacka Iliria. Siffrorna stämmer dock inte med hela matchförloppet, Spånga spelade jämnt i andra halvlek, tills hemmalaget gjorde två kontringsmål på slutet.

Kanske tveksamt att meterologiskt kalla det höst, det var en skön sensommarkväll på konstgräset i Vårberg.

I första halvlek värmde dock inte Spångas spel speciellt mycket, laget tappade helt centrala mittfältet till Nacka som ohotat kunde fördela bollar ut på sina snabba yttrar, både ner mot hörnflaggorna och centralt på djupet. Spelfördelare var hemmalagets Christian Miljevic som la bollar till Amro Al-Dawoodi och snabbe Shahir Ameri.

Det var bara starkt backspel från Spånga, inte minst av Andreas Grönvik och målvakten Nikos Karfopoulos, som hindrade mål.

Dock gjorde Nacka 1-0 i matchens 18 minut, efter en kort hörna sköt Shahir ett skruvat skott i Nikos bortre kryss, ett riktigt klassmål!

Stort bollinnehav av Nacka, medan Spånga fick kontra, bäst framåt var tuffe Andreas Hansen, men det gick kanske tre avslut av Nacka på ett av Spånga. Spånga hade dock flera vassa avslut, ofta med Andreas, Maxwell Morla och Markus Blomquist involverade.

Utmärkte domaren Jonas Dahl kunde dock blåsa av till paus med 1-0 till hemmalaget.

Spånga måste ha fått en halv hårtork i pausen, nu täppte man bättre till på mittfältet och fick därigenom stopp på Nackas offensiva dominans och kunde istället bättre komma till egna anfall, ofta med Andreas inblandad. Successivt bytte Spångas tränare Serkan Görgülü in spelare, bland annat unga David Skeppmark, Hassan Al Khawaja och Arvid Carlsson, Arvid bara 15 år och 280 dagar gammal! Dessa tre, samt tidigare inbytte Liam Hägvall,  höjde ytterligare Spångas farlighet framåt, laget stod för flera avslut som var nära att ge kvittering. Nacka å sin sida hade ett otal hörnor.

Till slut blev det två kontringar med snabba Nackaanfallare som avgjorde, passningar in i boxen från ytterkanterna och mål av Mahammed Abdi Momi och Marcus Wänfelt Lupinski i minuterna 87 och 92. Situationer som ofta händer när man trycker på för en kvittering.

Som helhet en rättvis seger för Nacka Irilia, Spånga visade dock på flera chanser, eller som Nackas sportchef Salih Shala skrev efteråt på Min Fotboll: "3 blytunga poäng mot seriens formstarkaste lag. Nacka gör en av sina bättre insatser för i år och lyckas hålla undan en Spånganstormning sent i andra när resultatet var 1-0 innan slutsiffrorna spikas efter omställningar."

Serkan var inte lika nöjd över sitt lags insatser: "En dålig dag på jobbet. Tyvärr så kom vi inte upp till den nivån vi har vant oss att se senaste 4-5 matcherna. Trots tydliga direktiv innan match om hur vi ska agera så blev det inte som vi hade önskat oss. Vi tar lärdom av matchen om att alltid vara på tårna från minut ett.  Positivt  var att Hassan 17 år och Arvid 15 år fick debutera. Båda gjorde fina inhopp."

Övriga matcher i omgången gick som förväntat, mest stack Rågsveds tennissiffror borta mot Aspudden-Tellus ut, med 6-0! Spånga behöll sin femteplats i tabellen, det är dock tätt i nedre mellanskiktet. Nästa lördag tar sig Spånga an Reymers hemma kl 14 på Spånga IP,  be there!