Samling:12:30
Hat trick av Markus Blomquist när herrlaget besegrade FOC Farsta med 4-2
2021-08-27 20:33

Fler bilder (+14) >>

Markus "Mackan" Blomquist höll sig alltså framme och gjorde tre mål, två av dem på snygga instick av Taner Kocak, i en match mellan två spelvilliga lag, där Spånga mest effektivt tog sig igenom gästernas backlinje.

Spångas tränare Serkan Görgülü hade ändrat hemmalagets formering från tidigare 4-1-4-1-uppställning. Istället spelade laget 3-5-2, dvs ett ännu mer offensivt lag, med två s.k. wing backs, vars roller var att ytterligare öka trycket framåt.

Startelvan bestod av Erik Lissel i mål, en trebackslinje med Tahsin Anar, Kamran Nosrati och Andreas Grönvik. Breddare på mitten var Ümit Yarar och Elliot Oskarsson, en offensiv triangel framför dem bestod av Maxwell Morla, Markus Blomquist och Lauin Amen, den senare ett nyförvärv från Sumpan.

På topp spelade Taner Kocak och Emil Gabro, Emil fick en sträckning i baksidan av låret efter en rusch halvtimmen in i matchen och ersattes av Ousman Jones.

Det var alltså två spelvilliga lag som möttes på en blöt och något långhårig gräsmatta, det var länge osäkert om den skulle bli spelkar efter veckans efterhängsna lågtryck med mycket regn. Mattan höll dock bra, även om man märkte att gräset tog hårt på spelarnas ork.

Det dröjde inte många minuter innan FOC-ens höga uppställning straffade sig, Spångas Taner Kocak levererade en djupledspassning fram till Mackan, som ensam med Farstas målvakt Aleksandar Miljkovic satte 1-0.

Tio minuter senare slog Taner en likadan pass, denna gång fram till Emil Gabro, en liggande Aleksandar fick släppa retur och där var självklart Mackan för 2-0.

Siffrorna till trots var det FOC Farsta som nu förde matchen och stod för flest avslut, dock oftast utan större besvär för Spångas målvakt, store Erik Lissel, medan Spånga fick kontra, visserligen utan fler mål under halvleken.

I inledningen av andra hade Farsta fått rätt på parametrarna och nr 7, Michael Nakash  kunde enkelt reducera till 2-1. Gästerna sattte därefter mer press på Spånga, inte minst genom offensive och kämpande Michael. Men fotboll är ingen bedömningssport, istället var det Taner som utökade till 3-1, efter ett uppspel och passning in i boxen från Spångas vänsterback Ango Grönvik.

I detta läge kändes det som att FOC Farsta hade gett upp, vilket förstärktes av att Mackan (återigen denne Mackan) satte 4-1 framspelad av inhopparen, store Andreas Hansen, 20 minuter kvar av ordinarie. Nu gaskade dock FOC-en upp sig och Ivo Öjhage sköt in 4-2 efter tveksamt försvarsspel från Spånga.

Mycket uppgaskning och ökat tryck framåt från Farsta, Spånga höll dock undan och vann till slut med 4-2.

Spångas sekretariat med speaker Lasse Sandberg utsåg två sjuor till bäste spelare i respektive lag, Michael Nakash i FOC Farsta och Markus Blomquist i hemmalaget Spånga.
- Omöjligt att bortse från Mackans goda insatser, sammanfattar Lasse, men även Taner och Andreas Hansen imponerade.

- Det här var den femte obesegrade matchen i rad och en välförtjänt och härlig seger mot Farsta, säger Serkan. Vi testade en ny formation som gav resultat offensivt då vi gjorde två mål på tio minuter.  Men bakåt blev laget väldigt sårbart och tillät Farsta att skapa en del onödiga chanser.

- I andra justerade vi våra positioner och kom ut som ett nytt lag både offensivt och defensivt.

Stort cred till alla i laget, trots en ny formation höjer  vi verkligen oss och levererar.

Extra kul var att matchens bollflickor från F09-1 stod för en mycket stark insats i arbetet runt själva plan!

Det är dock hög tid att släppa denna match och direkt fokusera på nästa bortamatch mot Nacka kommande söndag kväll, med start kl 19. Men det ser bra ut i tabellen, Spånga ligger på en femteplats, med 10 omgångar av 22 spelade, det kommer ju att bli en säsong som sträcker sig in i november.