Matchnummer: 000085045
Förlust hemma för herrlaget mot Hanviken
2021-06-16 13:41

Fler bilder (+20) >>

Det här var omgångens tredje match, med bägge lagen i behov av poäng för att inte halka bakåt i tabellen. Matchen slutade 1-3 efter en tveksam andra halvlek för hemmalaget.

Spånga har ett tätt schema, med tre matcher på dryga veckan, varav det här var den andra. Och Hanviken hade bara noll i poängskörden. Kanske var det därför som första halvlek mest blev en "känna-på"-halvlek, med bara varsitt avslut på mål fram till matchens 43 minut då gästernas anfallare Amadou Juniro Tandia ensam fick dribbla sig fram hela vägen till skott på mål, ett skott som enkelt gick i mål bakom Spångas målvakt Nikos Karfopoulos.

Spånga visade moral när Taner Kocak en minut senare sköt hårt i mål bakom Jesper Sundelin, 1-1 som självklart stod sig halvleken ut.

-  Första halvlek är vi stabila och gör en godkänd insats där vi skapar en hel del chanser men inte lyckas sätta dit den, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü, vår lagom höga press skapar problem för Hanviken.  Som så många gånger förr bjuder vi ändå in motståndarna i matchen och på deras första skott blir det mål. Vi visar dock mod och bara minuten senare kvitterar vi genom Taner.

Om man skulle ställa upp lagen bredvid varandra så skiljer det sig säkert 10 cm och 10 kg till Hanvikens fördel, något som blev väldigt tydligt under anda halvlek då gästerna flyttade upp laget och Spånga fick stånga pannorna blodiga mot större och erfarna motståndare.

Vilket visade sig direkt när samme Amadou nickade bollen i mål bara tre minuter in i andra. Målet fick gästerna att flytta upp truppen och effektiv blockera anfallsförsök från Spånga, som aldrig lyckades komma runt och slå bollar bakom gästernas backlinje., istället tappade Spånga boll på mitten, vilket Hanviken utnytjade för snabba omställningar med flera anfallare i bredd.

Detta kunde inhopparen Yasir Daud utnyttja i matchens slutskede när han satte 1-3, och matchen var därmed avgjord.

- Tyvärr så gör vi vår överlägset sämsta halvlek kvalitetsmässigt, fortsätte Serkan. Laget kommer inte upp till nivå överhuvudtaget under sista halvleken. Att motståndarna tidigt gör 1-2 i deras andra skott på mål, där vi återigen bjuder på målet tar tyvärr luften ur vårt lag.

Extra kul var att offensive Frans Gabro återkom som inhoppare efter ett långt uppehåll p.g.a. en korsbandsskada.

- Vi släpper denna match och laddar om inför helgens match mot Enhörna, avslutar han.

Matchen spelas lördag kl 16 på idylliska Frikuftsgården.