SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Spånga IS FK
1 - 3
Segeltorps IF
Spånga IS FK1 - 3Segeltorps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 juni, 14:00
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000085058
Samling:12:30
Förlust för herrarna i första hemmamatchen
2021-06-11 18:33

Fler bilder (+35) >>
Fotograf Micke Wiklund

Segeltorp hör till seriefavoriterna bland alla experter runt spelet. Och viss vann de rättvist med 3-1, även om Spångas herrar stundtals spelade jämnt och höll sig väl framme.

Spånga IP fick se en match i högt tempo mellan två bra lag. Segeltorp är ett typiskt konstgräslag som höll högt tempo, medan Spånga sökte hålla sig kompakt och stöta på kontringar.

 

Efter att i inledningen ha känt på varandra tog Torpet alltmer över spelföringen på mittfältet och åstadkom fler avslut, speciellt på deras högerkant, så att Spångas målvakt Erik Lissel fick freda sitt mål vid flera tillfällen.

 

Efter 25 minuters spel dömde Vedad Ketsenzic indirekt frispark efter att en Spångaspelare passat bak till egen målvakt, Frisparken gick från en hörna av inre straffområdet, men tog i muren som var uppställd på egna mållinjen. Förresten, Spånga spelade i sitt röda reservställ efter att Segeltorp fått en felleverans av sitt eget ställ, och därför ttilläts köra i blå-vitt-randigt.

 

Spånga höll undan medan Torpet pressade på. Efter 38 minuters spel slog de en hörna som lagkaptenen Aydin Ünsal ganska enkelt kunde slå i mål, 0-1 som stog sig till paus. En paus som fick se en kort men intensiv regnskur, den upphörde dock lagom till andra halvlek.

 

I inledningen av halvleken kändes Spånga piggare och mer offensivt, tio minuter in fick vi se matchens snyggaste mål,  då Taner Kocak avancerade på sin vänsterkant, passade inåt till lagkaptenen Elliot Oskarssom som direktskarvade framåt till Wilonjdja Fataki som slog bollen i farten i mål. Ett riktigt klassmål till 1-1.

 

Segeltorp, med många rutinerade spelare, tog snabbt tillbaks initiativet, när samme Aydin nickade in 1-2 bara tre minuter senare.

 

Spånga tryckte på med kontringar, men Torpet höll undan. Istället uppstod en situation sex minuter före full tid när Spångas försvar schabblade och inte fick bort bollen vid sin ena hörnstolpe från en ensam Adonis Pelagia, som istället slog bollen i mål till 1-3, slutresultat.

 

Vi gör en taktiskt bra match mot seriefavoriterna, säger Spångas tränare Serkan Görgülü, i första halvlek är det de som har mer boll men vi står rätt och kontrar när tillfällen ges. Vi hade en hel del halvchanser i första halvlek som vi tyvärr inte kunde utnyttja.

 

- Som många gånger tidigare är det genom slarv som vi släpper in alla våra mål alla målen hade kunnat undvikas med mer tur och kommunikationen, fortsätter han, vi gör en bra match och spelar jämnt med Segeltorp i 90 minuter. Det som fäller avgörandet är Segletorps rutin och breda trupp.

 

Avslutningvis säger han: Vi tar med oss det positiva och fortsätter bygga vidare på det inför nästa match mot Hanviken, nu redan på onsdag klväll hemma på Spånga IP.

 

Till bäste spelare i Segeltorp utsågs, inte helt oväntat, Aydin Ünsal, medan Spångas mittfältare Liam Hägvall fick den traditionella Fredagsmysskålen.

 

 

Matchfakta  Spånga - Segeltorp
12 juni 2021 kl 14. Spånga IP, naturgräsplan. Molnigt, regnskur uder pausen, 15grader.
Spånga spelade i rött enligt  4-2-3-1.

 Mv             Erik Lissel
 Backar      Oliver Bechtel (70), Tahsin Anar, Andreas Grönvik, Ümit Ceprayil (83)
 Def mittfält  Liam Hägvall (83), Elliot Oskarsson

 Off mittfält   Wilondja Fataki (65), Bryan Chantera, Andreas Hansen
 Forward  Taner Kocak
 Avbytare  Nikos Karfopoulos,  Nemanja Marojevic (70), Salim Nassar (83), Emil Gabro (65), Emil Bajra, Fridolf Östblom (83)


Mål

0-1, Aydin Ünsal, 38 min

1-1, Wilondja Fataki, , 54 min

1-2, Aydin Ünsal, 57 min
1-3, Adonis Pelagia, 83 min

 

Bäst i laget

Segeltorp Aydin Ünsal

Spånga Liam Hägvall

 

 

Bilder

Gå till bildarkivet för 2021
Tack fotograf Micke Wiklund!
Fler bilder finns här:
 

 

 

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/4 20:00
2 - 4  
Lör 13/4 16:00
1 - 3  
Lör 6/4 13:00
0 - 0  
 
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten