SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

2019-09-14 18:14
Efter helgens matcher i H4N står nu kampen mellan tre lag, sedan Järfälla och Bollstanäs vunnit sina matcher medan Spånga spelat 0-0 borta på Ärvinge bollplan på fredagskvällen mot Husby.
Tidigare i veckan förlorade Bollstanäs sin hängmatch, varför Järfälla nu har 42 poäng, Spånga 40 och Bollstanäs 39, med två omgångar kvar att spela, se tabellen: H4N ».  Ettan går direkt vidare till division 3, tvåan kvalar uppåt i en fyra-lags enkelserie, medan trean får ta nya tag i division 4 nästa säsong.

Spänningen minskar inte av att Spånga och Bollstanäs möts hemma på Spånga IP lördagen den 21 september kl 13.

På papperet skulle Spångas herrar ha en lätt match mot Husby, som innan låg fyra från botten och som nog var lite tilltufsade efter förra helgens stökiga och avbrutna match mot Hallonbergen. Men: Ärvinge bollplan en fredagskväll med gott (och "närstående") publikstöd för Husby, fortfarande risk för Husby att åka ur fyran samt seger för Husby i förra mötet gjorde att det papperet inte var mycket värt.

Det blev istället en helt annan match, med ett ängsligt Spånga i första halvlek och ett kontrande, fysiskt starkt Husby. Det dröjde hela sju minuter in i matchen innan första skottet på mål, signerat hemmalaget, Spångas keeper Armin Bajramovic hade dock inga problem att ta det skottet.

Kampen i första halvlek stod dock inte framför målen utan istället på mittfältet, där lagen turades om att erövra boll från varandra. Spångas högre press gav dock pluspoäng, medan lagets avslut oftast slutade i slarv, skott över eller ingenting. Istället kunde Husby utnyttja misstag  på mittfältet för kontringar och ledde hörnstatistiken i halvtid. Målstatistiken visade dock fortfarande  på 0-0.

- Vi låg rätt defensivt i första, inleder Micke Wallman, assisterande tränare i Spånga, och tillät inte Husby att skapa speciellet mycket. Framåt var vi dock ängsliga, slog långa bollar och gav ofta bort boll. Tempot var för lågt i matchen och Husby var det bättre laget.

Spångas tränare Jannis Pappas var därför tydlig i pausen: ni måste rulla boll och hitta fötter, inte bara slå långt, variera och våga, inte vara så ängsliga!

Och Jannis ord verkade ha verkan, Spånga inledde andra halvlek mer aktivt och höjde tempot och allteftersom halvleken fortskred tog Spånga över alltmer av spelet och hade allt fler avslut på mål. Hörnstatistiken 7-3 i Spångas favör var ett bevis på detta.

I matchens 69 minut nickade Bryan Chantera på just en sådan hörna, nicken tog dock i stolpen, matchens farligaste målchans, även om Spånga alltså hade fler avslut på mål.

Husby var dock inte ofarliga utan kontrade och Armin fick flera gånger freda sitt mål i slutet av andra halvlek, som dock alltså slutade 0-0.

- Det blev ett öppnare spel från vår sida i andra, fortsätter Micke, med bättre tempo och mer spring från vårt lag, det blev en bättre halvlek från Spånga och vi borde ha avgjort med alla de chanser som laget åstadkom.

Ett relativt rättvist resultat i en inte speciellt välspelad match, som dock aldrig blev ruffig, domaren Panajot Gjoka hade full koll och behövde inte dela ut några varningar.