Sen straff för Sollentuna gav oavgjort
2019-08-10 17:05

Fler bilder (+9) >>
Frans Gabro, Liam Hägvall, Ralph Paye, Tahsin Anar
Spångas herrar dominerade första halvlek, Sollentuna kom dock igen i andra och lyckades till slut slå in en straff på stopptid till 2-2.
Ibland är det märkligt hur matcher kan svänga! I första halvlek hade gästande Spånga stor speldominans medan Sollentuna knappt kom över halva plan och endast hade några få och inte speciellt farliga kontringar. Spånga spelade med stort självförtroende, breddade bra på kanterna och mötte Sollentunas anfallsförsök med mycket hög press som i praktiken omöjliggjorde något effektivt spel från hemmalaget, vi kunde endast notera en vass parad till inkast från Spångas målvakt Armin Bajramovic efter kvarten spelad.

Istället kunde vi räkna med ett stort antal Spångaanfall där bollen passades 10 -15 gånger mellan spelarna, med kantbyten, med sågkants-liknande anfall och med relevanta bakåtpassningar.

Spånga hade allt, möjligen då förutom mål, anfallarna stångade sig blodiga mot Sollentunas effektiva, högresta och tillbakapressade backlinje, istället sköt Spånga ofarliga skott från halvdistans.

Det dröjde till matchens 43 minut innan Spångas Ralph Paye gjorde 0-1, efter en kort hörna som Markus Blomquist slog till Emil Garbo som i sin tur passade in till Ralph, som gjorde mål från ungefärligen straffpunkten.

- Jag är förvånad över att de backade hem och gav oss så mycket yta i första, inleder Spångas assisterande tränare Micke Wallman, vi höll dessutom ett högt bolltempo och borde kunnat ha gjort fler mål och avgjort matchen, Spånga presterade en väldigt bra halvlek.

Direkt i andra halvlek svängde matchen totalt, Spånga blev räddhågat, kom tvåa på bollen och slutade helt med sin press och tappade mittfältet. Det var märkligt hur matchen kunde svänga, med till en början samma spelare i Spånga. Istället blev Sollentuna det bollförande laget och det var inte orättvist när laget kvitterade efter dryga halvtimmen spelad med ett inlägg från vänster som skarvnickades i mål till 1-1.

Sju minuter senare droppade Frans Gabro en frispark över Sollentunas backlinje och Bryan Chantera höll sig framme och slog in 1-2 från en spelarröra vid straffpunkten.

- i andra ändrade Sollentuna taktik och minskade våra ytor,  fortsätter Micke, vi hade ändå ett par tre vassa chanser och till exempel Engin Baran hade flera lägen med öppet mål.

Andra halvlek blev dessutom grisig, med många frisparkar och med mycket tjafs från bägge lagen.

Protesterna blev inte färre när domaren Panajot Gjoka blåste straff för Sollentuna i matchens 90 minut, rätt dömd sa efteråt mer sansade Spångaspelare. Tommy El Chammas slog den i mål till höger om Armin och matchen slutade 2-2.

- Vi borde ha stängt matchen vid ledningen på slutet, säger Micke Wallman, det kändes därför som en förlust när de kvitterade med straffen, vi tappade både skärpan och huvudet.

Det är alltid surt att tappa en ledning på övertid, Sollentuna å andra sidan förlorade i våras mot Spånga när Frans Gabro slog in en avgörande straff även den på stopptid.

Sett till hela matchen får nog oavgjort anses rättvist, Spånga måste dock bli mer effektivt mot ett defensivt lag. Nästa tillfälle yppar sig redan på onsdag kväll när Kista SC kommer på besök till Spånga IP. Strax därefter, lördag kl 13 kommer även Enebyberg på besök. Kanske blir det lite mer avslutsträning innan dess?

- Förresten, avslutar Micke, jag vill berömma Sollentuna, kanske inte för taktiken i början men allt därefter, det är ofattbart att ett så bra lag ligger näst sist, de är värda en bättre placering