SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

2019-06-09 21:58
0-0 i halvtid följdes av inte mindre än åtta mål, varav två Kistastraffar. Till slut vann Spångas herrar med 5-3.
Spånga startade som vanligt med en 4-2-3-1-uppställning. I mål Armin Bajramovic, en backlinje med Joseph Kayongo-Mutumba, Kamran Nosrati, Tahsin Anar och Liam Hägvall, ett defensivt mittfält med Serkan Görgülü och Bryan Chantera, ett offensivt sådant med Wilondja Fataki, Ralph Paye och Emil Gabro, samt med brodern Frans Gabro på topp.

Spångas tränare Jannis Pappas och Micke Wallman valde att i första halvlek vila offensive Markus Blomquist som varit förkyld tidigare i veckan.

Men det går inte att bara ange hans frånvaro som orsak till den dåliga första halvlek vi fick se på Ärvinge bollplan, där bägge lagen uppvisade ett lojt och energilöst spel. Jannis Pappas kallade i pausen Spångas spel för stereotypt, med lågt bolltempo och med mycket drällande med boll.

Kanske fick Kista samma avhyvling, andra halvlek blev en helt annan tillställning. Knappa tio minuter in i andra fick Kista SC en riktigt dömd straff, speluppläggaren Abdoul Diallo slog bollen i mål till höger om Armin som gick åt vänster.

Fyra minuter senare slog Markus Blomquist som nu kommit in bollen i mål direkt på frispark från halvmånen, matchens näst snyggaste mål.

SC kom tillbaks bland. annat tvingades Armin tippa till hörna på en frispark från Abdouli den 67 minuten, strax därefter tog Kista ledningen efter skott på närdistans efter hörna.  Bara minuten senare utnyttjade Emil regeln att offside inte döms efter inkast, han kastade fram till Frans som därmed kom fri och sköt mål i steget, till 2-2. Två minuter senare sprang samme Frans återigen sig fri på en djupledsboll från Markus och sköt mål till 2-3, I det efterföljande fallet hann han inte ta emot sig med händerna och ståtade därefter med ett rejält rött sår, konstgräs kan skrapa upp kinder även hos forwards.

Kista SC kom igen och anföll brett, efter 80 minuters spel tog en Spångaspelare olyckligt bollen med handen i eget straffområde, SC:s Javier Donado Gomez satte den i mål till 3-3 och matchen levde!

Matchens snyggaste anfall var helt Markus förtjänst, liggande vid Kistas förlängda mållinje sköt han bollen mellan benen på två försvarare till en helt fri Alexander Pethrus som bredsidade in 3-4. Fem minuter senare fastställde Ralph slutresultatet 3-5 på en ensamräd.

Inget av lagen får cred för första halvlek, medan Spånga tar andra, inte minst för laget kämpade sig upp ut två underlägen och en oavgjord ställning.

-  I första halvlek hade vi bra spel, men alldeles för låg energi, säger Spångas tränare Jannis Pappas. I andra kom Markus och Alexander in och triggade igång truppen, starkt av oss att hämta in två underlägen och ett lika-läge, även om vi inte spelade någon bra fotboll. Jag är oerhört stolt över moralen och kämpaglöden i vårt lag, spelarna offrar sig för varandra, även om det kostar ett och annat blåmärke.

Nu vågar Spånga för första gången, efter fem raka segrar, se vad andra lag presterat i närtid. Järfälla leder serien H4N », efter en stenhård derbyseger mot Bele Barkarby, Bollstanäs och Enebyberg vann programenligt sina matcher, i en serie där dock nästan all lag kan vinna över varandra, men där tabellen haltar då lagen ofta har spelat olika många matcher.

Det ska bli kul att se Spångas nästa match mot tabelltolvan Hässelby, söndagen den 16 juni kl 16 hemma/borta på naturgräset på Bromstens IP, dit Spångalaget är förvisat p.g.a. Järvaveckan.