Matchnummer: 150001038
Samling:11:30
Spångas herrar spelade ut Berget!
2019-05-25 17:15
Borta på Enebybergs IP:s fina naturgräsmatta spelade Spånga mycket bra fotboll, både offensivt, på mittfältet och i försvaret och topplaget Enebyberg var framförallt under första halvlek helt utspelat. Spånga vann med klara 2-0 och hade bud på fler mål.
Målen gjordes av Bryan Chantera och Frans Gabro, den senare på straff efter att ha dragits ner två gånger.

Lagets tränare Jannis Pappas och Micke Wallman har gjort laget alltmer bekvämt och effektivt i en 4-2-3-1-uppställning som, något förvånande, fungerar extra bra mot spelande och offensiva lag. Kanske  gör pressen och trycket framåt med fyra, snabbfotade spelare att motståndarna har svårt att komma igång med eget spel?

Detta skedde i alla fall med Enebyberg, som stora delar av första halvlek hade svårt att komma fram till Spångas mål, det var bara Alexander Balsom som oroade i kontringslägen.

Spångas herrar ställde upp med Armin Bajramovic  i mål, med en backlinje bestående av Bejoy "Bigge" Khan, Kamran Nosrati, Tahsin Anar och Joseph Kayongo-Mutumba, de fick i halvtid beröm för bra snack och stabilt agerande.

På defensiva mittfältet höll Ralph Paye och Serkan Görgülü tätt, med hjälp av Liam Hägvall, Markus Blomquist och Bryan Chantera. De tre samt toppforwarden Frans Gabro låg högt, med stor rörlighet med och utan boll och gav inte Enebybergs försvar många lugna stunder. Lägg till det att naturgräset (tack Pierre Nystedt och Co!) var snabbt efter småregnandet, vilket gjorde att spelet blev snabbt, ibland för snabbt!

14  minuter in i matchen passade Liam fram till Bryan som sprang sig fri och rundade Bergets målvakt Kjell Jönsson och kunde slå in bollen till 0-1, fullt rättvist. Sex minuter senare slog Markus en frispark till Bryan som nickade bakåt till Liam vliken i sin tur hamnade i "rövkrok" med målvakten, dock dömde Fernando Gonzales frispark till hemmalaget.

Knappa halvtimmen in i matchen blev Frans neddragen i straffområdet, Fernando friade dock, vilket medförde starka protester i Spångas lag och på Spångas bänk.

Tio minuter senare drogs samme Frans återigen ner i straffområdet, denna gång blåstes till straff, som samme Frans satte högt i mål till 0-2, vilket stod sig till paus.

- Det här var vår bästa halvlek hittills i serien, inleder Spångas tränareJannis Pappas, vi spelade briljant fotboll, stabila bakåt med en gedigen backlinje som vann alla nickdueller och ett anfall som orkade springa kopiöst.

I andra halvleks inledning piggnade Enebyberg till, kanske efter en s.k. hårtork i omklädningsrummet, och Spånga "tvingades" till flera fällningar för att hålla undan. Successivt under halvleken byttes Alexander Pethrus och unge Emil Bajra in.

Jämt spel första 20, varefter Spånga återigen höjde tempot och fick igång offensiven,  dock utan avtryck i målprotokollet. Sista tio tryckte Berget på för reducering, dock utan att lyckas, delvis tack vare storspel av Spångas målvakt Armin.

- I andra kroknade vi lite, fortsätter Jannis, förståeligt med tanke på insatsen i första halvlek, men stod ändå upp bra och klarade deras långa bollar. Och dessutom lyckades vi äntligen hålla nollan för första gången under säsongen. Viktigast av allt var dock att alla spelare har förstått sina roller  på alla positioner i vårt lagspel, vilket förstås ger självförtroende. Och det märktes verkligen mot Enebyberg!

Vinst med 2-0, rättvist och lovande inför resten av vårsäsongen. Närmast väntar Sollentuna hemma på Spånga IP, tisdag den 4 juni kl 19:30. Kan vi räkna med ett fortsatt taggat Spånga? Laget har ju börjat klättringen i tabellen: H4N »