Samling:18:30
Aktivitetsinfo: Bollpojkar P07-2, Johan Svedberg, 070-379 20 07
Skön och rättvis seger mot Solna FC
2019-05-20 11:06
Spånga kom att dominera de sista 60 minuterna av matchen och vann rättvist med 2-1, även om Solna var nära att kvittera på stopptid.
Solna FC är ett bra lag som kommer att reda sig bra i fyran i år. Första halvtimmen var jämn, med ett visst övertag för gästande Solna, därefter tog Spånga öve alltmer av spelet, kanske borde Solna ha fokuserat mer på konditionsträning under försäsongen, de tappade alltmer av sitt spel och Spånga kunde ta över initiativet.

Det var dock Solnas Edgar Gomez Mendoza som gjorde första målet, efter en frispark och lite flipperspel kunde han sätta bollen i mål från ungefärligen straffpunkten till 0-1. Spånga pumpade dock på mot ett alltmer tröttkort Solna. Ralph Paye, Frans Gabro, Emil Gabro, Liam Hägvall och inte minst Wilondja Fataki sprang i detta läge den s.k. skiten ur Solna, men storspel av målvakten Adam Kaisoum höll nere målskörden.

- Första kvarten var seg, med lojt spel från bägge lagen, inleder Spångas assisterande tränare Micke Wallman, Spånga tog dock över från ungefär minut 25, med aggressivt spel och mycket spring i benen, och vi kom tillbaks efter det jobbiga baklängesmålet, Solna är livsfarliga på fasta, till skillnad från oss.

Vi kunde räkna till inte mindre än nio Spångahörnor i första halvlek, dock utan resulterande mål, inte minst  tack vare Adam. Wilondja och Adam fick senare pris som bäste spelare i respektive lag, fullt rättvist.

Pausvila brukar ge vila och återhämtning, Solna FC såg dock snart in i andra ganska uttröttade ut, kanske var det även en effekt av att Markus Blomquist kom in i halvtid, Spångas Duracel-kanin ökade trycket på Solnas försvar som alltmer tappade sitt gemensamma försvarsspel.

Kvarten in i andra slog Markus en diagonalpass fram till Frans som snyggt nickade i mål till 1-1, vilket kändes som i underkant i detta läge av matchen. Följdaktligen ökade Spånga till 2-1, mittbacken Kamran Nosrati bredsidade strax efter in bollen i mål på passning från Wilondja.

- Andra fortsatte Spånga bra, pressade och gjorde helt rättvist både 1-1 och 2-1, säger Micke, men vi borde ha gjort även 3-1 och 4-1 på alla våra lägen och stängt matchen, vi måste träna ännu mer på avslut framöver. Dessutom är det kul att vår backlinje och vårt mittfält blir alltmer stabila, samt förstås att forwards är så snabba och hungriga.

Sista kvarten hämtade Solna upp sig, de är erkänt vassa framåt och hade flera skarpa lägen, det var bara flera parader av Spångas målvakt Armin Bajramovic som förhindrade en kvittering. Matchen var även ganska ruffig från bägge lagen och bäste man i Spånga, Wilonjda Fataki, fick ta emot priset på väg till omklädningsrummet efter två gula kort.

Sett över hela matchen vann Spånga rättvist och fotbollsresan uppåt mot säker seriemark ( se H4N » ) fortsätter, närmast på lördag borta mot Enebyberg.

- Som helhet är jag mycket nöjd, ja till och med  jättenöjd, avslutar Micke Wallman.