Samling:13:00
Stabil seger för herrlaget på Spångadagen
2019-05-10 14:44

Fler bilder (+27) >>
Spånga hade inga problem med att besegra serieledarna Hallonbergen, inför en storpublik på Spånga IP vann herrarna med 4-2, efter att ha lett med 4-1 under stora delar av andra halvlek.
Äntligen släppte det för Spånga, efter fyra raka uddamålsförluster tog sig laget an Hallonbergen hemma på Spånga IP:s naturgräs, i sol och framför en ung storpublik. Publiken hade tidigare sett Spångas damer besegra Åkersberga med 4-1 samt hört Hasse Backe köra uppsnack med Spångas tränare Jannis Pappas.

Det var ändå gästerna som inledde med matchens första mål till  0-1 efter sex minuters spel, Spånga med vana att hämta upp underlägen trummade dock på och åtta minuter senare kvitterade Frans Gabro med ett snyggt volleyskott till 1-1.

Spånga hade i detta läge mycket energi och stor löpvilja, inte minst hos Frans som fyra minuter senare tråcklade sig in till Hallonbergens inre box och via målvakten passade till Wilondja Fataki som omarkerad kunde göra 2-1 från Hallonbergens straffpunkt, snyggt!

Wilondja tackade genom att i matchens 30 minut snyggt passa fram till Frans som i steget sköt mål till 3-1, vilket stod sig fram till paus. Hallonbergen hade under första halvlek inte mycket att sätta emot Spångas offensiv.

Tre minuter in i andra kunde dock matchen ha svängt då gästerna fick en straff. Spångas målvakt Armin Bajramovic gick dock åt rätt håll, slängde sig åt sin vänstra sida och tog straffen som Yussuf Saleh slog, kanske var detta matchens avgörande moment.

Broder Emil Gabro satte 4-1 några minuter senare, framspelad av broder Frans och Bryan Chantera och resten av matchen var mest att spela av för Spånga, även om Hallonbergen genom Zaid Nooraldin fick ett tröstmål på stopptid.

Den sista kvarten kom Spångas nyförvärv Modou Gassama och Ralph Paye in, de kommer att tillföra bra spelförmåga framöver.

Båst i respektive lag blev Frans Gabro i Spånga som var oerhört taggad och löpte kopiöst samt Hallonbergens Yoas Yemane, inte bara för hans snygga inledningsmål.

Fast denna match saknade verkligen inte Spånga spelförmåga, det var kul att se hur laget tog sig an serieledarna. Genom segern släppte Spånga taget om sistaplatsen i tabellen H4N »,  fortfarande är det dock långt upp till säkrare mark.

- Vi kan verkligen gratulera varandra, inleder Spångas tränare Jannis Pappas, det var en välbehövlig och mycket välförtjänt seger.  Jag hade en ovanligt bra känsla innan matchen och den förändrades inte efter att ha sett spelarnas ögon och kroppsspråk i omklädningsrummet.

- Samtliga spelare följde vår matchplan till max och var beredda att göra det lilla extra som krävdes för att vinna, fortsätter han, jag skulle kunna lyfta fram rätt många spelare som förtjänar beröm, men jag väljer att nämna kollektivet, för det var verkligen en laginsats. Lagets första seger dröjde innan den kom, men den kunde å andra sidan inte kommit på en lämpligare dag, Spångadagen med stor publik och mot serien bästa lag i dagsläget. Vi ska så klart suga på den karamellen, men måste fortsätta att jobba målmedvetet och fokusera på kommande uppgifter.

Även nästa match spelas på Spånga IP,  på kvällen måndagen den 20 maj kommer Solna FC på besök, det ska bli kul att se om energin, löpviljan och lagarbetet fortsätter!

Matchfakta  Spånga - Hallonbergen

Spånga IP, naturgräsplan, 11 maj 2019 kl 14:30. Växlande molnighet, 16grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.