Aktivitetsinfo: Bollpojkar P07-47 inkl fiket, Fredrik Ståhl
070-232 88 48
Tredje raka förlusten för herrlaget!
2019-04-28 18:30

Fler bilder (+4) >>
Stor Spångadominans och stundtals mycket bra fotboll, men till slut vann ändå gästande Husby, slutsiffrorna skrevs till 2-3. Nu ståtar tyvärr Spångas herrar med sistaplatsen i tabellen på noll poäng efter tre matcher.
Spånga satsade offensivt med en 3-5-3-uppställning med Serkan Görgülü och Dana Oprea som "sittande mittfält". Framåt anföll Markus Blomquist, Frans Gabro och Bryan Chantera och de startade offensivt, inte minst Markus som måste ha sprungit ett par mil under lördagens match på Spånga IP:s konstgräsplan i varmt försommarväder.

Det var dock Husbys store Lamin Secka som höll sig framme på en hörna efter sex spelade minuter och gjorde 0-1.

Inledningsvis hade bägge lagen ett stort anal öppna chanser och endast storspel av målvakterna, Husbys Mohammed Abdirashid Adan och Spångas Armin Bajramovic höll målstatistiken nere.  Efter 25 minuters spel fick dock Mohammed kapitulera för Markus som vände upp vid halvmånen och slog ett avigt skott på marken till höger om Mohammed till 1-1.

Allteftersom halvleken fortsatte ökade Spångas dominans och initiativförmåga, ju mer orken tröt för gästande Husby.

Pausvila och Husby fick ny energi och redan i den 48 minuten fällde Spångas vänsterback Yavuz Akkas en anfallare nära kortlinjen, straff!

- I första halvlek förde vi matchen, inleder Spångas tränare Jannis Pappas, medan Husby var farliga på fasta situationer, de har några individuellt mycket skickliga spelare. Vi hade ett stort antal chanser, men så fruktansvärt svårt för att göra mål.

Straffen blev en duell mellan Spångas målvakt Armin Bajramovic och Husbys lagkapten Armin Iranpak, där den senare Armin drog det längsta stråt och satte 1-2 till vänster om den förre Armin, till 1-2.

Kvarten senare sköt Markus 2-2 på matchens näst snyggaste mål, på halvdistans och på halvvolley i bortre målväggen till 2-2.

Matchen blev nu lite småful, med många avblåsningar och flera gula kort utdelande av domaren Tomislav Cosic,  ruffigheten delvis eftersom Husby alltmer tappade tempo och Spånga alltmer satsade offensivt, vilket bland annat resulterade i flera hörnor, dock utan efterföljande mål.

Ruffigheten fanns dock i bägge lagen, Wilondja Fataki samlade i den 83 minuten ihop till sitt andra gula kort och blev utvisad.

Tre minuter senare svarade Husbys Youssef Byjaouane för matchens snyggaste mål när han tog ner boll, vände upp och sköt otagbart till 2-3, på resterande tid lyckades inte Spånga kvittera, trots hård press.

Ledarna får Spångas bollpojkar, erfarna Fredrik Ståhl och Göran Marklund, hade inga problem att utse Markus och och Youssef till bäste spelare i respektive lag.

- Efter uppförsbacken i andra med den inledande straffen jobbade vi oss oss i matchen, fortsätter Jannis, det kändes som att vi vände till vår fördel. Sista kvarten var vi dock helt slut och tappade kontrollen över spelet. Självklart är jag mycket besviken över resultatet, det känns tungt och jobbigt för oss alla, men nu gäller det att visa karaktär framöver.

Som helhet ändå ett klart fall framåt för Spånga, jämfört med prestationerna under de två tidigare matcherna, men en förlust är ändå en förlust och laget ligger nu sist i tabellen på noll poäng, se H4N » .

Chans till rehabilitering den 5 maj kl 15, borta mot FC Järfälla?