SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

2019-04-03 09:03
Skogås-Trångsund vann till slut med 4-2 i en match som Spånga dominerade ända fram till slutsignalen, fast bara nästan.
Det blev en match som hade fyra olika skeden.

Inledningsvis fick hemma- och division fem-laget Skogås-Trångsund (ST) en straff, den slogs till höger om Spångas målvakt Adam Skeppmark som gick åt vänster, dvs åt samma håll som bollen, Adam tippade ut bollen och ställningen var 0-0 vid den egentliga matchstarten. " Jag har tagit sex straffar av åtta på senare tid", kommenterade Adam i pausen.

Spånga, med en 4-3-3-uppställning kom bollinnehavsmässigt att dominera första halvlek, medan ST la sig på försvar och kontrade med snabba yttrar.  Spånga å sin sida kunde inte arbeta sig igenom ST:s högresta försvarsmur och fastnade oftast i den muren. istället var det ST som gjorde matchens första mål just på en kontring, kombinerad med oförsiktigt försvarsspel, 1-0 efter halvtimmen spelad.

Matchens tredje skede i andra halvlek gav en helt annan matchbild, med ett Spånga som breddade sig framåt, stötte upp med en offensiv back, men framförallt slog långt bakom ST:s backlinje. Detta till trots kunde hemmalaget göra 2-0 i inledningen av andra, återigen på en kontring. Denna halvlek vaktades Spångas mål av Erik Gillsbro, ingen skugga dock på honom för det målet.

Spångas Frans Gabro gjorde istället två snabba mål, kvarten in i andra, i bägge fallen på passningar bakom ST:s backlinje, Frans var hungrig i detta läge. Fortsatt Spångadominans, det var i praktiken spel på ett mål, dock utan avtryck i protokollet.

Ett par minuter innan full tid bytte - i matchens fjärde skede - Spångas tränarpar Micke Wallman och Jannis Pappas ut Erik och satte åter in "Mr 75 %", Adam i målet inför förväntad straffsparksläggning i cupmatchen, varpå Skogås-Trångsund var ofint nog att göra 3-2. Därefter full Spångapress med alla elva spelarna, inklusive Adam, i anfall. Förgäves dock, istället var det ST som kunde slå in den s.k. spiken till 4-2 på stopptid.

En match som Spånga borde ha vunnit sett till spelinnehav och chanser. Men fotboll är ingen bedömningssport, Skogås-Trångsund vann rättvist med fler gjorda mål och gratuleras till fortsatt spel i Stockholm Cup.

Från den "lägre" gren av cupen, där Spånga spelade, går även Hanviken, Värtan och Tumba vidare, de kommer i kvartsfinaler att möta segrarna i den "högre" grenen: Newroz, Karlberg, Kungsängen och Tyresö, samtliga division två-lag.

Närmast åker Spånga till Nyköping i helgen och möter Hargs BK, division tre.

Matchfakta  Skogås-Trångsund - Spånga, Stockholm Cup

Nytorps Mosse IP, konstgräsplan, 2 april 2019 kl 20:00. Klart väder, +4 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-3-3.