Matchnummer: 150001131
Samling:18:00
Herrarna underskattade Djursholm - och förlorade
2018-10-06 11:42
Säsongens sista match var på papperet utan betydelse och Spånga hade väl bara att upprepa vårens 5-0-seger, men ack vad man bedrog sig! Det blev en  match mot ett helt annat Djursholm som till slut vann med 2-1.

I våras mötte Spånga ett lag som helt separerat från sin framgångsrika ungdomssida och som startade med bara nio man på plan. Successivt under säsongen har dock laget förnyat sig, plockat in snabba U17- och U19-spelare, endast en spelare var kvar från vårmatchen i hemmalaget Djursholm. Tabellen ljög dessutom lite, visserligen är man ett klart sistalag, men med jämna resultat de senaste sex matcherna. Spångas tränare Micke Wallman varnade visserligen för detta, men kanske gick inte budskapet in till fullo?

Spånga å sin sida hade flera ordinarie spelare sjuka och inte mindre än fyra spelare avstängda för samlade ostskivor och för utvisningar i matchen mot Viggbyholm.

Djursholm chockstartade och hade bollen i mål bakom Spångas Adam Skeppmark efter bara tre minuters spel, målet blev dock avblåst för offside. Fortsatt hemmalagsoffensiv, med snabba omställningar och bollar ut på de bägge snabba yttrarna. Spånga "blev långt" dvs fick för stort avstånd mellan anfall och försvar, en yta som Djursholm istället använde för sina uppspel. Spånga var dock inte utan chanser, tio minuter in i matchen kontrade Bryan Chantera och klackade i steget fram till Markus  Blomquist som sköt mot mål, Djursholms målvakt räddade dock till hörna. På liknande sätt fick Spångas Adam storspela i sitt mål, han höll siffrorna nere till 20 minuter  in i första halvlek då en snabb ytter sprang sig fri och gjorde 1-0 till Djursholm.

Spånga arbetade sig in i matchen under en period, det var dock Djursholm som utökade till 2-0 med tio minuter kvar att spela. Spångas ledare skrek förgäves och högt på offside, Spångas ytterback Kamran Nosrati bekräftade dock efteråt att målet var riktigt.

- Omotiverat är ordet för dagen, inleder Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, FCD vann rättvist och spelade med motivation trots att de sedan länge är degraderade. Återigen är det vårt slarviga passningsspel som ställer till det. Vi har 10-15 bolltapp på egen planhalva i första 45 till följd av felpass och förlorade närkamper.

I pausen instruerade Micke Wallman laget att sluta med egen hög press, vilket gav större bollinnehav och fler chanser för Spånga, Djursholm bet sig dock fast med sin höga press och Spånga hade ibland svårt att över huvud taget komma över mittlinjen. Flera hörnor för bägge lagen och kvarten in i andra fick slog Frans Gabro en hörna från vänster, Elliot Oskarsson passade in i inre boxen där Serkan Görgülü snyggt sköt bollen i mål på volley. Ett riktigt klassmål av Spångas mittback!

Spångalaget tänkte såkert i detta läge på upphämtningen mot Järfälla, från 1-4 till 4-4,  men hade på fredagskvällen inte kraft att upprepa den bedriften, istället var det Djursholm som hade högst tryck framåt, dock utan synbar påverkan i matchprotokollet.

- Det skiner igenom på många håll att vi inte har motivation för denna betydelselösa matchen, fortsätter Pelle, vi blir ganska snabbt fega i uppflyttningen av laget då de har en väldigt snabb forward. Detta medför att vi blir för långa och de får enorma ytor på mitten att transportera upp bollen.

- V spelar upp oss i början av andra och reducerar med ett fint mål av Serkan framspelad av Elliot. Dock förvaltar vi inte bollinnehavet i andra då skärpan i avsluten inte var på plats idag. Adam gör det bäst idag och räddar oss från en större förlust, avslutar Pelle Bergsten.

Synd att "tidigare synder" under säsongen gör att Djursholm förvisas till femman kommande år, som laget spelade mot Spånga håller man god fyran-klass.

Spånga å sin sida får ta med sig en relativt bra höstsäsong, men behöver 2019 få en bredare trupp, som så ofta är det "spelare 12-18" som avgör en säsong, samt förstås en större stabilitet  i förstaelvan, i år tvingades tränarna till alldeles för många olika startformationer.

Matchfakta  Djursholm - Spånga

Stockhagens IP, konstgräsplan, 5 oktober 2018 kl 19:30, brittsommar och skön fredagskväll, 11 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-3-3.