SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

Fler bilder (+14) >>
Spångas herrlag tog en mycket betydelsefull seger på söndagseftermiddagen borta mot Husby, slutsiffrorna skrevs till 7-2 i Spångas favör.

Segern var extra betydelsefull eftersom Husby och Spånga hade lika många  (få?) poäng och bägge därmed var oroväckande nära nedflyttningsstrecket. En s.k. sexpoängare alltså, där Spånga tidigt tog kommandot i matchen, med en offensiv uppställning med Emil Gabro, Markus Blomquist, Engin Baran och Bryan Chantera på topp framför Liam Hägvall och Elliot Oskarsson.

Defensivt gjorde Kamran Nosrati och Jo Bakari Kinteh offensiva korridorlöpningar framåt, medan Edwin Mahisa och Serkan Görgülü organiserade uppspelen, med Adam Skeppmark tryggt spelande i målet.

För mycket uppspel blev det, mot ett hemmalag som hade svårt att freda sig mot ett rörligt Spånga med framspelningar på kanterna, mer än rakt framåt.

I sanningens namn ska väl sägas att Husby inte imponerade, förutom med några vassa kontringar. Det var dock Spånga son inledde målfabrikationen, en Husbyback bjöd på en passning till Bryan som rundade Husbys keeper till 0-1, tio minuter in i matchen. Fem minuter senare satte  Husbys Faisal Ali en frispark i ribban och en kamrat satte bollen i mål till 1-1. Tio minuter senare utökade Husby till 2-1 på en kontring, med anfallaren ensam med Adam.

Gott om chanser för Spånga, Engin kvitterade fem minuter senare, med ett skott på distans till 2-2 som stod sig halvleken ut, på ett regnkallt Ärvinge BP, det var säkert normalt sommarväder, med 17 grader och småregn i luften.

Samme Engin passade i den 51 minuten fram till Markus på högerkanten, på gränsen till offside, men på rätt sida om gränsen, Markus väntade med löpningen och tog sig ändå fram till man-mot-man med målvakten och satte 2-3.

Dryga tio minuter senare gjorde Engin matchens snyggaste mål, lång crosspassning från Kamran, medtagning på bröstet och bollen direkt på volley direkt i mål, snyggt!

I detta läge hade Husby gett upp, minuten senare fick samme Engin en djupledspass, avancerade och rundade målvakten till sitt tredje mål, 2-5.

Spångas tränarpar Micke Wallman och Pelle Bergsten valde nu att lufta en helt ny offensiv trio: Richard Tumba Kalenda, Mikail Candemir och Kevin SSenoga kom in fyllda av energi mot ett tröttkört Husbyförsvar. I halvtid hade Kim Strand ersatt Jo på vänsterbacken. Två minuter innan matchslut sköt Mikail långt och satte bollen i mål stolpe in. Samme Mikail passade fram till Markus som satte sitt andra mål med en chip över Husbys målvakt, bara sekunderna innan utmärkte domaren William Albrecht blåste av matchen, där resultatet alltså skrevs till hela 2-7.

- Jag är mycket glad över segern, vi vinner fullt rättvist efter en bra första halvlek och med en ännu bättre andra halvlek där vi visade skärpa framför mål, säger Spångas tränare Micke Wallman. Kul att se spelarnas rörlighet med och utan boll. Bra dessutom att våra mål gjordes av flera olika spelare.

En viktig seger, både moraliskt och tabellmässigt. Chans till fler mål och fler poäng hemma på Spånga IP söndagen den 19 augusti kl 13 hemma mot Vaxholm?

- Vaxholmsmatchen blir viktig, avslutar Micke, vinst kan ge oss ett skönt glapp nedåt. Samtidigt minns vi vårens förlust och har stor respekt för Vaxholm.