Samling:11:30
Tungt för Spångas herrar
2018-06-17 09:47
Serkan Görgülü. två gigantiska målvakter, Frans Gabro, startelvan
Det vill sig inte för laget,  på lördagen förlorade man med klara 2-4 mot Sollentuna som lyckades med sin höga press och som kunde utnyttja individuella misstag av Spånga. En kamp i kampen stod mellan två stooora målvakter, där Spångas Erik Lissel vann längdkampen med 2 cm.

Förutsättningarna var annars goda, även om Norrvikens konstgräs var hårt och efteråt kostade onda benhinnor.

Spånga hade återigen flera frånvarande ordinarie spelare, bland andra fick 16-årige David Chamoun göra debut som mittback från start, vilket han skötte mycket bra.

Sollentuna har långa, snabba forwards, vilket man utnyttjade för kontringar efter att ha erövrat boll med hög press på mittfältet. Kvarten in i matchen stal Tim Sonnerstedt boll utanför straffområdet och satte 1-0 enkelt i mål, fri med Spångas målvakt Erik Lissel. Sex minuter senare tappade Spånga boll på egen planhalva och samme Tim gjorde 2-0 på närdistans.

Fem minuter senare reducerade Frans Gabro på en touchnick efter en läcker frispark från Markus Blomquist. Spångas tränarpar Micke Wallman och Pelle Bergsten ändrade därefter uppställningen och satte in Engin Baran och Bryan Chantera på topp i sitt 4-4-2-spel varefter Spånga vaknade till liv och fick direkt större tryck framåt. Dock var det återigen Tim Sonnerstedt som stal boll från en Spångaförsvarare och ensam satte 3-1 och det var bara flera paradräddningar av Erik som höll nere siffrorna.

Spånga tog befälet i andra halvlek, självklart med målsättningen att reducera, men det var istället Sollentunas Cem Inan som efter sex minuters spel chippade bollen över Erik in i mål till 4-1, varefter Spånga gick ner på en trebackslinje för att öka trycket framåt. Direkt därefter stal Spångas Richard Tumba Kalenda bollen på Sollentunas planhalva, avancerade och passade snett bakåt till Engin som snyggt bredsidade i mål till 4-2.

Stark Spångapress under resten av halvleken, inklusive en cykelspark över mål av Bryan Chantera, dock utan avtryck i protokollet där Sollentuna vann rättvist mot ett Spånga som spelade för komplicerat samt bjöd motståndarna och framförallt Tim Sonnerstedt på ett antal målchanser.

-  Sollentunas höga press inledningsvis ställer till det ibland och vi är lite naiva i tron att vi alltid ska spela oss ur den, säger Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, vilket resulterar i många gratischanser och också två tidiga mål bakåt.  Annars tycker jag att vi många bra saker idag, det är lätt att glömma dem då vi åker hem utan poäng, vi skapar många chanser men har inte riktigt skärpan i avsluten. Sen kändes Sollentuna lite hungrigare och vinner fler närkamper än oss och det gör att vi ofta får jaga boll istället för att etablera anfallsspel.

-  Lissel gör många räddningar under en period i andra vilket håller ned siffrorna. Det kunde mycket väl ha blivit både 5-1 och 6-1 men istället kan vi reducera till 4-2, avslutar Pelle.

Nu återstår två veckokvällsmatcher mot Bele Barkarby innan sommaruppehållet: borta onsdagen den 20 juni och hemma på Spånga IP den 28 juni, bägge med matchstart kl 19:30. Be there!