Trist förlust mot Hallonbergen
2018-05-12 17:27

Fler bilder (+4) >>
Hörna, Richie Tumba Kalenda, Markus Blomquist, Max Whitman straff
Förutsättningarna var de bästa: ett vidunderligt naturgräs, strålande sol, 22 grader i luften, hanterlig vind och storpublik. Tyvärr lyckades inte Spånga leva upp till dessa förutsättningar, laget gjorde sin kanske sämsta match för säsongen och förlorade med klara 1-3, trots större bollinnehav.

Istället var det gästande Hallonbergen som stod för de vassare målchanserna på kontringar. Spånga spelade däremot stereotypt, försökte slå bollar bakom backlinjen, men blev förutsägbara och ineffektiva, med få avslut på mål. På slutet blev laget "långt" när backlinje och mittfält inte orkade upp i anfallen i  värmen.

Tyvärr var det straffar som kom att dominera matchbilden, William Sundström fällde, onödigt, en anfallare 10 minuter in i matchen och vasse Semir Yebio satte straffen till vänster om Spångas målvakt Erik Lissel som gick åt höger,  0-1.  Några minuter senare blev Markus Blomquist neddragen i Hallonbergens straffområde, Spångas Max Whitman slog säkert bollen i mål till 1-1 som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var rent ut sagt dålig, med få avslut, många felpass och många avblåsningar. det dröjde till den 81 minuten innan William (samme William!) fällde en motståndare i Spångas straffområde, själv fick sitt andra gula kort medan Semir Yebio återigen satte straffen i mål till 1-2.

Avslutande Spångapress, under vilken Daniel Senkal fick sitt andra gula, denna gång för snack. Dessutom kontrade Hallonbergen och samme Semir Yebio fastställde slutresultatet till 1-3.

Trots Semirs målskörd tog en lokal, Hallonbergsk expertjury ut Yoas Yemane till bäste spelare i Hallonbergen, medan en lokal, Spångaitisk expertjury utsåg Markus Blomquist till bäste spelare i Spånga.

- Vi begår för många individuella misstag, säger Spångas tränare Micke Wallman och faller dessutom ner i deras lägre bolltempo, så att de kan satsa på kontringar.  Vi svårt att åstadkomma avslut och drar på oss en mängd onödiga gula kort för snack och för ruff, det här kommer vi att diskutera under kommande vecka.

Hängbjörkar efteråt i Spångas omklädningsrum, dags att ändra uppsynen och inställningen i nästa match, fredag kväll borta mot Österåker!