Klasskillnad mot Kungsängen
2017-09-23 17:45
Spånga blev rejält utspelat av serievinnarna Kungsängen på Bromstens IP, vinstsiffrorna skrevs till hela 1-6 och därmed försvann den minimala chansen att nå kvalplatsen för hemmalaget.

Spånga var hemmalag, trots att matchen med kort varsel fått flyttas till Bromstens naturgräsplan då ordinarie Spånga IP bedömdes vara för vattensjuk för spel. Även Bromstens IP var blöt och lerig, vilket tyvärr tidigt visade sig för Spångas målvakt Erik Lissel som halkade vid en utrusning efter fem minuters spel, vilket gav öppet mål för Kungsängen till 0-1.

En tungspelad plan men Kungsängen var ändå effektiva och tog sig fram via löpningar på kanterna, vilket visade sig i den 18 minuten när en anfallare tog sig fram på vänstersidan och passade in till en forvard som enkelt kunde utöka till 0-2. Bara två minuter senare gav ett anfall till höger motsvarande enkla mål till 0-3 och nu var det mycket gamnacke hos Spånga, medan Kungsängen fortsatte sitt rörliga och effektiva spel med och utan boll. Trots den tungarbetade planen.

I den 28 minuten fick gästerna en hörna som slogs i mål via Spångas målvakt. Strax innan domare Vangeus blåste till halvtidsvila lyckades dock Spångas högermittfältare Markus Blomquist reducera till 1-4 med ett snyggt skott i mål.

Kanske var det reduceringen som gav Spånga nytt mod, eller så var det viljan att inte ytterligare förnedras, Spånga kom i alla fall in i matchen och spelade jämnt med fler offensiva chanser framåt, ofta signerade Markus Blomquist, Bryan Chantera eller Marcus Minari. Trots Spångas chanser fortsatte Kungsängen att anfalla och man satte 1-5 på en hörna och slutligen 1-6 på en soloräd av en enskild spelare.

Spångas mittfältare Serkan Görgülü utsågs till bäste spelare i hemmalaget medan offensive  Fredrik Andersson blev bäste man i Kungsängen.

Stor klasskillnad mellan lagen på det chansartade underlaget, det är inte förvånansvärt att Kungsängen vinner Div 4 Norra, med sitt effektiva och offensiva spel. Stort grattis till en värdig seriesegrare!

- Vi kom inte upp i acceptabel standard på någon position, säger Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, istället blev vi söndersprungna av Kungsängens duktiga och vältränade fotbollsspelare. Vi låg för långt ifrån dem och de kunde riva upp hål i vårt försvar. Spånga spelade tyvärr alltmer uppgivet och med tveksam inställning mot ett bättre lag. Kungsängen är värdiga seriesegrare!

I kampen om kvalplatsen i div H4N » vann Järfälla mot Hässelby och slutar på 43 poäng, laget skulle ha spelat mot uteslutna Kista Galaxy kommande fredag och är därför klara för säsongen. Bele Barkarby vann programenligt över Djursholm, har nu 42 poäng och kommer att knipa kvalplatsen om man besegrar Kista SC i sista omgången. Men "om" är ett förrädiskt ord inom idrotten!

Spånga tar en hedersam fjärdeplats, vilket ändå får ses som en besvikelse efter kvalspel de två senaste åren, vi återkommer med mer analys och kommentarer.

Notabelt är även att i tränarnas tips inför säsongen (se Tränarnas tips ») så tippade ingen Kungsängen i topp, förutom lagets egen tränare. Kul med överraskningar i fyran!