Viktig viktoria mot Vaxholm
2017-08-20 19:56
Spånga hade på söndagen inga problem att vinna mot IFK Vaxholm hemma på Spånga IP, laget vann med 4-0 efter två mål vardera av Wilondja Fataki och Bryan Chantera.

Vaxholm ställde upp med ett decimerat lag med få avbytare, laget hade aldrig någon reell chans mot ett taggat Spånga. Under stora delar av matchen hade Vaxholm svårt att komma över halvplan, istället var det hemmalaget som anföll brett och offensivt, med sin numera vanliga 4-2-3-1-uppställning, med Markus Blomquist som spets, nr 7 är åter efter en sommarlovsskada.

Markus fick in bollen i mål efter 16 minuters spel, dock riktigt avblåst för offside av utmärkte domaren Daniel Alamidi, Daniel hade full koll under hela matchen och tillät hårt spel utan att låta spelet gå över styr. Första halvtimmen hade Spånga ett stort antal avslut på mål, ofta med offensive vänsterbacken Mattias Engström som starter.

Efter ett tag tappade åskådarna räkningen på Spångas hörnor, Vaxholms målvakt Tobias Stathin fick freda sitt mål genom utboxningar och infångningar. Vassast var nog Serkan Görgülüs chipp mot mål i den 21 minuten, Tobias lyckades dock tippa till hörna. Tobias belönades efter matchen med titeln "Bäst i Vaxholm", han kom att rädda ett blekt Vaxholm ett stort antal tillfällen.

Det dröjde dock till den 36 minuten innan Spångas Wilondja Fataki kunde skjuta bollen i mål från närdistans till 1-0, resultatet höll sig halvleken ut. Spånga inledde andra halvlek lika offensivt som den första, ofta med Markus Blomquist och Frans Gabro inblandande. Det var dock Wilondja som utökade till 2-0 i den 53 minuten med ett snyggt skott på halvvolley.

Vaxholm tillät Spånga att blomma ut spelmässigt, även om Spånga ofta försökte att göra för snygga och komplexa framspelningar som fastnade i Vaxholms tighta försvar. Istället blev det ofta farligheter vid Spångas kontringar innan Vaxholm hann ställa om sig på försvar. Ribbskott, flipperspel i inre boxen, skott i steget, dock utan mål.

Istället blev det pigge inhopparen Bryan Chantera som nickade bollen i mål på en hörna, 3-0 i den 83 minuten. Fyra minuter senare sköt Bryan på distans in 4-0 efter en passning från Magnus Minari.

- Jag är mycket nöjd, både med tre poäng och med fyra mål, varav ett snyggt på fast situation vid Bryans hörnnick, säger Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, vi hade full kontroll under hela matchen, med stort övertag i bollinnehav och chanser. Vaxholm mönstrade en decimerad trupp, de brukar annars stå upp bättre. Spånga hade å andra sidan svårt att hålla uppe bolltempot, vi kunde ha varit ännu mer effektiva. Extra beröm till backlinjen med Ango Grönvik samt målskyttarna Wilondja och Bryan.

Mittbacken Andreas Grönvik utsågs till bäste spelare i Spånga för sitt stabila och säkra försvarsspel, uttagningen skedde av ett antal närvarande (och spionerande tränare) från Bele Barkarby och Hässelby. För visst är spionage på motståndarlagen viktigt nu när serien successivt närmar sig sitt slut.

Just Bele Barkarby förlorade mot just Hässelby tidigare i denna omgång och har nu bara en poängs försprång till Spånga om den viktiga andraplatsen som ger kvalspel, åt Kungsängen som ångar på i toppen verkar inget finnas att göra, se tabellen för H4N ». Spånga och Bele Barkarby möts om två omgångar den 2 september kl 13 på Spånga IP. Dessförinnan möter Spånga Täby City borta den 27 augusti. Varje match är viktig framöver!