Skön seger mot SC
2017-08-08 22:45
Spånga visade god lagmoral när man på tisdagskvällen besegrade Kista SC med 3-1 hemma på Spånga IP.

Det var mycket folk på arenan, supportrar till bägge lagen. Och kanske var det ett bevis på matchens betydelse för både Spånga och Kista SC, seger och man skulle ha fortsatt kontakt uppåt, förlust däremot en definitiv mittsäsong.

Kista SC är fysiskt starka och tekniska, laget inledde offensivt matchens första 10 minuter och hade flera målchanser, varav flera på hörnor, det var bara en Erik Lissel i Spångas mål som behöll nollan för Spånga. Nästa tio-minutersperiod gick istället i Spångas favör, laget spelade sig framåt med Bryan Chantera och Wilondja Fataki på topp.

Det var dock Frans Gabro som gjorde första målet till 1-0, framspelad av Bryan, bollen var klart inne, även om Kistas målvakt Alexandru Lorent föste ut den. Linjedomaren var dock välplacerad och flaggade för mål. Vi i speakertornet instämde helt i hans bedömning, medan Kistaspelarna protesterade vilt.

-  Det var en klar förbättring i positionsspelet mot förra omgångens match mot FCD där vi blev långa och spretiga, inleder Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten. En jämn inledning där vi har något läge där vår spelare blir brutalt kapad. Domaren höll en för spelarna farligt hög nivå och tillät förvånansvärt hårt spel utan ens frisparkar.

Fem minuter senare slog Spångas nyförvärv Jimmy Bergkvist en passning till Bryan som i sin tur sköt till Wilondja som stod för matchens snyggaste mål, ett hårt volleyskott till höger om Kistas målvakt, 2-0.

Kista SC kom tillbaks och snabbe Bakari Kinteh slet sig i den 45 minuten loss på en kontring, löpte ner på mål och satte bollen bredvid Erik, trots att denne sökte göra sig ännu större än vanligt, 2-1 som förstås stod sig halvleken ut.

- Första målet av Frans var viktigt idag, fortsätter Pelle, vi spelade mer avspänt efter det och hittade många fina kombinationer som resulterade i 2-0 efter bara 5 minuter. Efter 2-0 har vi rätt bra kontroll fram till minut 40 där vi faller in i tjafs, gnäll och en massa frisparkar och inkast. Obalansen i skallarna resulterade i 2-1 efter bolltapp när vi går framåt med hela laget i andra övertidsminuten som domaren lade till för allt snack. Onödigt!

Kista SC startade även andra halvleken offensivt och såg ut att gå mot en kvittering, en stabil backlinje med Kamran Nosrati, Mattias Engström, Marcus Fahlander och Idd Barsoum samten storspelande målvakt hindrade dock detta. Bland annat tog Erik en nick på mål, liggandes raklång i luften, det ska bara inte gå att göra sådana räddningar om man är stor och två merter lång!

Istället hade Spånga under denna period den vassaste målchansen, Frans tog sig ner till motståndarnas kortlinje och slog en passning snett bakåt till Serkan Görgülü som dock sköt i stolpen.

Det dröjde till matchens 72 minut innan nästa mål föll: Erik räddade, satte bollen snabbt i spel, Bryan tog sig fram till sista tredjedelen av planen och passade snyggt till Wilonjda som enkelt kunde göra 3-1 i öppet mål.

-  I andra mattas Kistas attacker av då vi belönas för vårt allt bättre positionsspel, säger Pelle, 3-1 kommer efter en klassisk kontring på en fin räddning av Lissel det kunde mycket väl varit 2-2 istället.

Bryan Chantera blev självklart utsedd till bäste spelare i Spånga, medan Kista SC:s Bakari Kinteh fick motsvarande ärebetygelse.

En helgjuten insats från Spånga, med bra lagmoral och bra uppställning för varandra, vilket lovar gott inför återstående åtta matcher. I en parallell match besegrade Kungsängen på tisdagen Järfälla, vilket gör att Spånga gick upp på tredje plats i H4N ». Men än är avståndet långt till just Kungsängen och Bele Barkarby.

- Sammanfattningsvis gjorde vi en bra laginsats idag, avslutar Pelle Bergsten, en bättre defensiv och mer variation i uppspelsfasen i andra halvlek bäddade för de tre poängen. Bäst idag var Wilondja och Bryan, men jag vill  även lyfta fram Jimmys hårda jobb på centrala mittfältet samt en grym match även av kapten Kamran.

Tätt mellan matcherna så här i säsongsstarten, redan på lördag tar Spånga emot Olympiacos hemma på Spånga IP. En lika viktig match, start kl 13!