SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herr

Kämpigt i Kungsängen
2017-04-17 13:03

Spånga har ingen bra "track record" på Kungsängens IP, på Annandag påsk förlorade man klart mot Kungsängens IF med 2-4.

Resultatet får anses som ett fall framåt från förra årets resultat, men är självklart ändå inte godkänt!

Spånga inledde offensivt med en 4-4-2-uppställning med Ömer Erdal och Engin Baran på topp, första kvarten hade laget flera bra avslut, bäst var en nick över av Engin på en frispark från Marcus Fahlander, tyvär alltså över.

Efter en kvart drog sig dock Kungsängen fram på vänsterkanten och kunde enkelt bredsida bollen i mål till 1-0. Domaren Ali Ali dömde därefter straff en kvart senare för ruff av Spångabacken Ali Ali(!), Damon Fard satte 2-0 till hemmalaget.

Stax därefter reducerade Spångas Kim Strand till 2-1 på ett lågt skott från halvdistans efter att Naramsin Akdemir tagit sig ner till kortlinjen och dribblat sig in mot mål. Ett snyggt anfall och tyvärr ett av de få under första halvlek där Spånga kom till avslut, annars var det mest att dribbla enskilt tills man tappade boll, inte imponerande spel från Spånga!

Spångas målvakt David Ursu räddade ytterligare måltapp genom att ta en frispark i den 38 minuten, ett skott som ändrade riktning in mot mål, David stod dock rätt placerad och klistrade. Samma flyt hade han inte i den 45 minuten när Kungsängen utökade till 3-1 på ett distansskott från höger.

I pausvilan fick Spånga en riktig "hårtork" av tränare Anders Blomqvist: brist på vilja, brist på insats, brist på spel var några av de omdömen laget fick.

Kanske hjälpte hårtorken, andra halvlek var bara två minuter gammal när Simon Långh satte bollen i mål direkt på en frispark från motståndarnas halvmåne, 3-2 och nytt hopp för Spånga som lyfte sig till en jämnare andra halvlek, där spelet dock stördes av ett ymnigt snöfall med motvind, sett ur Spångas ögon.

Domare Ali var frikostig med gula kort i en inte alltför ruffig match. Det dröjde dock till den 73 minuten innan han fick notera ett nytt mål, tyvärr till Kungsängen med en snygg placering i krysset på ett distansskott.

Hemmalaget la sig på ett kompakt försvar för att behålla sin ledning och Spånga hade svårt att ta sig runt och fram. Frustrationen ökade och Engin fick sitt andra gula på stopptid för protest mot en utebliven frispark.

Som helhet en icke g

odkänd insats av Spånga, med klara brister i både anfalls- och försvarspel. Ny chans kommer den 22 april borta på Ärvinge BP mot Kista Galaxy, som verkar fullfölja serien och som höll nere förlustsifforna borta mot Sollentuna, se tabell för H4N ».

- Vi började bra, inleder Spångas assisterande tränare Pelle Bergsten, vinner närkamperna, men börjar sedan felpassa, slår ut bollar och tappar mark. Får desstom en straff emot oss efter halvtimmen spelad. Kungsängen gör oss ännu sämre, de löper stenhårt vilket ger resultat.

- Andra halvlek uppvisade en annan matchbild, fortsätter Pelle, Simon Långh kom in och reducerade direkt på en frispark. Tyvärr fortsatte vi att vara för omständliga i sista tredjedelen och bollkladdade, trots spelövertag.Spånga underpresterade och jag tror tyvärr att laget efter påsklediggheten inte var tillräckligt väl förberett; med sömn, mat och övrig uppladdning, det här kommer vi att ändra på framöver.

- På lördag möter vi Galaxy borta, avslutar Pelle, Spånga kommer inte att underskatta dem, det ser ut om att det laget hittills tappat orken i andra halvlek, men kondition är något som man successivt förbättrar och vi kommer alltså inte att underskatta Kista Galaxy, där finns mycket rutin!