Tennissiffror mot Täby
2017-05-14 12:37
Spånga besegrade Täby City med 6-3 i en match som uppvisade spelglädje och fyndigt spel från hemmalaget Spånga, med många mål från bägge lagen.

Målskyttet inleddes redan i matchens sjätte minut när Robel Asfaha nickade i mål på en passning från unge Idd Barsoum. 12 minuter senare var det istället Mattias Engström som även han nickade i mål till 2-0. Spånga såg i detta läge yngre, raskare och mer löpvilligt ut än ett betydligt tyngre och orörligare City.

Men fotboll är en konstig företeelse, Täby Citys Vedad Kestendzictog sig loss på en kontring och löpte hela vägen in i David Ursus målbur och reducerade till 2-1, varefter Spånga gick ner sig i tempo och tappade initiativet i matchen, även om Robel hade flera chanser, inklusive en chip över målet.

Andra halvlek var bara en minut ung när Frans Gabro drev upp bollen på högerkanten och passade snyggt till Robel som från inre boxen enkelt bredsidade i mål till 3-1. City hade dock inte gett upp utan hade flera farligheter halvtimmen kvar att spela, dock utan tillräcklig spets i avslutningarna.

Istället var det Markus Blomquist som slog en frispark från 30 meter rätt in i mål, till målvaktens försvar ska dock sägas att bollbanan skymdes av flera spelare på "hockey-maner". Citys André Grésillon replikerade två minuter senare med ett snyggt skott i steget otagbart i mål, 4-2, och matchen levde fortfarande, 20 minuter kvar att spela.

I den 85 matchminuten passade Frans denna gång fram till Daniel Gacas som kunde skjuta till 5-2. Avslutningsvis gjorde Vedad ytterligare ett mål innan Frans i den 90 minuten äntligen själv lyckade göra ett mål, han drev bollen hela vägen från mittlinjen in i mål, rätt att vara lite självisk för en gångs skull.

Setet, förlåt matchen, slutade alltså 6-3 och Spångas seger var aldrig hotad. Bra rörlighet med och utan boll, löpvillighet och goda avslut mot ett relativt beskedligt Täby City, trots deras tre mål.

Robel Asfaha och Kim Persson utsågs av tävlingssekreteriatet till bäste spelare i respektive lag.

Viktiga tre poäng för Spånga, om man ska närma sig serietoppen av H4N » , nästa lördag möter Spånga Vaxholm borta, låt oss hoppas att förbannelsen på Vaxö IP försvann med den nya ombyggnationen!

Den stora snackisen den här omgången var att Kista Galaxy inte kunde mönstra trupp i fredags kväll hemma mot Bele Barkarby utan fick lämna W-O. Vi får se hur den följetongen utvecklas!