Samling:11:30
Trist förlust för herrarna borta mot Västerås IK
2023-04-17 07:35
Iver Arena

Det blev förlust i första bortamatchen på Iver Arena mot Västerås IK som vann med ett mål inslaget i början av andra halvlek. Trots hård Spångapress i slutet av matchen kunde Västerås hålla undan.

I omklädningsrummet efter matchen summerade Spångas lagkapten Kamran Nostari lagets insats: "Nästan alla spelare underpresterade i dag, därför förlorade vi matchen". Och analysen kan stämma, det vinnande spelet från premiären lyste helt med sin frånvaro.

Annars var förutsättningarna de bästa: bra väder, sol, en fantastisk konstgräsplan på Iver Arena, som ingår i de stora sportanläggningar som startar med Rocklundahallen.

Spånga startade offensivt, det ar åtskilliga gånger som vänsterbacken Ludwig Callebro tog sig fram i sin korridor hela vägen fram till Västerås försvarsområde. Men sedan tog det ofta slut, inläggen blev utan adressat och utan avslutande skott på mål. Det kändes istället som att laget inte höll ihop framåt.

- Inför matchen var vi noggranna med hur laget skulle jobba både offensivt och defensivt, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü,  men vi kommer tyvärr inte upp till rätt nivå för dagen. Vi spelar för långsamt med bollen, är för långsamma i överflytt och spelvändningar, vilket leder till att vi inte kunde störa Västerås som vi ville.

Västerås - å sin sida - hade bra kontroll över mittfältet, men åstadkom inte heller speciellt mycket framåt. Ändå var det en ganska underhållande match, trots bristen på avslut. Spångas mittfältare Zalif Sener slet sig dock fri kvarten in i matchen, men sköt till slut ett svagt skott som målvakten enkelt fångade.

I slutet av halvleken slog Markus Blomquist en frispark in till den inre boxen, där lite flipperspel slutade med frispark för hemmalaget. I halvlekens slutskede fick äntligen Ludwig till ett bra  inlägg till Markus från vänsterkanten, dock gick "Mackans" skott utanför.

0-0 i halvtid, vilket tyvärr speglade matchens förlopp så långt. Matchen fick dock ett annat förlopp när Västerås gjorde 1-0 fyra minuter in i andra halvlek. Gustav Orest väggspelade sig framåt på vänsterkanten, fick tillbaks bollen och satte den effektivt till vänster om Spångas målvakt Erik Lissel.

Målet tvingade Spånga att öka pressen och bollinnehavet.

Spångas toppforward Bryan Chantera slet sig flera gånger fram centralt. Bryan fick även en långpass från Mackan, tog sig in i straffområdet och rundade målvakten Simon Gustafsson, men blev avblåst för offside.

Den vassaste chansen hade dock Västerås Oliver Damberg som sköt i Eriks högra stolpe i matchens 63 minut.

Med Emil Bajra inbytt som offensiv back ökade även trycket framåt.

I matchens slutskede fick Bryan sitt andra gula kort, denna gång för filmning strax utanför Västerås straffområde. "Det kortet var otroligt hårt dömt", säger Serkan som protesterade ljudligt.

Trots numerärt underläge pressade Spånga på framåt, dock utan att lyckas nå en kvittering, förlust alltså med 1-0.

- Trots att vi inte gör en godkänd insats så tycker jag att vi är det bättre laget och att ett kryss hade reflekterat matchen mer rättvis, analyserar Serkan. Men nu släpper vi årets första förlust och fokuserar på nästa match mot Rinkeby United.

Den matchen spelas söndagen den 23 april kl 13, med stor sannolikhet på Spånga IP:s konstgräsplan. Storpublik väntas!

Från omgången i övrig kan rapporteras att det förväntade topplaget Enköping infriade förväntningarna genom seger borta mot Bollstanäs, att Rinkeby revanscherade sig från förra helgens 0-3 borta genom att hemma besegra IFK Västerås med samma siffror, att GUSK hemma hämtade upp ett underläge mot IK Frej till vinst med 3-2. Samt att Fanna BK van hemma mot BKV Norrtälje, vi får inte underskatta nykomlingen Fanna! Tabell finns här.