Övertygande herrseger i seriepremiären
2023-04-08 19:30

Fler bilder (+5) >>
Startelvan

Strålande sol, storpublik (180 personer i första halvlek) på Spånga IP, inledande inmarsch. Men framförallt en övertygande seger av ett taggat Spångalag med 4-2 efter 2-1 i paus. Speciellt övertygande var unge Arvid Carlsson som gjorde hela tre mål.

En seriepremiär är alltid spännande och nervös för både spelare, ledare och domare, vilket visade sig med inte mindre än sju gula kort för Spånga och minst lika många för gästerna, inklusive avvisning av en ledare.

Så här säger Spångas tränare Serkan Görgülü:

- Inför matchen var vi medvetna om att Bollstanäs är ett lag som ville äga mycket boll och spela en hel del i djupet mellan lagdelarna, samt att de ligger högt med sin backlinjen. För att kunna såra så tränade vi mycket på att spela med snabba omställningar och spelvändningar.

Efter en inledning, då bägge lagen kände på varandra, fungerade taktiken när Spångas Andreas Grönvik i den 15 minuten slog en lång cross-boll till Arvid på dennes vänsterkant. Arvid drog sin försvarare, avancerade fram till skottläge och sköt till höger om målvakten Melvin Dagborg till 1-0. Snyggt!

Spånga hade flera chanser i första, vassast var nog när Spångas mittfältare Zalif Sener på hamrin-vis tog sig in via Melvins förlängda mållinje. (För alla som är yngre än 65 år: googla på Kurre Hamrin, Västtyskland och VM 58).

Fortsatt Spångapress, gästerna var dock inte utan chanser, flera av dem på egen vänsterkant ofta med Lars Winnansson som inspelare mot boxen. Det var dock André Hamberg som kvitterade i halvlekens slutskede, André fick efter matchen pris som Bäste spelare i Bollstanäs, inte bara för det målet.

Arvid ville dock utöka i målprotokollet, strax före paus satte han 2-1 i en upprepning av sitt tidigare mål.

- Vi hade bud på flera mål i första halvlek men slutade endast  2-1. Bollstanäs gör mål på vårt eget slarv, analyserar Serkan.

I slutet av första halvlek var Spångas målvakt Erik Lissel inblandad i en incident mot Wilmer Raak i eget straffområde, Bollstas ledare ropade högljutt på straff och kanske hade de rätt i den analysen. I början av andra var han istället offer för en neddragning, som gav en lårkaka som resultat.

Men det var Liam Hägvall som 20 minuter in i andra snyggt nickade till 3-1 bredvid Melvin på en långboll från Markus Blomquist, återigen ett klassmål!

Med en övertygande ledning hängde gästerna alltmer med både huvud och kropp och det var därför inte oväntat när Arvid satte 4-1 i ett senare skede. Inget klassmål denna gång mer en skarvning bakom egen rygg på en passning från nykomlingen Hussein Razzaq.

Bollstanäs kom dock igen på slutet av matchen, de fick en straff i matchens 85 minut, trots Erik storlek satte Solomon Njie straffen i mål till 4-2, som blev slutresultat i premiären.

- Inför andra pratar vi om att fortsätta jobba på samma sätt utan att bjuda på något, fortsätter Serkan. Det gör vi inte heller utan spelar ett disciplinerat och snabbt spel, med mod som ger oss både mål Nr 3 och 4. Motståndarna reducerar på straff som igen orsakas av våra misstag.

- I det stora hela är jag nöjd med prestationen, med tanke på att det var premiär. Extra cred till Arvid som gör hattrick samt till inhopparna som alla gör pigga inhopp, avslutar Serkan.

"Tävlingskommittén" hade inga större svårigheter att utse Arvid till Bäste spelare i Spånga.

Bland övriga resultat kan noteras flera oavgjorda matcher samt att IK Frej övertygande besegrade Rinkeby United hemma på Vikingavallen.