Seger mot seriesegrarna i höstfinalen
2022-10-10 11:06
Matchbilder av Micke Wiklund, se bildtexter nedan!

Säsongsavslutningen blev på papperet betydelselös då AT redan var klara seriesegrare och vi inte kunde förbättra vår sjätteplats. Men för oss var det ändå en viktig match. Vi ville visa att vi i nuvarande form matchar topplagen i tabellen. Och det gjorde vi!

Strålande höstsöndag på Spånga IP, och revanschlust i luften. Även om vi inledde med en guard of honour för att hylla vår motståndare för seriesegern :-) I premiären i våras totaldominerade AT och vann 4-0 medan vi mer eller mindre klappade ihop. Helt annorlunda feeling i den här matchen, även om vi började lite ängsligt.

Vi hade svårt att våga spela bollen framåt, och AT ägde första kvarten. Ett par bjudningar gav dem farligheter, men Elsa räddade när det behövdes. Vi kliver lite högre i positionerna efter ett tag, får bättre grepp om matchbilden. Och efter dryga 20 minuter gör vi ett tjusigt ledningsmål. Anfall som startar nere hos Elsa och Emma i eget straffområde som drar på sig press, Elsa sätter en längre cross ut på Cornet till vänster, som kombinerar med Lea som kan vända inåt. Lea hittar Nike i fickan framför ATs backlinje. Nike får en perfekt löpning från toppforward Amanda R och sätter ett väl avvägt instick mellan backarna. Helt fri sätter Amanda R den högt och rent i maskorna. Så vill vi spela fotboll :-)

Resten av halvleken är jämn, ett övertag territoriellt för AT, men mycket bollinnehav för oss. I andra sätter AT ännu högre press. Vi har det lite skakigt med att lyckas spela oss genom, och lyckas heller inte lägga några längre bollar bakom. Samtidigt står vi upp försvarsmässigt - det är en fenomenal insats trebackslinjen med Bella, Emma och Jenny gör som klarar att vinna så många dueller mot ett fysiskt starkt AT!! - och några större farligheter skapar inte motståndaren.

Efter 20 minuter kommer en kontring när vi, äntligen, lägger en längre boll bakom högt stående backlinje. Nike löper igenom, avslutar i stolpen. Ett tecken på vad som skulle komma några minuter senare. Fin aktion av Selma som hittar Julia nere vid deras straffområde, hon förlänger till Nike som skjuter fart parallellt med målet, farten öppnar läge för vänsterskott och hon vinklar den tillbaka mot bortre stolpen utom räckhåll för AT keeper. 2-0!

Sen är det lite jakt från deras sida sista kvarten. Mycket frisparkar, långbollar in i straffområdet. Några minuter kvar kommer 2-1, ett plötsligt men mycket fint långskott efter ett misslyckat uppspel från oss. Därefter har AT ett friläge som Elsa räddar, returen räddar Cornelia på mållinjen. Vi har en kontring som ställer Minna fri med keepern, som dock lyckas rädda med sin utrusning. Mycket kamp sista minuterna men vi håller undan, och tillåter oss vara lite nöjda med att ha slagit seriesegrarna. Fjärde raka segern! 3 poäng!!

Till sist lyfter vi på hatten för AT. Precis som vi har de flyttat upp ett helt 04-lag i seniortruppen till i år, och fått ihop dem med gruppen "rutinerade". Att sen lyckas gå hela vägen och vinna serien är en jättestark prestation! Stort grattis och lycka till i div 2!!