Dam

Årets första vinst mot Vallentuna BK DF
2022-04-04 11:04

I lördags blev vi bjudna på fint väder och underhållande fotboll när vi besökte vackra Vallentuna IP. Vi saknade återigen en handfull spelare och fick göra en del rokader men när Damjuniorerna kom till undsättning så lyckades vi till slut ställa ut elva spelare på banan.

Domaren hinner knappt blåsa igång matchen förens vår kapten Ginette sätter dit 1-0 åt oss och vi får välbehövligt andutrymme.
Vi har mer eller mindre full kontroll på halvleken men det dröjer till slutet av den förens vi sätter in andra bollen när Gina springer sig fri och lyfter bollen kyligt över utrusande målvakt.

Andra halvlek innehåller en period där vi går ner oss rejält och det är fler bolltapp än lyckade passningar. När vi väl tar oss ur den perioden så lyckas vi snabbt efter det punktera matchen med både 3- och 4-0. Tilda tryckte dit en pärla tio meter utanför straffområdet och inlånade Melissa placerade in det sista från nära håll.

En egen rad här i matchreferatet ska Selma från damjuniorerna få då hon gör debut med a-laget och står för ett fenomenalt jobb på centralt mittfält i 80 minuter. Bra jobbat!

Efter allt om och men så kan vi lugnt känna oss nöjda med helgens match. Det är inte helt lätt att komma från ett dåligt resultat, sakna många spelare och ändå göra en bra insats.

På söndag har vi vår sista träningsmatch inför seriepremiären som äger rum om lite minde än tre veckor. Med den matchen i oss och alla spelare tillgängliga så går vi ur denna försäsong med gott självförtroende och stort mod inför seriespel.