Dam

Förlust och uttåg ur Victoria Cup
2022-03-01 13:47

I lördags var det dags för slutspel i Victoria Cup. Vi mötte ett skickligt Älta IF som hade presståliga spelare centralt och yttrar som var bekväma i en mot en-situationer med boll.

Innan avspark sätter Tilda straffen hur säkert som helst och ger oss en vital ledning att skydda. Älta tar taktpinnen och skapar halvlägen men får ingen utdelning pga skärpa i sista momentet eller blockerande Spångaspelare. I halvlekens sista spark får dem dock in kvitteringen och det är med tunga steg vi går in i omklädningsrummet.

Vi korrigerar vårt sätt att pressa inför andra halvlek vilket visar sig vara ett felaktigt beslut. Älta tar över matchen ännu mer och sätter både 2- och 3-1 med en kvart kvar och då går luften ur oss rätt rejält.

I den här matchen får två spelare göra sina debuter för damlaget. Utan att ha gjort ett enda pass med oss innan så blir Melissa Yakoub och Vilja Hederoth blixtinkallade från damjuniorerna och gör ett utmärkt arbete. Orädda i försvarsspelet och spelbara när vi själva har bollen - stort tack till er!

Alltid tråkigt att förlora en tävlingsmatch men hatten av till Älta som var det bättre laget och vann rättvist.

Den här veckan har vi en del bortresta och har därför spelledigt i helgen men efter det återgår vi fullt till att förbereda oss inför seriespelet.