2021-10-01 18:23
Ebba Weyler i stor koncentration. Fotograf Mikael Wiklund

Oj, var ska vi börja. Det var länge sedan vi skrev något men här kommer en liten "recap".

Först måste man ju bara skriva att det är jätteroligt att få spela matcher men oj så tråkigt att vi bara fick enkelserie i Dam Div 3.

Vi hade tränat på hårt hela vintern och våren och kände oss otroligt starka inför säsongsstart i april. Tyvärr som alla vet blev säsongstarten framflyttad till augusti och enkelserien var ett faktum. Förbundet försökte kompensera oss med att sätta in Victoria cup på våren och delade in alla lagen i grupper om fyra, utom vår, som blev en grupp med tre vilket gjorde att vi bara skulle få två istället för tre matcher som de andra grupperna fick.

Vi spelade en match och vann denna. Den andra matchen som skulle spelas blev inställd då det andra laget lämnade WO. Besvikelsen blev stor med två missade matchchanser som gick förlorade.

Vi har kört på bra efter sommaren och var riktigt taggade inför säsongsstarten i Augusti och hade höga mål, att vara ett topplag i vår div.

Starten blev mardrömslik!

Vi börjar borta mot Aspudden-Tellus. Det står 1-1 i halvlek och tjejerna är riktigt besvikna i halvlek. Huvudena hänger och vi ledare är lika frustrerade som tjejerna att spelet inte går som vi planerat.

I andra halvlek blir vi mer och mer stillastående, kommunicerar inte med varandra och förlusten är ett faktum, 4-2 till Aspudden-Tellus.

Match nr 2 är hemma mot Kungsängen. Vi klappar ihop precis som i matchen mot Aspudden-Tellus och det står 1-1 i halvlek.  Även i denna match blir det förlust, denna gång med 2-1 mot Kungsängen.

Match nr 3 är också en hemmamatch, Marieberg står denna gång för motståndet. Nu är självförtroendet i botten och många av oss känner sig stressade och osäkra över vår kapacitet vilket märks i spelet även den här matchen förlorar vi, 5-2 till Marieberg.

Nu har vi tre raka förluster och alla, ledare och spelare, är frustrerade att det fina spel vi har på träningarna inte kommer fram i matcherna.

Vi har två träningar, en på måndagen och en på tisdagen efter matchen mot Marieberg men energin är låg och laget känns irriterat och frustrerat. Vi ledare tar ett snabbt beslut och bestämmer oss för att hoppa över träningen och köra pizzakväll inför nästa match som är borta mot Stocksund.Vi måste försöka hitta tillbaka till laget, gemenskapen.

Pizzakvällen blev lyckad, tjejerna fick lite annat att tänka på, umgås, snacka skit och skratta tillsammans istället för de bistra minerna som präglat oss de senaste veckorna.

Match 4. Alla kommer taggade till Homecall Arena Djursholm och matchen mot Stocksund. Det är skratt och glada miner i omklädningsrummet och energin är hög.

Matchen är riktigt tuff och vi kämpar på riktigt bra, vi har en del målchanser men det vill sig inte riktigt. Precis innan halvlek får deras ena spelare in ett riktigt kanonskott i bortre krysset och det är 1-0 till Stocksund i halvtid. Denna halvtidsvila är precis tvärtemot de tre föregående matchernas. Vi är nöjda med våra prestationer och peppar varandra att fortsätta kämpa. Trots våra höga prestationer och snabba omställningar så får vi inte in bollen i mål. Vi krigar på hårt 90 minuter och vi känner oss trots förlust rätt nöjda och ser att vi har något bra på gång.

Match 5. Efter matchen mot Stocksund kommer vi till Essingen med bättre självförtroende och känner oss taggade inför mötet mot Essinge som vi brukar spela jämna matcher mot.

Vi spelar riktigt bra och i halvlek leder vi med 2-0 och pratar i halvlek om att bara fortsätta vårt spel. Vi har chansen att stänga matchen ett par gånger men det vill sig inte riktigt. Essinge gör 1-2 så vi får det lite onödigt stressigt de sista minuterna men håller emot och vår första vinst är ett faktum.

Match 6. "Derby" mot Sundbyberg borta. Vi kommer till Sundbybergs IP otroligt taggade inför match! Vi har några fd. Sumpanspelare i vårt lag och de har några fd. Spångaspelare i sitt. Dagen till ära har vi med oss två stycken från F04 som får göra damlags debut vilket de gör på ett ypperligt sätt. Spånga äger hela matchen men dock står det "bara" 1-0 i halvlek. I pausen pratar vi lite, äter frukt och russin och bara säger att vi ska fortsätta med vårt eget spel. I andra halvlek får vi in 3 mål till och vi vinner matchen med 4-0. Målgörare i denna match är Selma till alla mål.

Match 7 spelades hemma i söndags mot Viggbyholm. Vi är glada och taggade efter två raka vinster och pratar om att bara fortsätta med vårt spel. I denna match har vi med oss Sanne från F04 som gör damlagsdebut i målet. Sanne gör ett toppenjobb. I halvtid står det 3-0 till oss och i halvtid så tar vi det lugnt och pratar om hur vi skall fortsätta andra halvlek. Vi vinner matchen med 4-1 och även i denna match har vi endast en målskytt dock är det inte Selma utan Linn.

Nu ser vi fram emot våra två sista matcher i serien och sedan Victoria Cup som startar igen efter serieavslut.

Bilder från matchen mot Viggbyholm finns under bildgalleri. Fotograf till alla de bilderna är Mikael Wiklund.