Damerna bjöd upp till en tuff kamp mot Essinge!
2019-08-30 18:35
Under onsdagskvällen utspelade sig en av de tuffaste matcher jag har varit med om som tränare för Spånga. Vi mötte tuffa Essinge och vi var ute efter revansch efter förra mötet som slutade i besvikelse.
Vi hade förberett oss och nött taktiken under veckan.
Nivån på matchen sätts från början med högt tempo och tuffa tacklingar. Vi står emot ett hårt tryck från Essinge, ligger tätt i försvaret,  släpper inte till så många chanser och vi satsar på kontringar.  Däremot skapar vi få chanser i anfallet. Men i 45 min sätter vi in Tilda, som är inlånad från F04, som slår en perfekt passning till Paulina som drar förbi sin spelare och sätter 0-1 till oss.

Att fortsätta stå upp i närkamperna, ta löpningar och trycka upp i anfallsspelet och hålla mer i bollen handlar samtalet om i halvlek.

Andra halvlek har vi fortsatt fokus på försvar och omställningar och lyckas bra med att täppa till ytorna. Men i den 53:e minuter får Essinge en frispark utanför straffområdet som de tar tillvara på och gör ett snyggt frisparksmål och slutresultatet 1-1.

Vi gör en taktiskt mycket bra match, spelarna följer vår spelidé och har inställningen att lyckas tillsammans. Matchens lirare blev Sara Lindgren och matchens kämpe Lovisa Söder.

Nu ser vi fram emot söndag då vi spelar andra matchen för veckan då vi åker till Stadshagen för att möta Marieberg kl 16:00. Hoppas vi syns där och att ni hjälper oss att kämpa hem 3 poäng!