Samling:16:30
Ännu en vinst på Stadshagens IP
2019-05-05 23:52
Då var ännu en bortamatch på Stadshagens IP avklarad och denna gång mötte vi Vasastan.
Vi kommer taggade till matchen och är sugna på 3 poäng och vi börjar matchen precis som vi börjat samtliga matcher denna säsongen. Med en bra fart och en en positiv fotboll detta trots sjukdom och lite skador i laget.

Efter 7 minuter så glider Julia igenom försvaret och sätter 0-1 till Spånga! Vi känner att vi har matchen precis som vi vill men efter en handssituation  i 11 minuten får Vasastan straff. De kliver fram och drar den i ribban med deras straffläggare tar själv returen och sätter den. Domaren blåser av och förklarar att den spelare som slår straffen får inte själv ta returen om inte målvakten eller någon annan spelare varit på bollen. Något som förvånade bägge bänkarna.
Vi slutar röra på oss efter ett tag och vi går ner i tempo och vi gör det svårare än vad det behöver och får inte riktigt till det.
Men när det gått 27 minuter så gör vi 0-2 efter att Lovisa snyggt nickat fram bollen till Julia som dribblar förbi målvakten och lägger in den snyggt.
Vi har en bra känsla och i den 29:e minuten så får vi en hörna som Leila skruvar in direkt i mål och det står 0-3.
Vi fortsätter spela bra och i slutet av andra så har vi en nick i ribban av Gina efter inlägg av Paulina. Trycket fortsätter och efter ännu en hörna så trycker Lovisa snyggt in bollen efter ännu en fin hörna av Leila.

I halvek pratar vi om att fortsätta köra på och att inte slappna av. Vi peppar varandra till att öka passningsspelet och öka rörelsen ännu mer i andra för att köra på de sista 45 minuterna.
Men när andra börjar kommer Vasastan ut mycket mer taggade och vill ha bollen mer än vi vill och det gör att de skapar några chanser. I den 56:e minuten gör Vasastan 1-4 efter en hörna och vi får tyvärr inte till spelet i andra och det gör att Vasastan kan äta sig in i matchen och vi gör det mer spännande än det behöver vara.
Med 11 minuter kvar hittar domaren återigen en straff till Vasastan och denna gången är det inga tveksamheter utan Vasastans straffskytt är säker och sätter dit den till 2-4.
Vi kämpar på och vi sätter lite fart på spelet igen och Julia driver förbi motståndarna återigen och snyggt spelar fram Leila som är iskall och lägger in bollen frispelad till 2-5 vilket också blir slutresultatet.

Vi gör återigen en bra förstahalvlek och en något sämre andrahalvlek men vi tar 3 riktigt fina poäng och vi vet vad vi kan göra när vi hittar vårt spel. Flera spelare gör en bra match idag och visar att de vill spela varje match. Matchens lirare gick till Ebba Weyler som gör många fina brytningar och täcker upp fint i backlinjen.

Nu väntar en vecka med att få spelare friska, hela och helt återhämtade till nästa match som är mot Åkersberga kl 12:00 på Spånga IP. Hoppas vi syns där!