Dam

Vinst för damerna i seriepremiären!
2019-04-14 18:09
Julia Ekberg, matchens lirare med 3 mål
Då var det äntligen vår tur att få dra igång denna säsongen på riktigt! Vi mötte Karlbergs BK på Stadshagens IP under lördagen. Vi kommer till matchen med ett härligt gäng. Tror vi alla kände en del premiärnerver men framför allt så såg vi fram emot att komma igång!
En drömstart i seriepremiären
Vi börjar matchen riktigt bra under den första halvleken. Det börjar med att Paulina slår en djupledspass som gör att Julia kommer fri mot målvakten och placerar den snyggt i högra hörnet i den 10:e minuten.

Efter den drömstarten tappar vi lite i koncentration och i den 29:e minuten gör Karlberg 1-1 av Lilja.
Men vi fortsätter köra och i den 37:e minuten snor Julia bollen vid halvplan och driver ifrån sina motspelare. Trots en snäv vinkel från vänster så sätter Julia bollen i bortre hörnet. Bara några minuter efter det hittar Julia och Matilda ett riktigt snyggt passningsspel och Julia sätter 1-3. Ett äkta hattrick är ett helt ok sätt att starta säsongen med!

Andra halvlek ger svettiga sista minuter
I halvtid har vi fokus på hur vi ska fortsätta komma till anfall och hur vi behöver agera för att inte tappa in något onödigt mål. När vi kommer ut i andra halvlek så drar vi igång direkt! Kombinationen Matilda och Julia är oslagbar i denna match. Matilda lägger ännu en bra boll till Lollo som snyggt sätter bollen till 1-4!

Efter detta händer något. Vi blir lite för avslappnade, tappar fokus och bjuder in Karlberg i matchen.
Det slarvas i försvarsspelet och närkamperna och vi får inte upp bollen över vår egen tredjedel av planen.

I den 69:e minuten tar Karlberg sin chans och gör 2-4. Deras lägen fortsätter men Sara Passad gör en rad vassa räddningar i målet och vi har marginalerna med oss med ribbträffar från Karlbergs spelarna. I den 81:a minuten får de dock till 3-4. Det är riktigt nervöst resten av matchen men vi lyckas stå emot och tar segern.

Ledarnas reflektion efter matchen
Matchen hade flera olika sidor. Vi startar serien precis som vi vill med en seger och 3 riktigt härliga poäng. Men också genom att ta med oss saker vi behöver arbeta på.

Matchens lirare blev Julia Ekberg. Stort beröm från ledarstaben till samtliga spelare som var med!
Alltid tillsammans!

Varmt välkomna till hemmapremiär
Nästa match är den 27:e april klockan 12:00 och då är det dags för hemmapremiär på Spånga IP! Bollflickor på premiärmatchen hemma kommer att vara F09-1.