Dam

Seger mot Kungsängen i ösregnet
2019-03-18 22:26
Taktiksnack innan matchstart
Under den regniga söndagen så var det en ny träningsmatch på gång. Vi hade blivit inbjudna till Kungsängens IP av Kungsängen då de hade fått ett sent bortfall med motståndare men vi ville gärna spela en träningsmatch.
Vi kommer till matchen med 14 spelare totalt och vi testar lite nya positioner på vissa spelare. Innan matchen pratar vi om att idag är det mer fria tyglar och vi ska verkligen satsa på offensiven då det är främst där vi haft lite problem i vissa matcher. Vi har ett stabilt försvar men vi behöver bli bättre på att sätta våra chanser så i denna matchen släppte vi på försvaret och satsade mer offensivt.

Vi börjar matchen bra och vi kommer fram till flera chanser men den bästa chansen vi får kommer efter 9 minuter när Ottilia som för dagens spelar vänsterback driver fram mycket bra på kanten och slår ett bra inlägg som Lollo sätter i stolpen, returen går rakt ut och Leila kommer till avslut men även hon sätter den i stolpen. Efter 10 minuter så får vi en hörna som Julia slår in mycket fint och som Lollo nickar men den räddas av målvakten.

Vi fortsätter nöta på och efter 13 minuter får vi ännu en hörna som Julia återigen slår in mycket bra och Emma kommer högst på bollen och nickar in 1-0 mycket snyggt! I första halvlek fortsätter vi skapa chanser men vi får tyvärr inte in någon mer i första.

I halvlek så pratar vi om små detaljer som vi ska fixa och att vi ska vara noga att inte hamna i Kungsängens tempo som vi gjorde sista kvarten i första halvlek. Vi börjar andra på samma sätt och vi kör på. Efter 65 minuter så driver vi på och Leila spelar snyggt fram till Matilda som sätter 2-0. Sedan går det snabbt. I den 67 minuten bryter Paulina fram och gör sitt första mål i Spånga IS till 3-0.  I den 72 minuten så fortsätter vi att göra mål, denna gången är det Tora som gör sitt första mål i A-laget som får en fin passning av Julia. Efter detta blir matchen ganska avslagen trots att vi fortsätter att skapa chanser. i den 87 minuten får Kungsängens IF en hörna och efter lite strul i eget straffområde får de in en reducering till 4-1.

Matchens lirare tilldelades Leila Assafi som gjorde en mycket bra match med mycket löpningar, vunna dueller och många skapade chanser.

Vi gör en mycket bra match offensivt och vi kommer fortsätta arbeta med detta för att både offensiven och defensiven ska sitta perfekt till seriestart!