SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Medlemskap och avgifter

Vi är en ideell förening!

En ideell förening skiljer sig från ett företag. Syftet och målet i ett företag är att få ett ekonomiskt resultat och det finns en ägare som fattar beslut. Om du är medlem på en träningsanläggning som är ett företag så har du inte rätt att vara med och fatta beslut eller ta del av vinsten. Om man vill att företaget ska erbjuda någon viss verksamhet eller tjänst kan man visserligen lämna förslag i förslagslådan men du har inte någon makt att påverka.

 

En förening är en samling människor som delar samma intresse och där målet är att skapa så mycket fotbollsglädje och gemenskap som möjligt. Läs om vårt uppdrag här. En förening är medlemsstyrd, det betyder att varje medlem har en röst och är med och påverkar beslut. En förening har stadgar (medlemsavtal) som beskriver hur demokratin ska fungera i föreningen. Vi tillsammans är föreningen och om vi vill genomföra saker så är det vi medlemmar som hjälps åt att skapa det. Det läggs inte pengar på hög eller betalas ut till någon ägare. Alla resurser som föreningen får in används för att kunna genomföra den verksamhet som vi har kommit överens om att föreningen ska erbjuda.

 

Vem ska bli medlem?

Föreningen finns bara till för dem som har beviljats medlemskap. Det betyder att oavsett om du önskar vara spelare, ledare eller ledamot i föreningen så måste du vara medlem. Det är själva grundfundamentet i en förening. 

 

Medlem blir man genom att kontakta föreningen och säga att man vill bli medlem och att sedan betala in den årliga medlemsavgiften på 450kr. 

Vill du bli medlem kontakta vårt kansli på kansli@spangafotboll.se

Vill du börja spela fotboll i Spånga IS Fotboll finns mer information här

 

Vad innebär det att vara medlem?

När man blir medlem har man ett antal punkter som man måste ställa upp på. Du måste följa föreningens: 

 

Det är därför bra att läsa in sig på vad medlemmarna i just vår förening har beslutat ska gälla för Spånga IS Fotboll. När du blir medlem är det denna gemensamma plattform som du behöver leva efter inom ramen för föreningens verksamhet.

 

När du har blivit medlem kan du också önska att vara ledare, spelare eller ledamot. Det är alltså inte en rättighet att få bestämma i vilket lag man önskar spela, om man ska vara ledare eller om de ska vara med i någon kommitté eller arbetsgrupp. Det bestäms av föreningens stadgar, riktlinjer och beslut. 

 

Är du supporter till Spånga IS Fotboll? 

Det finns många sätt att vara engagerad kring föreningen. Kanske är du en av alla de som följer våra lag men som inte själv deltar i verksamheten. Då är du en av våra viktiga supporters. Om du som supporter vill bidra ytterligare till verksamheten är du varmt välkommen att bli medlem. De pengar vi får in går direkt till att bedriva och utveckla fotbollsverksamheten. Vi är också i full gång med att ta fram ett supporterkit så att du stolt kan visa att du är en del av Spångafamiljen. 

 

Vad kostar det?

Att vara medlem kostar samma summa för alla. Oavsett om man sen har en roll som spelare, ledare, supporter eller ledamot.

Är man spelare i föreningen så betalar man även en spelaravgift som bidrar till kostnaderna för träningsgrupperna.  

 

 

   Medlemsavgift  Spelaravgift  Akademiavgift                                                                                                         
 Supporter 450    
 Ledare/tränare
450    
 Spelare      
 - Parafotboll 450 1250  
 - 3v3 (7år) 450 1250  
 - 5v5 (8-9år) 450 1450  
 - 7v7 (10-12år) 450 1650  
 - 9v9  (12-13år) 450 1850 2000
 - 11v11 (14år och uppåt) 450 2050 2000
 - Seniorverksamhet 450 650  

Det finns ingen ångerrätt på medlems- och spelaravgifter vilket innebär att du inte kan få tillbaka pengar för betalda medlems- och spelaravgifter.

No pay - No play för spelare
Spelaravgift betalar man varje år. Fakturan skickas ut till spelaren i början av november. Om fakturan inte blir betald i tid blir man utesluten från verksamheten. Man får inte vara med i någon av de aktiviteter som träningsgruppen har. Så fort fakturan är betald är man välkommen tillbaka.
 
Ledarrabatt för ideella ledare
Att som medlem ta på sig rollen som ledare i vår barn- och ungdomsverksamhet innebär att man tar ett lite större ansvar för att genomföra och administrera fotbollsverksamheten. Det är ett ideellt uppdrag vilket betyder att man inte får betalt för att genomföra verksamheten. Däremot vill föreningen visa uppskattning genom att ge en rabatt. Har man som ledare ett barn eller ett syskon som spelar fotboll i föreningen så får man rabatt på spelarens spelaravgift. Man får rabatt på en spelaravgift oavsett om man har fler barn som spelar i föreningen. 
 
Behöver du dela upp betalningen?
Vi har en policy som möjliggör delbetalning av avgifterna. Alternativet går att välja på fakturan.
 
Dina personuppgifter
När du ansöker om medlemskap godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om det här.
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten