SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Välkommen till Spånga IS Fotboll - ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Spånga Idrottssällskap bildades 1929 och är den lokala föreningen i stadsdelen Spånga/Tensta. Vi finns till för människor i vårt närområde och erbjuder en fotbollsverksamhet från knatte till senior. Vi drivs i huvudsak av ideella krafter och verksamheten formas av medlemmarna tillsammans.


Idag är vi en av Stockholms största fotbollsföreningar som växer i antal spelare och ledare varje år. Det är fantastiskt roligt att så många vill vara med i föreningen men det innebär också ett stort ansvar att på bästa sätt ta hand om alla barn och ungdomar som vill vara en del av gemenskapen.


För att klara av det på bästa sätt har vi som förening en gemensam modell för hur vi bedriver vår fotbollsverksamhet som kallas för Spångamodellen. Modellen ger dig svar på vilken typ av förening vi är och vad man som spelare, ledare och förälder kommer att få vara en del av. Modellen beskriver också hur vi organiserar verksamheten, vilka rutiner och riktlinjer som gäller och är ett stöd till alla ledare för hur vi ska ta hand om alla våra fotbollsspelare mellan 5 och 17 år. Genom att i verksamheten medvetet och långsiktigt arbeta utefter, och med, Spångamodellen ger vi våra spelare de bästa möjliga förutsättningarna att fortsätta utvecklas och umgås hos oss.


Spånga fotboll har också en lång tradition som vi är stolta över att förvalta. Men det är samtidigt inget som hindrar oss från att blicka framåt, att gå vår egen väg eller att med en stark entusiasm tro på vårt uppdrag och vår vision. 


Det är också vår övertygelse om att det här krävs en bredare syn på fotboll och föreningslivet för att göra det möjligt, ett holistiskt perspektiv där det ges möjlighet att lyfta in och ge ett större utrymme till de sociala och psykologiska delarna i fotbollsutbildningen och föreningens gemenskap, även på barn och ungdomsnivå. Tillsammans med hög kompetens och en inställning där inget lämnas åt slumpen varken på planen, kansliet eller i styrelserummet så lägger vi grunden för en verksamhet som kan ta emot och behålla allt fler. Samtidigt som vi också erbjuder en fotbollsutbildning som håller hög kvalitet – så att alla i Spånga Fotboll ges möjlighet att bli så pass bra som de själva kan och vill.Läs mer:

Vår historia

Vår vision och vårt uppdrag

Vår modell - Spångamodellen

 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten