SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Säg hej till vår akademiansvarig Krispin Kouppala!
2022-11-18 16:04

Krispin har tillhört Spånga Fotboll sedan 8 månader tillbaka och har under denna tid jobbat som akademiansvarig. Hos Spånga Fotboll får han möjlighet att jobba med ett stort antal spelare och få dom att bli framtida fotbollsspelare enligt vår plantskolevision. 

Krispin Kuoppla beskriver sig själv som en väldigt social person som drivs utav nya utmaningar, han är 28 år gammal och studerar på sidan av sociologi på Södertörns Högskola. Han har tidigare jobbat med försäljning inom dagligvaruhandeln med fokus på medelhavsmat, vart delikatesschef i 4 år och även projektchef samt konsultchef för ett logistikföretag. Krispin brinner även för frågor som rör jämställdhet och försöker engagera sig i det så mycket som möjligt.

 

Förutom en rad erfarenheter ute i arbetslivet har han även goda kompetenser inom fotbollen, han berättar att han alltid har jobbat med fotboll sedan 18 års åldern. Innan dess spelade han själv som högst i juniorallsvenskan tills han tyvärr skada sig. Det stoppade dock inte honom från att fortsätta jobba med fotboll, Krispin har vart tränare med olika typer av uppdrag i cirka 10 år. Främst inom Vasalunds IF, FC Djursholm samt Sätra SK i olika nivåer som Div. 1 Dam, P17 & P16 Allsvenskan och mindre konsultuppdrag i olika föreningar.

 

Enligt Krispin finns det flera aspekter till varför han valde att jobba som akademiansvarig i Spånga, han är egentligen tränare i grunden och drivs av att vara fotbollstränare som är ute på planen och jobbar. Krispin beskriver tränarjobbet som det mest stimulerande, men att föreningslivet stimulerar honom på ett sätt att han kan påverka mer människor i större grad.  

Han beskriver att han fick ett gott intryck när rollen presenterades för honom

 

– Här såg jag möjligheten att långsiktigt få bygga en utbildningsstruktur. Och ett väldigt stort antal spelare som man kan jobba med och få dom att bli framtida fotbollsspelare enligt vår plantskolevision.

 

Han såg ganska direkt att han ville fokusera på fotbollsutbildningen, att fokusera på vad som händer ute på planen då enligt honom ger han möjligheten att kunna påverka som mest utifrån egna erfarenheter. Hans första tid i spånga har bestått av att identifiera och se vad vi behöver förbättra och kan bli bra på, samt vad vi kan påverka här och nu. Målet är att göra styrkorna ännu starkare samt höja bristerna till den lägsta nivån.

 

– Det vi jobbar med just nu är att våra spelares utbildning alltid utvecklas, att hitta en balans mellan kravställning av tränare och deras kravställning på spelare. Att hela tiden matcha Spångas vision till att bli en bättre fotbollsförening för att utbilda fotbollsspelare.

 

Krispin fortsätter med att de är mitt uppe i uppstartsveckorna för fem pojkakademilag. Nästa helg har de en konferens för alla akademitränare, där fokus kommer ligga på att sätta målsättningar och struktur hur de ska jobba kring vecka/säsongsplanering, spelsätt, periodisering och framförallt få in en träningsmetodik som anammar dessa fyra faktorer.  

 

– Våra tränare har skrivit under på att vi höjer ribban lite för nästa år och min kravställning kommer bli högre mot våra tränare, vilket betyder att jag behöver ge ut verktygen för att de ska klara av det.

 

Kontraktet sträcker sig över 2023 och nästa år är ett väldigt spännande år då vi har tappat våra nationella serier, men för Krispin är det en god utmaning. För honom kommer det viktigaste vara att ta tillbaka dessa platser i seriespelet så att Spånga Fotboll kan vara en attraktivare fotbollsklubb. Genom att man förebygger detta, att få en struktur på att Spånga Fotboll är en förening som har nationell serier på dessa nivåer och en struktur som funkar för alla, det är målet. Krispin avslutar med att beskriva hur Spånga Fotboll är en välmående förening, där vi börjar bygga ihop verksamheten och alla jobbar åt samma mål, vilket han tycker är väldigt kul.

 

– ­Vi känner att närheten till A-laget blir närmre och vi får en starkare verksamhet där vi jobbar åt samma mål, det skapar framtidens fotbollsspelare med första hack i att skapa våra framtida A-lags spelare. En väldigt rolig utmaning, vi är en stor förening, vi har vår plats i näringskedjan i Stockholm och kan påverka att ha en stor fotbollsutbildning som möjligt. En bra förening att utvecklas och bli en bra fotbollsspelare.

 


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten