SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Lovande säsong för seniorlagen ger hopp för framtiden
2022-10-13 15:20
Foto: Mikael Wiklund, bild på Serkan Görgülü och Adam Silfverberg.

Kalla vindar, tidigt mörker, färgglada löv, så var hösten här. Något som innebär att säsongen sakta men säkert går mot sitt slut. Det har vart motgångar samt medgångar under året, något vi verkligen sett för både dam- och herrlaget. Nedan sammanfattar vi de reflektioner som gjorts för våra två representationslag: 

Många kan benämna det som en tuff början. Spångas damlag blev av med halva truppen tidigt detta år, fick en ny ledarstab samt huvudtränare och början av säsongen bjöd på mindre bra resultat. Hur ska detta gå kan man tänka sig? För huvudtränaren Adam Silfverberg var detta drivkraften till att försöka göra Spångas damlag starkare. 

 

—Visst, vi blev av med en halv trupp och gjorde några halvknackiga resultat i början men motivationen tog snabbt över när man såg hur vi blev bättre för varje träning som gick. I den sista matchen vann vi mot serievinnarna som vi förlorade mot i den första matchen och det tycker jag summerar säsongen bra.

 

I söndags var damernas sista match för denna säsong, Adam berättar att de inte hunnit konkretisera målen inför nästa säsong mer än att de vill få fler poäng än i år. Damerna kammade hem totalt 29 poäng och landade på en 6:e plats. Adam fortsätter med att berätta hur laget ska nå målet kring fler poäng nästa år.

 

—Det som har karaktäriserat denna grupp hela året är att tävla med glimten i ögat, vilket vi kommer fortsätta att göra även nästa säsong. Vi har lyckats hitta en skön balans mellan att kunna ha roligt och skratta utan att det har gått på bekostnad av spelets kvalité.

 

Damlaget avslutade säsongen med fyra vinster på raken inklusive en vinst mot serievinnarna och förberedelserna inför nästa säsong är redan igång. Om lite mindre än två veckor spelar damerna i Victoria Cup och efter det startar futsalserierna. Laget kommer kanske gå ner till två träningar i veckan istället för tre men fortsätter träna året ut. Adam avslutar med att han tycker att det ska bli roligt att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med staben och spelarna.

 

Går vi vidare med herrlaget så hade dessa en lovande start på säsongen, ser vi till både försäsong och inledningen utav serien var laget obesegrade i hela 19 matcher. Något som ledde till att laget under början av augusti låg på första plats men sedan hände något. Huvudtränaren i herrlaget Serkan Görgülü förklarar att en del skador satte stopp för segertåget.

 

—Det stämmer att vi hade en lovande start på säsongen och utöver det gick 19 matcher obesegrade. Sedan kom tyvärr olägliga skador och avstängningar i slutet av säsongen som vi dessvärre hade svårigheter att ersätta, därav förlorade vi två matcher mot våra konkurrenter.

 

Serkan samt laget märkte att det blev nästintill omöjligt att kliva upp en division så istället tog laget möjligheten att börja laborera. Han förklarar hur de började experimentera mycket de två sista matcherna i serien genom att satsa väldigt ungt vilket resulterade i förluster.

Serkan berättas att Spångas herrlag ska fortsätta på den inslagna vägen med att satsa ungt.

 

—Målet inför nästa säsong är att försöka skapa ett lag med en mix av yngre och äldre som ska spela attraktiv fotboll. Vi ska dra ner litegrann på snittåldern i truppen. Resultatmässigt blir det svårare att svara då det är normalt att vissa vill röra på sig och då blir man tvungen att ersätta vissa spelare. Med det sagt vill vi självklart vara ett lag i övre halvan av tabellen.

 

Serkan gör det tydligt hur de ska nå de mål laget har, han förklarar att de ska försöka nå de uppsatta mål dels genom att skapa en bredare trupp för att undvika att bli straffade om skador eller avstängningar uppstår. De har jobbat med analys under året men kommer lägga ännu större vikt på det, både före och under säsong. Serkan avslutar med att lyfta laget och berättar att det har gått framåt under året.

 

—Vi har tagit enorma utvecklingssteg. Från att komma på 8:e plats förra säsongen för att kriga till uppgång i 19 omgångar. Utöver det så är det herrlagets bästa resultat sedan år 2008, vilket visar återigen att vi har gjort en godkänd säsong. Summa summarum, det finns enormt potential i laget och föreningen. Vi är nöjda med säsongen.

 

Just nu har herrlaget vila till slutet av oktober för att ladda om batterierna inför november då de ska träna fram till december två gånger i veckan. Under denna period kommer herrlaget ha öppet för provspel samt tillåta en del yngre att komma och visa upp sina kvaliteter. Nu väntar hårt jobb för att nå målen inför nästa säsong blandat med en del vila och återhämtning.

 

Slutligen framför föreningen sitt varmaste tack till alla supportrar som vart på plats och stöttat Spånga IS FK genom vått och torrt!


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten