SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Spånga IS FK’s första damsportchef- Välkommen Cornelia Kuoppala!
2022-09-21 14:00
Damsportchef, Cornelia Kuoppala.

I augusti blev det klart att Spånga IS FK har fått klubbens första damsportchef. Under en längre tid har styrelsen velat bredda organisationen och därav utvecklat samt utökat roller, i detta fall en damsportchef. Vi välkomnar Cornelia Kuoppala, 22 år gammal från södra Stockholm som Spångas första damsportchef.

Cornelia började sin fotbollsresa redan vid 5 års åldern då hon tränade i Spårvägens IF i Skarpnäck. I senare ålder tränade hon vidare för Hammarby IF i syfte att spela på en högre nivå, det resulterade i att Cornelia vid 15 års åldern tog sig till Sätra SK divison 1 för att slutligen få chansen att spela i Allsvenskan och dessutom i laget som ligger henne närmast hjärtat, Djurgårdens IF. Idag spelar Cornelia fortfarande fotboll, hon gick från målvakt till utespelare och tillbaka till Sätra SK division 1. Utöver fotbollen så studerar Cornelia statsvetenskap och genusvetenskap på heltid.

 

Cornelia blir föreningens första damsportchef då det tidigare endast funnits en damkommitté. Det är även sällan man möter på en ung kvinna i denna typ av roll, hon förklarar att detta är en otrolig stolthet och ett otroligt fint förtroende som hon fått av spångas ledning.

 

 –När jag var ung kunde jag absolut inte föreställt mig att jag skulle vara sportchef, så det är  ett privilegium och en ära! Vi kvinnor krossar glastak hela tiden och jag är bara väldigt glad att kanske få vara en inspiration och förebild för andra kvinnor som inte, likt mig själv, sett så många kvinnor i sportchefsroller. 

 

Förutom att Cornelia kan nog vara Sveriges yngsta damsportchef, kan hon med säkerhet bidra med mycket i sin roll för damlaget och spångas verksamhet.

Cornelia tar upp sina tidigare erfarenheter, genom att själv är och har varit damfotbollsspelare samt spelat i flertal olika lag och divisioner, så vill hon bidra med en bred förståelse av hur det är att vara fotbollspelare i olika divisioner. Men även hur det är att vara en kvinnlig fotbollspelare. Hon förklarar även att hon hoppas på att vara en kvinnlig ledarfigur bland andra kvinnor ska ge en viss trygghet och tillit bland spelarna.

 

–Med tanke på att detta är mitt första uppdrag som sportchef kommer jag nog under tidens gång lista ut vad det är jag kan och bör tillföra! Men förhoppningen är att göra Spånga till en attraktiv klubb för flickor och kvinnor i Västerort, likaväl förbättra det förutsättningar som dagens spelare och tränare har.

 

Nu väntas det nya utmaningar för den nya damsportchefen samt verksamheten. Cornelias plan framöver är att försöka lära sig så mycket som möjligt om spånga som förening och även damtruppen, försöka bilda nya relationer och se vad som finns att jobba med. Tanken är att börja ha dialog med spelarna i damtruppen samt börja stärka truppen inför nästkommande säsong.

 

Ben Åsberg-Cronshaw fotbollsutvecklare i Spånga IS med fokus på spelarutbildning och ledarutveckling, förklarar hur detta beslut är ett stort kliv fram för föreningen.

 

–Jag tycker detta är ett otroligt viktigt moment i Spånga IS historia. Förutom ett fantastiskt steg framåt för oss att ha någon som kan ge spelarna och ledarteamet på damsidan stöd. Är detta dessutom en stor inspiration för alla motiverade unga spelare samt ledare att vara en del av damlagets framtid.

 

Cornelias kontrakt sträcker sig fram till början av 2023, med anledning av att man vill säkerställa att tjänsten fungerar bra för alla och bygger rollen vidare på ett organiskt sätt.

 

–Vi har startat med ett kontrakt till början av 2023 för att se till att alls känns rätt för Cornelia, damlaget och kansliet. Om allt går bra, så hoppas vi på att Cornelia stannar kvar hos oss!

 

Ben förklarar att ett sådant ögonblick som denna borde firas på grunder av hur viktigt detta är, särskilt för damlaget. Han avslutar med att berätta hur exalterad han är över framtiden, samt vilken skillnad detta kommer att göra för hela föreningen framåt mot 2023 och längre än så.


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten