SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Klar för ytterligare ett år i Dam - Jörgen Björkfjäll bygger vidare
2021-01-13 14:30

Jörgen Björkfjäll och Spånga Fotboll är överens om en kontraktsförlängning över 2021 där den meriterade tränaren ser fram emot att skörda resultatet av det senaste årets hårda jobb och att få se den här gruppen av drivna och Spångafostrade unga spelare ta nästa steg i sin utveckling.

Välkommen tillbaks till ytterligare ett år som huvudtränare i Spånga Fotboll, vad är känslan inför år två med det ansvaret?

 

Tack, det är såklart oerhört inspirerande. Det var något av en kulturförändring första året där vi mycket tack vare den här gruppens oerhörda uppslutning och träningsvilja fick tid och möjlighet att sätta ett nytt ramverk, ett spel där våra principer främjar att vi är spelförande och att vi har fler taktiska vapen att använda. Detta trots ett utmanande år med den rådande pandemin.

 

Vi har, och fortsätter nu, spetsa detaljerna inför år två och det är en känsla av att vi har otroligt mycket potential kvar att jobba med i denna grupp.

 

Du nämner att du är imponerad av gruppen under året som gått, hur är status generellt i truppen idag?

 

Ja, det har ju varit en enorm träningsnärvaro, alltid full uppslutning och ett brinnande intresse för det vi gör tillsammans, det är svårt att inte imponeras då och det har också lagt grunden för vår utveckling. Det är såklart speciellt nu när vi inte kan träna tillsammans på samma sätt utan att det blivit mer individuellt den senaste månaden, men känslan är att vi startar på växel tre-fyra med en förberedd trupp nu när vi går igång och inte från noll igen.

 

Vi har också knutit till oss ett par spelare som kryddar med lite rutin i ett annars ungt lag, jag tror det kan skapa en bra balans och spetsa utvecklingsmiljön för alla här, det blir såklart extra roligt när man ser många av de här hemmafostrade spelarna som tar kliv varje dag.

 

Ja, det är ett fantastiskt gäng med unga Spångaspelare på väg upp, hur ser du på deras väg framåt?

 

Vi såg stora steg redan förra året för dessa och de har etablerat sig bra, det är svårt att se annat än att de kommer att fortsätta få stort förtroende och kunna växa med den speltiden det innebär. När publiken är välkommen tillbaks, vilket vi nog alla hoppas är snart, kommer det bli en fröjd att följa det här gänget nere på Spånga IP.

 

 

Hans Olsson, ansvarig för damverksamheten i Spånga, är också nöjd med att få en kontinuitet i arbetet kring dam med Jörgen på plats i ytterligare minst ett år. Och han delar bilden av spelarnas utveckling framåt.

 

”Det här ger en grund att bygga vidare på direkt in i 2021, och med tanke på osäkerheten kring Corona och träningsförutsättningarna där mycket kan ändras med kort varsel och inget ligger säkert på samma sätt som vi är vana vid så blir det såklart extra viktigt för utbildningsmiljön med kontinuitet och att vi bygger vidare på denna framgångsrika grund. Vi vill fortsätta se våra Spångaspelare ta kliv i sin utveckling och nu finns alla förutsättningar på plats, vi vill bara komma igång på plan igen”

 

--

Läs mer:

Spånga Fotboll på Instagram via länken här

Spånga Fotboll på Facebook via länken här


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten