SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

På söndag startar herrlaget sin resa i division 3!
2020-06-11 14:05
Efter en vår utan matcher har vi nu äntligen kommit till ett läge i Sverige att Folkhälsomyndigheten kan förändra riktlinjerna och öppna upp för seniormatcher igen. Vi tog ett förnack med herrlagets tränare Jannis Pappas och lagkapten Kamran Nosrati inför seriestarten.

2019 gick Spånga herr vinnande ur kvalet i division 4 och tog ett efterlängtat kliv upp till division 3. Efter en minst sagt annorlunda vår är det så äntligen dags för spelarna att få visa vad de går för som nykomlingar i serien. 

 

Herrlaget tog två veckors karantänsuppehåll och har haft några spelare borta. Hur skulle ni säga att lagets form är inför seriestart? 

Utmaningen har varit bristen på matchträning. Som tränare har Jannis saknat möjligheterna att slipa på lagets taktik och spelsystem. Lite av motivationen och drivet man som lag får av träningsmatcherna har också saknats lägger han till.

 

Men pandemin har precis som för andra lag tvingat fram en andra försäsong. Fysiken hos spelarna är därmed i topptrim inför seriestarten säger Kamran.

 

Första laget ut att möta i div 3 är BKV Norrtälje som tog en tredjeplacering i samma serie förra året. Hur är känslan inför matchen?

Kamran vill inte lägga för mycket fokus på motståndarna men uttrycker att alla lag förtjänar respekt. Det lag som kommer våga misslyckas mest kommer att ta hem denna drabbning. Premiärer handlar mycket om nerver, har vi disciplinen som har utmärkt oss den senaste säsongen samt att vår fantastiska offensiv sitter så kommer vi ro hem en seger.

 

BKV Norrtälje känner man till sen långt tillbaka i tiden då Spånga IS härjade högre upp i seriesystemet. De har smeknamnet vargarna vilket speglar sig genom tuffa drabbningar på plan. Och trots att det var ett antal år sedan vi möttes så är vi säkra på att BKV kommer att ha den fantastiska inställningen med sig in i matchen på söndag, lägger Kamran till.

 

Så vad tror de då om lagets insats under första året i division 3?

Förväntningarna från både styrelse, ledarstab och spelare är tydliga - att bli ett etablerat division 3 lag.

 

På grund av att så många veckors matchspel har försvunnit under pandemin blir det en enkelserie för herrlaget i år. Jannis farhåga är att det kommer bli svårt att förbereda sig, varje match blir som en cupmatch. Som tränare har jag inte kunnat se hur andra lag levererar. Samtidigt måste vi ledare ha lugnet även om det första matcherna skulle gå emot oss, säger han. Vi ska nå vår målsättning men det får gärna ske så behagligt som möjligt.

Herrlaget består i år av 48% spelare som fått sin spelarutbildning i föreningens ungdomsverksamhet. Mina förväntningar är att våra yngre spelare tar ett kliv framåt samt att de mer rutinerade spelarna tar sitt ansvar, då kan det bli en rolig säsong trots få matcher och oroligheterna runt omkring i närhet och omvärld, avslutar Kamran.

 

Vi önskar herrlaget stort lycka till! 


Samtidigt påminner vi alla supportrar om att riktlinjerna fortfarande är att alla matcher spelas utan publik.

När vi nu äntligen får starta igång matcherna igen är det viktigt att vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Därför påminner vi dig att stanna hemma från matchen, hur tråkigt det än känns att inte vara på plats och stötta laget mot 3 poäng.


Vi undersöker möjligheterna att livesända matchen i appen MIN FOTBOLL. 

Appen är gratis att ladda hem och använda. Sök upp Spånga IS FK herrlag och du kan följa alla våra matcher under året.


Nyhetsarkiv
LEDARUTVECKLING!2024-02-26 16:32
Spelformsmöte 20122024-02-12 13:30
Info om fotbollshallen!2023-07-24 13:31
Scam-mail 2023-04-12 11:19
Julstängt på kansliet 2021-12-21 21:30
Årets sista hemmamatch2021-11-13 14:43
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Webshop
Våra sponsorer
Stötta Spånga Fotboll
Idrottsliga samarbeten