SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås

Riktlinjer med anledning av Coronaviruset
2021-05-04

 

Utifrån rådande läge kring covid-19 kan du här ta del av Spånga IS FK riktlinjer. Uppdaterade 20210504

Den 4 maj har styrelsen bearbetat den senaste informationen från myndigheter och styrande idrottsförbund. Utifrån det har riktlinjerna uppdaterats.

 

I Spånga Fotboll följer vi noga utvecklingen och de rekommendationer och beslut som myndigheter och styrande fotbollförbund ger oss. Spånga Fotboll har en organisation på plats för att kunna hantera att det ständigt kommer nya uppdateringar och snabba förändringar och står redo att agera utifrån detta.

 

RIKTLINJER & RESTRIKTIONER

 

1. STANNA HEMMA VID MINSTA FÖRKYLNINGSSYMPTOM

Individer med förkylningssymptom (även mycket milda symptom) ska avstå från att delta i all verksamheten tills man är symptomfri + 2 dagar. Insjuknar man under aktiviteten ska man gå hem.

 

Ledarteamen har rätt att skicka hem individer från verksamheten som uppvisar förkylningssymptom. Det gäller alla spelare, ledare eller övriga medföljande.

 

Om någon i spelarnas familj har blivit konstaterad sjuk i covid -19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vilket innebär att man vid Covid-19 i hushållet inte deltar i fritidsaktiviteter. Här kan du läsa mer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk

 

2. MATCHER 

Spelare födda 2002 och senare Från och med den 28 april öppnar FHM upp för lagidrotter utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. Mer information om era serier får ni från Stockholms Fotbollförbund.

 • Antal matcher
  Det är max en match i veckan per anmält LAG som gäller. Spelar din träningsgrupp i flera serier så kan ni spela seriematcherna som planerat. Målet är att varje spelare ska få en match i veckan. Så under en period framåt ska vi vara mer noga med att inte dubblera spelare i flera serier, men att enstaka spelare kan dubblera om alternativet är W.O.

  Om laget deltar i S:t Eriks-Cupen så är matchkvoten per vecka fylld. Man ska inte utöver seriematchen tex  anordna träningsmatcher eller samla flera lag till matchkamper eller cuper.

  För er som ska spela Kaninbursligan så är den så fiffigt planerad att varje träningsgrupp spelar två matcher efter varandra. Och precis som ni tidigare har fått information om så kallar ni hälften av spelarna till den första matchen och hälften av spelarna till den andra. Det blir då en match per spelare och gott om speltid för varje barn.

 • Riktlinjer för matchen
  I dessa tider är det extra viktigt att kontakta både motståndare och domare i god tid för att säkerställa att alla är med på att det är match.

  Det är också viktigt att vi tänker till och genomför själva matchen på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Följ de här punkterna så bidrar ni till säkra matcher:
  • inga spelare med symptom får delta i matcherna
  • minska närkontakt och trängsel (tex genom att låta lagen som spelat gå av planen innan ni kliver på er spelyta, att föräldrar lämnar och hämtar på parkeringsplatsen och inte dröjer sig kvar osv)
  • dela inga vattenflaskor med varandra
  • använd inte omklädningsrummen för ombyten och samlingar, håll er utomhus
  • ingen handhälsning mellan spelare, ledare eller domare

Vill du veta mer om vad som gäller för matchändringar och WO så hittar du informationen HÄR hos StFF.

 

Spelare födda 2001 och tidigare Samtliga seriematcher fram till 17 maj är uppskjutna. Visa av lärdom från förra året vet vi att vi får avvakta och se vad som händer de kommande veckorna när det gäller smittspridningen för att se när det öppnas upp för matcher även för er lag i de här åldersgrupperna.

 

Publikfritt - hjälp till genom att stanna hemma
Precis som förra året så gäller att enbart spelare och ledare ska befinna sig på och runt våra fotbollsplaner under matcher. Stanna inte kvar utan hjälp oss att minimera trängsel på parkeringsplatser och runt fotbollsplanerna. Kan ditt barn gå från parkeringen till träningsytan själv så stanna vid bilen. Samma sak vid hämtning. Fråga ditt lag om de sänder matcherna via appen Min Fotboll om du är sugen på att följa ditt barns lag.

 

 

3. ANPASSA TRÄNINGAR

Viktigt att ta hänsyn till:

 • inga spelare med symptom får delta i träningsverksamheten
 • planera verksamheten för att minska närkontakt och trängsel
 • planera upplägg för träningar så att spelarna ingår i mindre grupperingar
 • dela inga vattenflaskor 
 • använd inte omklädningsrummen för ombyten och samlingar
 • res individuellt till träningarna. (tex inte samåka i bilar till tärningen)

Starta och avsluta era träningspass utanför fotbollsplanen. 

På vissa planer under vissa tider är det många lag som ska samsas om ytan. Därför är det viktigt att vi håller våra träningstider och ser till att inte gå på tidigare eller dröja kvar på planerna. Samling, uppvärmning, knäkontroll, avslut, stretching osv genomför ni utanför planen och lämnar utrymme till andra lag.

 

Inga målsmän på eller runt fotbollsplanerna 
Stanna inte kvar under träningen utan hjälp oss att minimera trängsel på parkeringsplatser och runt fotbollsplanerna. Kan ditt barn gå från parkeringen till träningsytan själv så stanna vid bilen. Samma sak vid hämtning.

 

 

4. ANPASSNING AV INTERNA CAMPER & KNATTEFOTBOLLSSKOLAN

Vi anpassar våra träningscamper samt Knattefotbollsskolan så att de följer riktlinjerna. Det innebär bland annat att vi bedriver verksamheten på flera planer med grupperna mer åtskilda. Även här anpassas självklart verksamheten på samma sätt som träningar i övrigt.

 

5. ANPASSNING AV MÖTEN, TRÄFFAR OCH UTBILDNINGAR

Föreningen är restriktiva med olika former av fysiska träffar, möten och utbildningar. För mötesplatser där föreningen bjuder in till fysiskt deltagande ska det alltid finnas en åtgärdsplan för hur genomförandet ska gå till för att bidra till minskad smittspridning och följa riktlinjerna. Vi erbjuder digitalt deltagande.

 

6. ATT PRATA MED BARN OM CORONAVIRUSET

I vår verksamhet finns 1500 barn som på olika sätt tar del om information om coronaviruset. Det viktigaste du kan göra som vuxen är att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll. Vill du veta mer om hur du kan prata med barn om coronaviruset hänvisar vi till BRIS hemsida:

www.bris.se/for-vuxna-om-barn/just-nu/att-prata-med-barn-om-corona-viruset/

 

 

FRÅGOR 

Önskar du veta mer om coronavirus hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten på

www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

 

Har ni frågor om riktlinjerna eller hur verksamheten ska bedrivas kopplat till riktlinjerna är ni välkomna att kontakta er Fotbollskonsulent. Kontaktuppgift till Fotbollskonsulenterna finns här


Nyhetsarkiv
Tränare sökes2020-07-03 07:17
UTBILDNINGSVECKAN 20182018-10-08 06:57
2018-08-09 20:12
Damlagets vårsäsong2018-06-26 13:06
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten